Mersin Barosu’nda yeni dönem başladı

Mersin Barosu’nda yeni dönem başladı cukurovagazetesi.com

Mersin Barosu başkanlık seçimlerinde bin 35 oy olarak güven tazeleyen Av. Gazi Özdemir, Mersin Adliyesi’nde düzenlenen törende mazbatasını aldı. Özdemir, 2022-2024 dönemi Mersin Barosu Başkanlığı görevine başladı.


Haber-Adem Güneş

 

Mersin Barosu'nun geçtiğimiz hafta sonu Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurul'un ardından yapılan Mersin Barosu başkanlık seçimlerinde 3 liste yarıştı. Önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir bin 35 oy alarak güven tazeledi. Av. Özdemir, Mersin Adliyesi Baro Odası'nda düzenlenen törende Divan Başkanı Av. İsa Gök'ten mazbatasını alarak yeniden makam koltuğuna oturdu.

 

16 YIL ARADAN SONRA BİR İLK

2022-2024 Dönemi Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Baro Başkanlığı dahil tüm kurullara tam kadro seçildiklerini belirterek, "Öncelikle Olağan Genel Kurulumuzda bana ve tüm Kurul Üyesi arkadaşlarıma teveccüh göstererek, 16 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştiren ve güven tazeleyerek Baro Başkanlığı dahil tüm kurullara tam liste olarak seçilmemize vesile olan siz değerli meslektaşlarımıza ve Mersin Barosu Genel Kurulumuza saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

 

ÖZDEMİR, SİYASİ BİR OLUŞUM İÇERİSİNDE OLMADIKLARINI VURGULADI

Siyasi bir oluşum içerisinde olmadıklarını vurgulayan Özdemir, "14 ay önce göreve geldiğimizde; görevimizi ifade ederken önceliğimizi mesleğimiz ve meslektaşlarımız olduğunu, herhangi bir siyasi oluşum içerisinde olmadan Baromuzu tüm meslektaşlarımızın katılımı ile yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bugün tam liste olarak Başkanlık ve kurullara seçilen bizler, bize gösterilen güven sonucunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız" diye konuştu. 

 

ÖZDEMİR, 'SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ' DEDİ

Çalışmalarını sürdüreceklerinin sözünü veren Özdemir, "Değerli meslektaşlarım; biz daima sizlerden aldığımız güç ile destek ile görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonra da yine sizlerin gücü ve desteğiyle görevlerimizi yerine getirirken vermiş olduğumuz sözlerin arkasında duracağız. Başkanlık ve kurullardaki görevlerimizi yerine getirirken daima hukuktan ve siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güç ile hareket edeceğiz. Seçimlerde Başkanlık dahil tüm kurullara tam liste ile seçilen bizler, bize duyulan güvenin bilincindeyiz ve var gücümüz ile çalışacağız. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi başta mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, her zaman ulaşılabilir bir Başkan ve Yönetim Kurulu olmak için daha fazla çaba göstereceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

ÖZDEMİR'DEN 'BİRLİKTE YÖNETME' MESAJI

Meslektaşlarına 'birlikte yönetme' mesajı veren Özdemir, şunları söyledi; "Bu ihlalin kim ya da kimler tarafından ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın her türlü hak ihlalinin karşısında durmaktan asla korkmayacağız. Bu bağlamda şehrimizde ve ülkemizde başta avukat hakları olmak üzere; insan haklarının, kadın haklarının, çocuk haklarının, hayvan haklarının ve çevre haklarının savunulması; Atatürk ilke ve devrimleriyle Cumhuriyet'imizin yaşatılması; laik, sosyal hukuk devletinin korunması konusunda Baro Yönetimi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz.  Baromuzu birlikte yöneteceğimizin ve seçim sürecinde siz değerli meslektaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz."

 

DİVAN BAŞKANI GÖK: "YÖNETİME BÜYÜK BİR GÖREV DÜŞÜYOR"

Divan Başkanı Av. İsa Gök de yeni yönetimi kutlayarak, "Geleceği bizler inşa edeceğiz. Barolarımız meslektaşlarımızın eğitimine son derece büyük önem vermeli. Barolarımız avukat kalitesinin yükselmesine son derece önem vermeli. Emeği artırıcı, kaliteyi artırıcı çalışmalara yön vermeliyiz. Yönetime o yüzden büyük bir görev düşüyor. Tecrübeli bir yönetim, bilgili bir yönetim ve sizlerin takdiri ile emeğinin karşılığını aldılar. Hiçbir şeye maruz kalmaksızın tüm arkadaşlarıyla birlikte yönetime geldiler. Bu, Baromuz ve mesleğimiz için; şahsen benim içinde büyük bir fırsat. Çünkü; Gazi Başkan önderliğinde ekip, güzel bir çalışma sergilediğinde ben inanıyorum ki arkadaşlarımızın lokal düzeyde de değil; arkadaşlarımızın eleştirdiği, mağdur oldukları, beyan ettikleri konularda Mersin Adliyesi’nde çok önemli noktalara geleceğiz. Biz Mersin Barosu olarak sizlerin yönetime katkı ve desteğinizle, sizlerin bu çorbaya katacağınız tuz ve su ile Türkiye’ye örnek olacağız" ifadelerine yer verdi.