Çukurova Basketbol, Euroleague Kadınlar’da Fransız temsilcisini yenerek galibiyet ile tanıştı

Çukurova Basketbol, Euroleague Kadınlar’da Fransız temsilcisini yenerek galibiyet ile tanıştı cukurovagazetesi.com

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve mücadele eden Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (K) önceki akşam deplasmanda zorlu rakibi Basket Landes (K) 68-61 mağlup ederek Avrupa’da galibiyet ile tanıştı.


Haber- ADEM GÜNEŞ

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde iyi bir seri yakalan ve çıktığı son 4 karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan Çukurova Basketbol, Avrupa’da parkeye çıktı. Euroleague Kadınlar B Grubu’nda mücadele eden Mersin temsilcisi bu kulvarda çıktığı iki maçı da rakiplerine kaybetmişti.

Perfumerias Avenida (K) ve Sopron Basket (K) yenilgilerinin ardında Avrupa Kupası’nda üçüncü karlaşmasına çıkan Çukurova Basketbol galibiyet için parkeye çıktı. Fransa temsilcisi Basket Landes (K) konuk olan Çukurova Basket ilk yarıyı 39-20 önde kapatan taraf oldu. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ev sahibi ekip 23-16’lık skor ile maça ortak olmaya çalıştı. Son devreye 55-43’lük üstünlük giren Çukurova Basketbol rakibinin farkı eritmesine izin vermedi. Karşılaşmayı 68-61 kazanan Çukurova Basketbol bu galibiyet ile Avrupa Kupası’nda ilk galibiyetini almış oldu.

JONES’DEN 24 SAYI

Aldığı bu galibiyet ile 4 puan toplayan Çukurova grubunda 6.sıraya yükseldi. Çukurova Basketbol’ da 33.dakika parkede kalan Jonquel Jones 24 sayı, 19 ribaunt ve 2 asist ile oynayarak maçın en skorer oyuncusu olurken DeWanna Bonner 11 sayı,12 ribaunt, Tiffany Hayes ise  17 sayı, 8 ribaunt ile oynadı. Basket Landes (K) de Regan Magarity 18 sayı ile oynadı.