Zafer Çarşısı için, Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanındaki Öğretmen Evi’nin tahsisi istendi

Zafer Çarşısı için, Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanındaki Öğretmen Evi’nin tahsisi istendi cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2.Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Birleşimde uzun bir süredir Mersin gündeminde olan Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert İş Hanının yıkılması ile ilgili konuşan Seçer, “Tevfik Sırrı Gür Lisesinin yanındaki, öğretmen Evinin bize tahsisi durumunda çok hızlı bir şekilde proje yapıp orayı Zafer Çarşısı’nın yeni şekli ile yapacağız” dedi.


Haber - Barış KÖKSAL

Geçtiğimiz Ekim ayında gazetemizin manşetinde yer alan Zafer Çarşısı haberinde Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü’yü dinlemiş ve esnafın beklentilerini sormuştuk. O gün, Kırmızı-Lacivert İşhanı'nı çevreleyen Tarihi Zafer Çarşısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Algüllü, “Bizler, 32 yıldır bu çarşının kontratlı kiracılarıyız. Kamuya 32 yıldır kira veriyoruz. Zafer Çarşısı'nda 45 hatta 55 yıllık Maliye kaydı olan esnaflarımız mevcut. Çarşı esnafı önemlidir. Bu bölgedeki esnaf, kamuya uzun yıllardır kira ödüyor" diye konuşmuş ve esnafın mağdur edilmemesi gerektiğine vurgulayarak, “Bir kentte yaşayan esnafın sosyal ve ekonomik problemleri aynı zamanda o kentin yöneticilerinin sırtında bir yüktür. Bu anlamda sürecin başından beri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in çarşı esnafını mağdur etmeyeceğine olan inancımızı koruyoruz" demişti.

 

ESNAF SICAK BAKARIZ DEMİŞTİ

Zafer Çarşısı için düşünülen yerlerden birine değinmen Algüllü, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan esnafımızı eski Öğretmenevi'nin bulunduğu yere uygun bir projeyle taşıma fikri doğdu. Biz buna da sıcak baktık. Büyükşehir Belediyesi, esnafımızın da fikrini alarak oraya bir çarşı yaparsa esnafımızı oraya taşıma fikrine de sıcak bakarız. Bizler de Mersin Çarşısı'nın güzelleşmesi için yapılacak her projeye esnaflarımızın mağdur edilmemesi koşuluyla varız” demişti.

 

SEÇER “NE DEDİYSEM YERİNE GETİRİYORUM”

Zafer Çarşısı ve Kırmızı-Lacivert İş Hanı ile ilgili konu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2.Birleşiminde yeniden gündeme geldi. Birleşimde konuşan Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, ‘Zafer Çarşısı meselesi vardı’ diyerek, “Bakın ben sözümün arkasındayım. Biz orayı boşaltacağız ve kırmızı lacivert iş hanını yıkacağız, Zafer Çarşısını yıkacağız. Orayı kent meydanı yapacağız. İstiklal Caddesi düzenlemeleri devam ediyor. Ben ne dediysem onu yerine getiriyorum yalnız, Zafer Çarşısı esnafı itiraz etti. Belediye başkanınız, meclis üyeleriniz onlar ile sık, sık görüşüp toplantılar yaptılar” dedi.

 

ÖĞRETMEN EVİNİN TAHSİSİ İSTENDİ

Zafer Çarşısı için büyükşehir belediyesinin düşündüğü yeri söyleyen Seçer, “Ben de şu an Meski Genel Müdürlüğü olarak kullanacağımız binanın yani Tevfik Sırrı Gür Lisesinin yanındaki Öğretmen Evinin bize tahsisi durumunda çok hızlı bir şekilde proje yapıp orayı Zafer Çarşısı’nın yeni şekli ile yapılacağını söyledim” ifadelerini kullandı.

 

SÜRATLE TAŞIMAK ZORUNDAYIM

Şu ana kadar bir netice alamadıklarını belirten Seçer, “Biz geçen hafta ya da bu hafta itibari ile tebligatları arkadaşlara gönderdik, çünkü elimizde bakanlığın bir yıkım kararı var, belli bir süreyi geçirdiğimiz zaman Allah muhafaza orada olumsuz bir şey olduğu zaman benim canım yanar. Ben süratle orayı taşımak zorundayım ve ardından da o yıkım kararı neticesinde yıkımı yapmak zorundayım.”

 

SEÇER, “DÜKKAN YAPMA ZORUNLULUĞUM YOK”

Konuşmasına devam eden ve Zafer Çarşısı esnafına seslendiğini belirten Seçer, “Size söz verdiğim gibi sizler benim belediyemin kiracılarısınız. Ama sizde esnaf olarak rızkını oradan çıkaran insanlarsınız. Doğal olarak bir kamu yöneticisi olarak sizleri acele sokağa atma gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak iş birliği neticesinde ben size yardımcı olabilirim sözü verdim. Bu benim görevim değil, Zafer Çarşısı esnafına yeni dükkan yapma zorunluluğu yok bende” şeklinde konuştu.

 

SEÇER , “YENİ BİR YER YAPACAĞIM VE YER SORUNU YAŞIYORUM”

Sözlerine devam eden Seçer, “Ama bir kamu yöneticisi olarak makul, mantıklı ve vicdanlı olanın bu olduğunu düşündüğüm için yeni bir yer yapacağım ve yer sorunu yaşıyorum. Çünkü bu çarşıyı ben götürüp Toroslar’ın eteğine yapamam. Şehir merkezinde bir yere yapmam lazım. Alışverişin yoğun olduğu yere yapmam lazım. Şuan en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesinin ya da katlı otoparkının yanındaki alandır. Bunun tahsisi konusunda Milli Emlak’a yazımızı yazdık netice bekliyoruz. Buyurun kamuoyuna duyurdum top sizde Özturan, çünkü siz bu konuyu Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi olarak kovalıyorsunuz. Sizinde bu konun takibini yapmanızı bir an önce tahsisinin yapılmasını ve bizimde projeyi uygulamayı sağlamanız lazım” açıklamasını yaptı.

 

“BEKARA HANIM BOŞAMAK KOLAY”

Seçer’in, Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan’a ‘top sizde’ demesi üzerine Özturan, “Başkanım topu bize atmayın orada mağdur olacak kişiler var. Biz esnafın yanındayız” dedi. Bunun üzerine devam eden Seçer, “Bizde esnafın yanındayız ama siz kuru sıkı esnafın yanındasınız biz gerçekten icraat yapıyoruz. Bekara hanım boşamak kolay. Al ver sat, tamam gel beraber yapalım bunu ‘biz yok kuz ortada’ o zaman çekilin aradan işi karıştırma. Benim istediğim bu, çekil aradan işi karıştırma. Benim söylemek istediğim bu” dedi.

 

TEVFİK SIRRI GÜR KATLI OTOPARKI AÇILIYOR

Son olarak Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı’na değinen Seçer, “Diğer bir konuda, Tevfik Sırrı Gür Katlı otoparkını hizmete açacağız. Milli Emlak, Çevre Bakanlığı İl Müdürlüğünün imzasını bekliyoruz. Valiliğin görüşüne sunulmuş il müdürü izinliydi, görevine başlamış. Bu hafta içinde evrağın imzalanacağını belirttiler. Evrak imzalanır imzalanmaz gerekli çalışmaları yapıp Tevfik Sırrı Gür Katlı Otaparkı’nı hizmete açacağız buradan da duyuruyorum sizlere” diyerek tamamladı.