Hamit İzol, MTSO Meclis Başkanlığı’na yeniden aday!

Hamit İzol, MTSO Meclis Başkanlığı’na yeniden aday! cukurovagazetesi.com

Mersin iş dünyasının sevilen isimlerinden MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, 5 Kasım’da yapılan MTSO seçimlerinde komitesinden büyük destek gördü. Yeni dönemde MTSO Meclis Başkanlığı’na yeniden aday olan İzol, "Mersin’in kalkınması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Haber - Fırat TATLI

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) komite seçimleri 5 Kasım'da Yenişehir Fuar Alanı'nda yapıldı. 41 meslek komitesi için yapılan seçimlerde 15 bin civarında üye oy kullandı. Kendi meslek komitesinden seçimlere giren MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, en yakın rakibine 150 oy fark attı. Mersin'in sevilen iş insanlarından Hamit İzol, MTSO Meclis Başkanlığı görevini yeni dönemde de sürdürmeyi hedeflediğini belirterek adaylığını açıkladı.

 

MTSO BAŞKANLIĞI İÇİN 4 ADAYDAN 2'Sİ ELENDİ

Cumartesi günü yapılan MTSO komite seçimleri hareketli geçti. Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı seçimlerde MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı iddiasıyla seçimlere katılan 4 adaydan 2'si elendi. İsa Çani ve Ufuk Maya, kendi komitelerinden yeterli destek göremezken, adaylardan Hakan Kayacı ise komitesinden destek gördü. Mevcut MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da 'başkanlık' iddiasıyla seçimlere katıldı. Kendi meslek komitesinden destek göremeyen Kızıltan'ın farklı bir komiteden Meclis'e gireceği öğrenildi.

 

BAZI KOMİTELERDE SEÇİMLERE İTİRAZ EDİLDİ

Seçimlerin ardından bazı komitelerdeki grupların seçimlere itiraz ettiği öğrenildi. 11 Kasım'da yapılacağı bildirilen MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı seçimlerinin itirazlar nedeniyle 'ertelenme ihtimali' üzerinde duruluyor. İtirazlara rağmen potansiyel adaylar seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

 

MTSO MECLİS BAŞKANLIĞI'NA İZOL YENİDEN ADAY: "HEP BERABER ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

MTSO Meclis'inde başarılı görevlere imza atan ve Mersin iş dünyasının sevilen isimlerinden Hamit İzol da MTSO Meclis Başkanlığı için yeniden kolları sıvadı. Kendi komitesinde kesin olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi karşısında 37'ye 187 oyla destek gören İzol, yeni dönemde de Meclis Başkanlığı için iş dünyasının desteğini arkasına aldı. MTSO Meclis Başkanlığı için 'en güçlü aday' sinyalini yakan İzol, "Şu ana kadar özveriyle gerçekleştirdiğimiz çalışmaları bundan sonra da sürdürmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Mersin'in hak ettiği noktalara hızla gelebilmesi. Mersin, taşıdığı kardeşlik ruhuyla her geçen gün çok daha iyi noktalara yükselmeyi hak ediyor. Bizler de Mersin'de iş dünyasını daha iyi noktalara getirebilmek için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.