Potanın perileri Mersin’de parkeye çıkıyor

Potanın perileri Mersin’de parkeye çıkıyor cukurovagazetesi.com

EuroBasket 2023 Elemelerinde D Grubu’nda mücadele eden Türkiye Kadın Basketbol takımı Mersin’de parkeye çıkıyor.


Haber- FIRAT TATLI

Ay-yıldızlılar FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Mersin’de parkeye çıkıyor. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmalarda millilerin rakibi Arnavutluk (K) ve Slovenya (K) olacak.

SLOVENYA GALİBİYETİ

2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu’nda mücadele eden potanın perileri, bu yolda gruplara iddialı bir başlangıç yapmıştı. İlk olarak 11 Kasım 2021 tarihinde konuk olduğu Slovenya (K) karşısında potanın perileri 78-62’lik net bir skor ile kazanmayı bilmişti. Bu karşılaşmada Olcay Çakır Turgut’un 16 sayısı, Kiah Stokes’ın 16 ribauntu galibiyette önemli bir rol oynamıştı.

POLONYA GALİBİYETİ

Milliler Slovenya karşılaşmasının hemen ardından 14 Kasım 2021 tarihinde gruplarda ikinci karşılaşmasına Polonya karşısında çıktı. Milliler bu karşılaşmada etkili bir savunma sergileyerek rakibi karşısında 52-41’lik galibiyeti almıştı. Bu karşılaşmada Pelin Bilgiç, Bahar Çağlar ve Merve Aydın 33 sayısı üretmişti.

PERİLER GRUBUNDA LİDER

2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemelerinde D Grubunda çıktığı iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Türkiye (K) grubunda 4 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Bu karşılaşmalarda milliler 130 sayı üretirken rakiplerinin de 103 sayısına engel olamadı.

PAROLA GALİBİYET

D Grubu’nda, 3 ve 4.hafta karşılaşmalarına çıkacak olan Türkiye (K) üst tur için viraj niteliği taşıyan bu karşılaşmaları kayıpsız geçmek istiyor. Bu maçlar için Mersin’e gelen milliler ilk olarak, yarın Arnavutluk ile saat 19.00’da Servet Taze Gül Spor Salonunda oynayacak daha sonra yine aynı salonda Pazar günü saat 18.00’da Slovenya ile karşılaşacak. Milliler bu karşılaşmalardan galip gelerek Avrupa yolunda, yoluna emin adımlarla ilerlemek istiyor.

MİLLİERDEN ADANA ZİYARETİ

Geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü Servet Taze Gül Spor Salonunda ilk antrenmanı yapan millilerde moraller yerinde gözlemlendi. Mersin’de antrenmanlarını sürdürürken bir yanda da ziyaretlerde bulunan kadın basketbol takımı dün Adana’ya bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “ FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Kadın Milli Takımımız, Arnavutluk ve Slovenya karşılaşmaları öncesinde Adana’da TEMSA fabrikasını ziyaret etti. Basketbol Milli Takımlar resmi sponsoru TEMSA’nın davetinde A Kadın Milli Takımımızın teknik, idari ve sporcu kadrosunun yanı sıra TBF ve TEMSA’nın yöneticileri yer aldı.  Davetin sonunda A Kadın Milli Takım baş antrenörü Ekrem Memnun, TEMSA yetkililerine Ay-yıldızlı forma hediye etti” ifadeleri yer aldı.