AİLELER VE ÇOCUKLAR “TOROSLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE”

AİLELER VE ÇOCUKLAR “TOROSLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE” cukurovagazetesi.com

Toroslar Belediyesi, 12-18 Kasım tarihleri arasında olan ara tatil döneminde, çocukların güzel vakit geçirmesi için düzenlediği “Toroslar Çocuk Şenliği’nde” büyük bir katılım iledevam ediyor.


Haber- BARIŞ KÖKSAL

12-18 Kasım eğitim-öğretim birinci ara tatilinde çocukların unutmayan Toroslar Belediyesi  “Toroslar Çocuk Şenliği’nde” etkinliği büyük ilgi görüyor. Etkinlik kapsamında çocuklara, Yunus Emre Kültür Merkezinde çeşitli çizgi filmler ve etkinlikler düzenlenirken, çocukların aileleri de unutulmadı. Şenlikte çocuklar doyasıya eğlenirken ailelere “Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?” adlı seminer verildi.

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal tarafından verilen seminerde, çocukların gelişim çağında nelerin önemli olduğu ve bu süreçte ailelerin sorumlulukları anlatıldı.

“İNSAN OLMAK İÇİN İNSANLARA İHTİYAÇ VARDIR”

Seminerde konuşan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocuklara yönelik yapılmış araştırmalara değinerek, “İnsan olmanın birinci koşulu elbette ki insan olarak dünyaya gelmektir. Ama insan olmak için başka insanlara ihtiyacımız var. Örneğin bir bebeğin ihtiyacı olan ve sosyal etkileşim sağlayacak insanlar annesi, babası ve çekirdek ailesidir. Bu sosyal çevrenin içinde annesine, babasına ve yanındaki diğer yetişkinlere bakarak bir karakter şekillendiriyor. Kurtla büyüyen kurt gibi oluyorsa, sizinle büyüyen sizin gibi olacak. Çocuklar ayrıca duyguları da kopyalar. Çünkü duygular, mimikler kopyalanarak öğrenilen bir süreçtir. Herhangi bir nörolojik problemi yoksa ya da beyin yapısında herhangi bir problem yoksa çocuğun gelecekte yapacaklarından biz sorumluyuz. Dolayısıyla bu bilgiler bizim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

YILMAZ“EĞİTİM SEMİNERLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Seminere katılan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Biz büyük bir aileyiz. Sosyal ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürerek, çocuk, genç, yaşlı her yaştan vatandaşımızın hayatta karşılaşabileceği sorunları çözmeye çalışıyoruz. Düzenlediğimiz seminerlerle toplumun tüm kesimiyle bir araya geliyoruz. Ara tatilde çocuklarımıza hediye ettiğimiz Çocuk Şenliğimizde ebeveynleri de unutmadık. Gelecek nesillerin bebeklikle başlayan gelişim sürecini desteklemek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz seminer yoğun ilgi gördü. Tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Eğitim seminerlerimiz devam edecek” dedi.