Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetimi Mersin basını ile buluştu

Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetimi Mersin basını ile buluştu cukurovagazetesi.com

Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetimi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Kulüp Başkanı Metin Saltık, takıma Mersin basınından ve kamuoyundan destek talep etti. Saltık, yapılan maddi desteklerin ise yetersiz olduğuna dikkat çekti.


Haber-Mehmet Çetin

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Yeni Mersin İdmanyurdu Yönetimi, açıklamaların ardından Mersin basınının sorularını yanıtladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, ziyaretten onur duyduklarını belirtirken; Kulüp Başkanı Metin Saltık ise Mersin basınından ve kamuoyundan destek beklediklerini belirtti.

 

"ŞEHRİMİZE FUTBOLU TEKRAR KAZANDIRDIĞIMIZ ÇOK HEYECANLIYIZ"

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Cemiyet Yönetimi ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Yeni Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, "Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu olarak bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Evet, güzel bir haftadan sonra güzel bir 3 puandan sonra tekrar yeşil sahalarda Mersin İdman Yurdu'nun unvanıyla şehrimize futbolu tekrar kazandırdığımız için gerçekten çok heyecanlıyız" dedi.

 

"HERKESİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Takım olarak destek beklediklerini sözlerine ekleyen Saltık, "Mersin olarak bunun bilincine varıp her geçen gün her kesime her kitleye hitap etmenin mutluluğunu ve gururunu duyuyoruz. Basın olarak sizleri yanımızda daha çok görmek istiyoruz. Çünkü özlenen geçmişe ve özlenen günlere giderken bu birlikteliği hep birlikte sağlayacağımızdan şüphemiz yok. Herkesi yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

 

"DESTEKLERİMİZİ ARTIRMA YOLUNU DEŞECEĞİZ"

Gazetecilerin sorusunu yanıtlarken, aldıkları maddi desteklerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Saltık, "Biliyorsunuz yaklaşık 2 yıl İçel Spor olarak biz Süper Amatör, 1. Amatör'de devam ettik. 2 yıl Bölgesel Amatör'de İçel İdman Yurdu olarak devam ettik. 2 yıl da İçel İdman Yurdu profesyonel olarak 3'üncü Lig'de hayatımızı devam ettirdik. Maalesef Mersin'den, Mersinli iş adamlarımızdan veya kurumlarımızdan, kuruluşlarımızdan geçen seneye kadar bir maddi destek alamıyorduk. Bu sene başlayarak, kısmen Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, OSB'miz, diğer kuruluşlarımız, iş insanlarımız bu sene biraz daha iyi görünüyor. Yeterli mi? Kesinlikle değil. Biz Mersin olarak, Mersin İdmanyurdu olarak 3'üncü Lig'i hak etmiyoruz. Bütçeler de biliyorsunuz ekonomi olarak geçen seneye göre 3-4 kat artmasına rağmen beklentilerimizin altında destekler maalesef. Bunun büyüyeceğini, hep beraber yılmadan, yıkılmadan kapı kapı dolaşarak desteklerimizi artırma yolunu deşeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

"BU TAKIM 2,5 MİLYONUN TAKIMI, SALTIK AİLESİNİN TAKIMI DEĞİL"

Saltık, bir gazetecinin isim değişikliğinden pişman olup olmadıkları yönündeki sorusunu da yanıtlayarak, "Bir noktada evet. Bu kadar büyük bir yükü taşımak gerçekten yönetim kurulunun sırtında kalan bir yük. 2,5 milyonun aslında bu takım. Bir tek yönetim kurulunun değil veya Saltık ailesinin takımı değil. 2,5 milyonluk bir şehrin takımı olmasına rağmen zorlanıyoruz. Çünkü yük sırtımızda kaldı. Üzerimize yüklenen misyon çok ağır bir misyon. Beklenti çok yüksek bir beklenti. Herkes iyi oyun istiyor, herkes zafer istiyor, herkes başarı istiyor ama başarının temel sebebi de iyi bir takım olmak, köklü bir aile olmak. Aynı zamanda temel taş maddiyata dayanıyor. Eğer maddi gücünüz zayıfsa bekleneni ne alabilirsiniz ne verebilirsiniz" dedi.

 

"GÜZEL BİR HAFTA SONUNDAN SONRA GELMİŞ OLMANIZ DA HAKİKATEN ÇOK ÖNEMLİ"

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise ziyaretten memnun kaldıklarını vurgulayarak, Cemiyetimize hoş geldiniz. Sizi Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Güzel bir hafta sonundan sonra gelmiş olmanız da hakikaten çok önemli. Kentin takımı kentimiz açısından çok önemli. Kentin birlikteliği, beraberliği açısından çok önemli. Kentin huzuru açısından çok önemli. Çok ciddi çalışmalar yürütüyorsunuz. Zor dönemlerden geçiyorsunuz. Zor dönemlerden bu aşamalara geldi. Biz gazeteciler yakından takip ediyoruz. Pek çok zaman hep beraber omuz omuza bu süreci atlattık. İnşallah önümüzdeki dönem çok daha iyi olacak, çok daha başarılı olacak" diye konuştu.

 

"BU ÇARKIN EN ÖNEMLİ DİŞLİSİ OLARAK BİZ DEĞERLİ MERSİN BASINIMIZI GÖRÜYORUZ"

Yeni Mersin İdmanyurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit de toplantıda açıklamalarda bulunarak, "Tabi 3'üncü yıl oldu Basın Sözcülüğü dönemimde. Bu 3 yıl içerisinde 1,5 yılını pandemi olarak değerlendirebiliriz. Mersin'in değerli basın emekçilerinin maçlarımızda ilgisinin az olduğunu; bir aile içerisinde, aile sohbeti içerisinde serzenişimizi dile getirmek açıkçası önemli. Katılımın, desteğin statta bütün basın emekçilerimizin gelip takıma destek vermesi ve takımımızın bu anlamda kentin tanıtımı açısından çok değerli. Önümüzdeki süreçte bunu göreceğimize inanıyoruz. Bu çarkın en önemli dişlisi olarak biz değerli Mersin basınımızı görüyoruz. Eksiğimiz olmuşsa bu döneme kadar, af ola. Tabi eksikliklerimizi sizlerden duymak, almak, eleştirilerinizi; olumlu, yapıcı eleştirilerinizi almak istiyoruz açıkçası. Kendimize daha doğru bir yol çizmek adına. Ben sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.