MERSİN’DE 24 KASIM BİR GÜNE DEĞİL BÜTÜN HAFTAYA KUTLANDII

MERSİN’DE 24 KASIM BİR GÜNE DEĞİL   BÜTÜN HAFTAYA KUTLANDII cukurovagazetesi.com

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle kentte farklı organizasyonlar imza attı. 20 Kasım tarihinden itibaren başlayan etkinliklerde meslektaşları ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus gezisi, futbol ve basketbol turnuvaları, bisiklet sürme ve resim çalıştayı gibi çeşitli etkinlikleri gerçekleştirdi.


Haber- FIRAT TATLI

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. Program kapsamında saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Hemen sonrasında 13.00’da Mersin Kültür Merkezi’nde kutlama programına geçilecek. Daha sonrasında sırasıyla Suphi Öner Öğretmenevi’nde resim sergisi, Toroslar Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi’nde şiir dinletisi ve en son olarak Mersin Forum AVM’de Öğretmenler Günü Konseri düzenlenerek program tamamlanacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğü kentte örnek projelere imza atarak bir dizi etkinlikler düzenledi.

TARSUS GEZİSİ

Geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü itibariyle başlayan etkinliklerde Tarsus’a gezi düzenlendi. ‘Tarsus Ören ve Tarihi Yerler Gezisi’ kapsamında 65 öğretmen geziye katıldı. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’in de katıldığı gezide Tarsus’un zengin ve köklü tarihi rehberler eşliğinde gezildi. Geziye katılan öğretmenler, Tarsus'u meslektaşlarıyla ve aileleriyle birlikte gezmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, geziyi düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

RESİM ÇALIŞTAYI

Öğretmenler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde, gönüllü 22 resim öğretmeninin katılımıyla resim çalıştayı düzenlendi. Hafta boyunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde resimlerini çizen öğretmenlerin eserleri, 24 Kasım 2022 tarihinde, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi fuayesinde sergilenecek.

BİSİKLET SÜRME ETKİNLİĞİ

Salı günü öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen bisiklet sürme etkinliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde start alarak Mezitli AMFİ tiyatroda sona erdi. Etkinliğin ardından katılımcı öğretmenlere sertifikaları verildi.  Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Eğitim açısından en az akademik başarı kadar beden ve ruh sağlığının, sporun önemini her zaman vurguluyoruz. Bu anlamda bu etkinliğin öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum.Hareketli bir yaşam ve sporun her şekli son derece kıymetlidir." ifadelerine yer vermişti.

FUTBOL VE BASKETBOL TURNUVASI

Kadınlarda 3 ilçeden 25 öğretmenin, erkeklerde 5 ilçeden 15 öğretmenin katıldığı basketbol turnuvası, Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan final maçının ardından Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dinç ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek' in katılımlarıyla düzenlenen madalya töreniyle sona erdi. Basketbol turnuvasının ardından Mersin Koray Aydın Futbol Sahası'nda 11 ilçeden 198 öğretmen sporcunun katılımlarıyla süren futbol turnuvası da keyifli bir maçla sona erdi.

KOCA, “EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYORUM”

Hafta boyunca devam eden etkinlikler kapsamında öğretmenler doyasıya bir hafta geçirdi. 24 Kasım Öğretmenle Günü sebebiyle mesaj paylaşarak;

"Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.

 

Ben mesleğimi tam 32 yıldır icra ediyorum. 32 yıldır, vatanımın bütün çocukları benim evladım, bir şeyler öğretmeyi başarabildiğim her öğrencim gururum, başarılarına tanık olduğum her öğrencim sevinç gözyaşım, kederine ortak olduğum her öğrencim yüreğimde sızı, el ele verdiğim tüm meslektaşlarım kardeşim. Tam 32 yıldır bir gün bile bıkmadan, usanmadan, öğrencilerimin gözlerine her bakışımda içim titreyerek, gururla, şevkle yapıyorum mesleğimi.

 Güzel Ülkemizin yarınlarının bize emanet olduğunun farkındayız. Bu farkındalıkla her sorumluluğu almaya, ülkemizi yeni yüzyıla iftiharla taşımaya hazırız. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi kölesi olurum.” diyen bir inancın evlatları olarak hedefimiz, Başöğretmen ATATÜRK’ ün: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” veciz sözündeki görevimizi en iyi şekilde gerçekleştirmektir. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.