Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu gazetecilerle buluştu

Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu gazetecilerle buluştu cukurovagazetesi.com

Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Kentin gazetecileriyle bir araya gelip sohbet eden Çarıkcıoğlu, özellikle asayiş olaylarında doğru bilginin paylaşılmasını oldukça önemsediklerini vurguladı.


Haber-Vecdi Yenigül

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu'nu ağırladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe'nin ev sahipliğinde kentin gazetecilerini ziyaret eden Çarıkcıoğlu, gazetecilerle iletişimi güçlendirmek istediklerini vurguladı. Çarıkcıoğlu'na Cemiyet binasına ilişkin bilgiler veren Cemiyet Başkanı Kaya Tepe, Çarıkcıoğlu'nu ilk kez ağırladıklarını belirtti. Çarıkcıoğlu ise ziyarette yer alan gazetecilerin büyük bir çoğunluğuyla daha önceden tanıştıklarını vurguladı.

 

TEPE, MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ'Nİ ANLATTI

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, "Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne hoş geldiniz. Sizi ilk defa Cemiyetimizde ağırlıyoruz" derken, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ise "Demek ki her şeyin bir zamanı var" yanıtını verdi. Bunun üzerine Cemiyet'in geçmişine ilişkin bilgiler veren Tepe, "Cemiyetimiz 1975 yılında kurulmuş bir cemiyet. Kentin en eski gazeteciler cemiyeti. Mesleğimizin o zamanki büyükleri kurumsallaşma adına en azından bir örgütlenme olsun, birlik ve beraberlik olsun demişler ve cemiyetimizi kurmuşlar. Dönem içerisinde cemiyetimiz dağılmış, 4-5 parça olmuş. Ondan sonda 'gazeteciler ayrılmasın, birlik olsun, beraberlik olsun' demişler. Tekrar birleşmeye gitmişler. O zamandan beridir de Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye'de cemiyeti olan kentlerden biridir. Mersin Gazeteciler Cemiyeti faaliyetini o şekilde sürdürüyor. Biz de 3 yıldır yönetimdeyiz, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber. Gazeteci arkadaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

 

ÇARIKCIOĞLU, ZİYARETİN SEBEBİNİ ANLATTI

Tuğgeneral Çarıkcıoğlu, ziyaret sebebinden söz ederek, "Arkadaşlarımızın çoğunu tanıyoruz. Bir araya geldik, ettik. Arada tanımadıklarımız da oluyor ama görüşüyoruz, illa bir yerde denk geliyoruz, konuşuyoruz. Biz de bu vesileyle geldik. Hem yerinizi ziyaret edelim hem de bir bardak çayınızı içelim, muhabbetimizi artıralım, birbirimizi iyi tanıyalım, konuşalım, varsa yapacaklarımız; bunları oturup konuşalım. O maksatla ziyaretinize geldik" ifadelerine yer verdi.

 

TEPE, CEMİYET BİNASINDAN SÖZ ETTİ

Cemiyet Başkanı Kaya Tepe, meslek açısından kurumsallaşmanın öneminden söz ederek, "Kurumsallaşmanın en önemli ayaklarından bir tanesi bir çatı olması. Kent gazetecileri çoğu zaman oradan oraya dolaşmak zorunda kalmışlar. Biz yönetime geldiğimizde bunun bizim açımızdan çok önemli olduğunu, bir çatımızın olması gerektiğini, bir merkezimizin olması gerektiğini ifade etmiştik" dedi. Çarıkcıoğlu'nun binayı beğendiğini vurgulaması üzerine sözlerini sürdüren Tepe, "Sağ olsun, burası Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak, 'o zaman biz size bir yer yapalım' dedi. Burayı yaptı. Hakikaten hem çok kullanışlı hem bizim açımızdan çok merkezi bir yer. Lokasyon uygun. En azından toplantı yapabileceğimiz bir alan oldu. Nezih bir yerde görev yapma pozisyonu doğdu" dedi. Tepe, öte yandan Mezitli Belediyesi'nin sunduğu katkıya da değinerek, "Bir de Mezitli Belediye Başkanımız da bize bir lokal imkanı sağladı Mezitli'de, orası da faaliyet gösteriyor. Oradan da arkadaşlarımız sosyalleşme anlamında faydalanabiliyorlar" şeklinde konuştu.