MTSO komite seçimlerinde 15 bin 367 üye oy kullanacak

MTSO komite seçimlerinde 15 bin 367 üye oy kullanacak cukurovagazetesi.com

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5 Kasım’da Yenişehir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek komite seçimleri öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Buna göre 27 bin 711 aktif üyenin 15 bin 367’si komite seçimlerinde oy kullanacak.


Haber-Mehmet Çetin

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından Tüccarlar Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısında; 5 Kasım'da yapılacak komite seçimleri ile 11 Kasım'da gerçekleştirilecek yönetim kurulu seçimlerine yönelik bilgilendirme yapıldı. Toplantıda konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Bu seçimlerin bir demokrasi şöleni içinde geçeceğini umuyorum" dedi.

 

"HEM BİRBİRİYLE ÇALIŞIP HEM SEÇİMDE BİRBİRLERİYLE YARIŞ YAPACAKLAR"

Toplantıda konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Sanki gündemde biraz tansiyon yüksekmiş gibi bir izlenim var. Seçimlere giren arkadaşlarımızın bazıları tabi heyecanla çalışıyorlar. Bazen haddini aşan şeyler de olabiliyor. Bu anlamda ben bizim hem seçime katılan üyelerimize hem oy verecek üyelerimize bir mesaj vermek istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin hepsi son derece medeni, son derece kültür düzeyi yüksek, son derece anlayışlı, birbirleriyle uyum içinde hem birbiriyle çalışıp hem seçimde birbirleriyle yarış yapacaklar. Sonra tekrar el ele birlikte Mersin için çalışacaklar" dedi.

 

"MERSİN BASININA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Basında çıkan haberleri de yakından takip ettiğini belirten Kızıltan, "Hakikaten sizler de hep sağduyulu davrandınız. Bu tür dönemler çok önemlidir. Basının sağduyulu olmaması durumunda, kışkırtıcı yayınlar yapması durumunda neler olabileceğini tahayyül bile etmek istemiyorum. Hep bir uyum içinde çalıştık ve ben Mersin basınına çok teşekkür ediyorum. Çok tutarlı, sağduyulu, etik bir tutumla görevlerinizi yaptınız ve yapacaksınız. Onun için ben ayrıca sizlere teşekkür ediyorum. Bu seçim sürecinde gerçekten siz de çok anlayışlı davrandınız" diye konuştu.

 

"SEÇİMLER SONRASI MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI EL ELE BİRLİKTE HAREKET EDECEKTİR"

Kızıltan, seçime ilişkin yaptığı konuşmada ise "Bu seçimlerin bir demokrasi şöleni içinde geçeceğini umuyorum. 5 Kasım'da komite seçimlerimiz olacak. 11 Kasım'da da Meclis'imiz toplanacak, yönetim kurulu başkanını, üyelerini, meclis başkanını, meclis başkan divanını, diğer kurulları seçecektir. O seçimler tamamlandıktan sonra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası el ele birlikte hareket edecektir.

Biz göreve geldiğimiz günden beri hep bu tutum içinde davrandık. Herkesle birlikte Mersin'in tüm unsurlarını bir araya getirerek uyumlu bir çalışma sergilemeye çalıştık" ifadelerine yer verdi.

 

"HANGİ YÖNETİM GELİRSE GELSİN BU KURUMUN ÇOK DAHA İLERİYE GİDECEĞİNE İNANIYORUZ"

Toplantıya katılan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise kurumun önemine ver Mersin basınıyla sürdürdüğü temaslara değinerek, şunları söyledi; "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Mersin için çok önemli bir kurum. Çok değerli bir kurum. Mersin'in gelişmesine, ekonomik olarak kalkınmasına en önemli katkıyı sunan kurumların en başında geliyor. Biz tabi kent gazetecileri olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın şanlı tarihine en iyi tanıklık eden insanlarız. Bir anlamda bizim gazetelerimiz, haberlerimiz arşiv niteliğinde yer alıyor ve bu tarihin de tanıkları oluyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası çok başarılı bir dönem geçiriyor. Özellikle pandemi sürecinde göstermiş olduğu hem bilgi akışı hem ekonomiye hem de sosyal yaşama olan katkısı bizim tarafımızdan da görülmüştür. Biz bundan sonra da bu başarılı sürecin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Kim gelirse gelsin. Burada a kişisi, b kişisi; a yönetimi, b yönetimi değil; hangi yönetim gelirse gelsin biz bu kurumun çok daha ileriye gideceğine inanıyoruz kent gazetecileri olarak. Ama bu dönemde hakikaten hem basın bilgi akışı anlamında, Ticaret ve Sanayi Odası'nın basın birimi, hem de ekonomik anlamdaki katkılarından dolayı ben şu andaki Yönetim Kurulu Başkanımıza ve değerli yönetimine kent gazetecileri adına teşekkür ediyorum."

 

"SEÇİME GİREN HERKESE BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Güzel bir seçim geçirilmesi yönünde temennilerde bulunan Tepe, "Başkanımızın da dediği gibi bu sürecin daha barışçıl bir süreçle tamamlanması aslında bizim en büyük dileğimiz. Kentimiz zaten gerginliklerle alakalı son dönemde çok sıkıntılı dönemler yaşadı. Bu gerginliklerin bu seçim sürecine de çok yansımasını biz istemiyoruz. Gerginlik olan her yerde huzur kaçar. Barış, sükunet içerisinde bu seçim sürecinin demokratik bir yarış olarak adlandırılıp, böyle tamamlanmasını biz kent gazetecileri olarak ümit ediyoruz. Bu şekilde tamamlanmasını da istiyoruz. Seçime giren herkese başarılar diliyoruz" diye konuştu.

 

"AKTİF ÜYE SAYIMIZ 22 BİN 711"

Seçimlere ilişkin bilgi veren MTSO Genel Sekreteri A. Kadir Döleki, "Türkiye genelindeki odalarda ve borsalarda ekim ve kasım aylarında yapılması gereken seçimleri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, 5 Kasım tarihinde başlayan bir süreçte gerçekleştirecek. Aktif üye sayımız 22 bin 711. 22 bin 711 üyemizin 15 bin 367 tanesi seçme ve seçilme kriterlerine haiz olarak seçime girecek ve toplamda da 41 meslek grubumuz var" dedi.

 

"41 GRUPTA 271 KOMİTE ÜYESİ 115 MECLİS ÜYESİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞECEK"

Seçim sürecinin 14 Ekim'de başladığını vurgulayan Döleki, "Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı seçimlerimizi yapacak. Yargı gözetiminde gerçekleşen bir seçim olacak. Bununla ilgili olarak yasanın vermiş olduğu bir takvim var, bu takvimle beraber 14 Ekim'de sürecimiz başladı. Listelerin verilmesi, itirazların alınması, bunların duyurulması, tekrar itiraz süreçlerinin bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'nda yapılması gibi süreçlerin ardından 5 Kasım tarihinde bu bahsettiğim 15 bin 367 firmamızdan katılabileceklerle meslek komitelerimizin ve meclisimizin asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. 41 grupta 271 komite üyesi 115 meclis üyesi seçimi gerçekleşecek. Sonrasında ise tabi yine takvime bağlı olarak olabilecek itirazlar ve bunların ilçe seçim kurulu ve il seçim kurulu tarafından değerlendirilmesi sonrasında 11 Kasım tarihinde ise oda yönetim kurulu başkanı, 10 kişilik yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, 23 TOB delegesi, 6 kişilik disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri ile meclis başkanı, meclis başkan yardımcıları, meclis katip üyesi ve hesapları inceleme komisyonu üyelerimizin seçimi gerçekleştirilmiş olacak" ifadelerine yer verdi.

 

"16 KASIM TARİHİ İTİBARİYLE SEÇİM SONUÇLANMIŞ OLACAK"

Seçim hazırlığını tamamladıklarını belirten Döleki, "Hemen ardından 12 Kasım Cumartesi günü meslek komitelerimiz kendi arasında toplanıp, kendi başkan ve başkan yardımcılarının seçimini gerçekleştirecek. Dolayısıyla meşakkatli bir süreç olmuş olacak. 16 Kasım tarihi itibariyle de nihai olarak, bütün itirazlar tamamlandıktan sonra seçim sonuçlanmış olacak. Sonrasında yapılacak ilk toplantısında yönetim kurulu kendi arasındaki görev dağılımını gerçekleştirecek. Bu seçimleri tabi seçmen sayımızın 15 bine ulaşması dolayısıyla kent merkezinde yapmak yerine fuar alanında yapmayı uygun gördük. Bunu da ilçe seçim kurulumuz uygun buldu. Bununla birlikte orada olabilecek en üst düzey güvenlik ve rahatlama tedbirlerinin alınması için hem Emniyet'imizden hem de belediyelerimizden oldukça büyük destekler görüyoruz. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Orada güvenlik tedbirleri had safhada olacağı için insanların ona göre gelmelerini sağlayacak bir mesaj vermemiz bizler için de iyi olacaktır" diye konuştu.