Bu yıl yaz konserlerinin ev sahibi Mersin oldu

Bu yıl yaz konserlerinin ev sahibi Mersin oldu cukurovagazetesi.com

Mersin bu yaz müziğin ve festivallerin adresi oldu. Bu yıl yazın sonuna ve Büyük Zafer’in 100’üncü yılına denk gelen konserler belediyeler tarafından duyuruldu. Buna göre; Mersinliler merkezde Gazapizm’le, Tarsus’ta Emre Aydın’la, Mezitli’de Zeynep Bakşi Karatağ’la, Toroslar’da Kıraç, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut’la, Yenişehir’de ise Manuş Baba’yla zafer coşkusunu yaşayacak.


Haber-Adem Güneş

 

2022 yılının Haziran ayından bu yana konserlere ve festivallere ev sahipliği yapan Mersin'de müzik dolu bir yaz geçti. MilyonFest Mersin-Erdemli, 7. Şaymana Festivali, 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ve Esenli Üzüm Şenliği gibi birçok festivalde sevilen sanatçıları ağırlayan Mersin'de yazın son konserleri ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümüne denk geldi. Büyük Zafer'in 100'üncü yılında Gazapizm'den Manuş Baba'ya kadar pek çok sanatçı Mersin'de sahne alacak.

 

MERSİN'DE KONSERLER BU YAZ 'MÜZİK BİRLEŞTİRİR' SLOGANIYLA BAŞLADI

21 Mayıs 2022'de Açılış Gala Konseri'yle başlayan 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında klasik müzik, caz, türkü, rock ve pop gibi farklı müzik türlerinde konserler gerçekleşti. Konserlerde Viener Klavier Quartett, Kerem Görsev Trio, Jamal Aliyev, Utrecht String Quartet ve Zeynep Casalini gibi sanatçılar sahne aldı. 25 Mayıs'ta Tarsus Baca Meydanı'nda yapılması planlanan Ceylan Ertem konseri gelen şehit haberiyle birlikte 8 Haziran'a ertelenirken, Mersinlilerin merakla beklediği Melek Mosso konseri ise 4 Haziran'da Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşti. 3 Haziran'da Uluslararası Gül Festivali kapsamındaki Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso, iptal edilen konserinin ertesi günü Mersinlilere birlikte yaza 'Merhaba' dedi. 11 Haziran'a kadar süren festivalle ilgili konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Festivalimizi bu yıl da ‘Müzik Birleştirir’ diye yapıyoruz” dedi.

 

VAHAP SEÇER: "MERSİN KÜLTÜR VE SANAT KENTİ, MERSİN’DE KENDİNİZİ İYİ HİSSEDİN"

Yaza festivalle başlayan Mersinliler, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yaz Dostum' konserleri kapsamında Kültür Park'ta düzenlenen akustik konserlerde de bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, yaz boyu her cuma Uçak Civarı (Bakkal Kafe yanı) ve Marina Akustik Sahne adreslerinde düzenlediği konserlerle Kültür Park'ta Mersinlilerin yaz akşamlarını keyifli bir şekilde geçirebilmelerine olanak sağladı. Mersin'deki konser coşkusunu 25 Haziran'da Tarsus'taki GençFest ve 13 Temmuz'da Erdemli'de düzenlediği Hayko Cepkin konserleriyle taçlandıran Büyükşehir Belediyesi, son olarak yaz konserlerini ağustos ayında yaylalara da taşıdı. 15 Haziran'da Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından düzenlenen 'Eşitliğe Ses Ver' konserinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Mersin güzel. Mersin demokrasi kenti. Mersin insanlık kenti, kültür, sanat kenti. Mersin’de kendinizi iyi hissedin" dedi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise aynı konserde Cem Karaca'nın 'Islak Islak' şarkısını söyledi.

 

FUNDA ARAR: "BU KONSER BENİM İÇİN UNUTULMAZLAR ARASINA GİRECEK"

Mersinlilerin yaz aylarındaki konser coşkusu bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Soli Güneş Festivali'yle devam etti. Festival kapsamında 24 Haziran'da Funda Arar, 25 Haziran'da ise Emir Can İğrek konserleri gerçekleşti. Funda Arar'ın sahne aldığı festivalin ilk günü hava muhalefeti de yaşandı. Sanatçı Funda Arar, şarkılarını yağmura rağmen alanı dolduran on binlerde seyirci ile birlikte söyledi. Arar, "Yağmura rağmen gelen herkese teşekkür ederim. Bu konser benim için unutulmazlar arasına girecek” dedi.

 

NEŞET TARHAN: "GENÇLERİMİZ DOYASIYA EĞLENSİN İSTİYORUZ"

Uluslararası Soli Güneş Festivali kapsamında ikinci gün ise Soli Arena Konser Alanı'nda Emir Can İğrek sahne aldı. Konser için Mersin'e gelen İğrek, gazetemize özel açıklamalarda da bulundu. Mersin'i önemsediklerini vurgulayan İğrek, "Mersin bizim hep sevdiğimiz, hep gelmeyi istediğimiz bir yer. Benim ilk şehir dışı konserim de 2016'da Mersin konseriydi" ifadelerine yer verdi. İğrek, festival kapsamında Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Biz daha güzeli daha mutlu bir Mezitli için çalışırken gençlerimiz de doyasıya eğlensin istiyoruz. Gelen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

EMİR CAN İĞREK: "MERSİN'DE DOĞDUYSANIZ BENLE TANIŞMA İHTİMALİNİZ ÇOK YÜKSEK"

Emir Can İğrek, son olarak sosyal medya hesabından Spotify Türkiye tarafından yapılan bir paylaşımı alıntıladı. Paylaşım, "Doğduğun şehir=Tanışacağın sanatçı" açıklamasıyla yapıldı. İllerin üzerinde sanatçı isimlerinin yazılı olduğu Türkiye haritasında; Mersin'in üzerinde ise Emir Can İğrek ismi yer aldı. İğrek, yaptığı paylaşımda, "Mersin'de doğduysanız benle tanışma ihtimaliniz gerçekten çok yüksek. Çünkü yılda en az 10 kez geliyorum biliyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

 

M. MUSTAFA GÜLTAK: "AKDENİZ ARTIK SEVGİNİN, BARIŞIN, MUHABBETİN BAŞKENTİ OLDU"

Mersin'e bu yaz renk katan etkinliklerden birisi de Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Esenli Üzüm Şenliği oldu. Şenlik kapsamında sanatçı Eser Eyüboğlu, 24 Temmuz'da Esenli Köy Meydanı'nda sahne aldı. Sıcak ve nemli havaya rağmen binlerce Mersinlinin akın ettiği konserde seslendirdiği türkülerle kalabalığı coşturan Eyüboğlu, dinleyicilerden tam not aldı. Sahneye çıkarak meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Akdeniz artık sevginin, barışın, muhabbetin başkenti oldu" dedi. Festivalin bölgeye önemli katkı sağladığını vurgulayan Gültak, 'Esenli üzümü' adının artık çok daha fazla duyulacağını vurguladı.

 

MERSİNLİLER BU YAZ ŞAYMANA FESTİVALİ'NE DE KAVUŞTU

2014 yılında başlayan ancak pandemi nedeniyle son 2 senedir yapılamayan Şaymana Festivali de bu yaz festival tutkunlarını sevindirdi. Toroslar'ın Arslanköy Mahallesi'nde 5, 6 ve 7 Ağustos'ta bu yıl 7'ncisi düzenlenen Şaymana Festivali'nde Nil İpek'in yanı sıra Mersin ve Adana'dan 14 sanatçı ve grup sahne aldı. Festival öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulunan festival sahibi Ayşegül Yıldıran Eroğlu, her geçen yıl festival katılımcı sayısının katlanarak artığına dikkat çekerek, "Biz 300 kişi beklerken bin geldi. Bin beklerken, 2 bin geldi. Dördüncü festivalde bu festivalin bir ihtiyaçtan doğduğunu gördük" diye konuştu.

 

MİLYONFEST MERSİN'E DAMGA VURDU

Mersin'e bu yaz damga vuran etkinlik ise MilyonFest Mersin-Erdemli oldu. 11-14 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 5'ncisi düzenlenen MilyonFest, ilk gün 15 bin kişiyi ağırladı. Festival kapsamında Pinhani, Cem Adrian, Madrigal, Athena, Selda Bağcan, Sertab Erener ve Eypio gibi sevilen sanatçılar sahne aldı. Festivale Türkiye'nin dört bir yanından festival tutkunları akın etti. Festivalin organizasyonunu yapan Milyon Yapım'ın Kurumsal İletişim Direktörü Orhan Sencer, festival ruhunu Mersin'de yaşatmaya devam ettiklerini vurgulayarak;  "MilyonFest Mersin-Erdemli artık bir marka oldu" dedi. Sencer, MilyonFest organizasyonları kapsamında Kenan Doğulu'nun ilk kez Mersin'de sahne aldığını vurguladı.

 

GAZAPİZM, MERSİN'DE SAHNE ALACAK

Yaz biterken, Mersin yine birbirinden renkli konserlere ev sahipliği yapacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü kapsamında Mersin'deki belediyelerin düzenleyeceği konserler netleşti. Buna göre; Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos'ta Mersinlileri Gazapizm'le buluşturacak. '30 Ağustos'u Konserlerle Kutluyoruz' sloganıyla yapılan duyuruda; 30 Ağustos Salı günü Özgecan Aslan Meydanı'nda saat 20.00'de Nova Norda, 21.30'da ise Gazapizm'in sahne alacağı belirtildi.

 

NORM ENDER, HÜSEYİN KAĞIT, GECE YOLCULARI VE İNCİ MERCAN SİLİFKE'DE

Silifke Belediyesi ise Büyük Zafer'in 100'üncü yıl coşkusunu '30 Ağustos Zafer Bayramı Şenliği' ile günler öncesinden başlattı. Doğukan Alsay'ın sunuculuğunu yaptığı şenlik kapsamında 24 Ağustos'ta Anıt Meydanı'nda Derya Bedavacı sahne aldı. Silifke Belediyesi'nden yapılan duyuruda; 26 Ağustos saat 21.00'de Atakent Mahallesi'nde Gece Yolcuları, 27 Ağustos saat 21.00'de Taşucu Meydanı'nda Norm Ender, 29 Ağustos saat 20.00'de Gökbelen Mahallesi'nde Hüseyin Kağıt ve 30 Ağustos saat 20.00'de Mara Mahallesi'nde İnci Mercan konserlerinin yapılacağı bilgisi yer aldı.

 

MEZİTLİ'DE ZEYNEP BAKŞİ KARATAĞ, YENİŞEHİR'DE MANUŞ BABA

Mezitli Belediyesi'nden yapılan duyuruda, 'Zafer Bayramımızı Mezitli'de kutluyoruz' mesajı yer alırken; vatandaşlar Zeynep Bakşi Karatağ konserine davet edildi. Zeynep Bakşi Karatağ konserinin 30 Ağustos Salı günü saat 20.00'de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro'da yapılacağı vurgulandı. Yenişehir Belediyesi'nden ise 'Manuş Baba' paylaşımı geldi. '30 Ağustos Zafer Bayramı'na Özel Yenişehir'de Zafer Coşkusu' sloganıyla yapılan paylaşımda, 31 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda Manuş Baba'nın sahne alacağı duyuruldu.

 

KIRAÇ, KURTULUŞ KUŞ VE BURAK BULUT TOROSLAR'DA

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamada Büyük Zafer'in 100'üncü yılının 2 büyük konserle kutlanacağı vurgulandı. Zafer coşkusu Toroslar'da da günler öncesinden başladı. Bu kapsamda 27 Ağustos Cumartesi saat 19.00'da Akbelen Mahallesi'ndeki Koray Aydın Stadyumu'nda Kıraç'ın, 30 Ağustos Salı günü saat 19.00'da Çağdaşkent Mahallesi'ndeki Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda ise Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut'un sahne alacağı vurgulandı.

 

TARSUS'TA EMRE AYDIN

Tarsus Belediyesi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri kapsamında Emre Aydın'ı Tarsuslularla buluşturacak. Belediyeden yapılan duyuruda, 30 Ağustos Salı saat 21.00'de İsmetpaşa Mahallesi Rasim Dokur Baca Meydanı'nda Emre Aydın'ın sahne alacağı belirtildi. Öte yandan Tarsus Belediyesi, 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali kapsamında 1 Eylül Perşembe saat 20.30'da Yenice Etkinlik Alanı'nda Nurettin Rençber konseri gerçekleştirileceğini duyurdu.

 

YAZ BİTMEDEN CEM BELEVİ DE KARADUVAR'DA SAHNE ALACAK

Mersin, yaz boyu birçok özel organizasyonun konserlerine de ev sahipliği yaptı. Düzenlenen konserler kapsamında Koray Avcı, Soner Sarıkabadayı, Bilal Sonses, Mehmet Erdem, Yıldız Tilbe, Gökhan Tepe, Fettah Can, Tuğçe Kandemir, Yüksek Sadakat, Ersay Üner, Sefo, Uzi, Berkay, Cem Adrian ve Mustafa Ceceli gibi sevilen birçok sanatçı kente gelirken, 14 Ağustos'ta Mersin Cemevi'nde düzenlenen Aşure Günü'nde ise Ender Balkır sahne aldı. Mersin'de yazın son günleri Cem Belevi konseri yapılacağı belirtildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Karaduvar Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 15. Karaduvar Tarım Balıkçılık ve Çevre Festivali kapsamında 28 Ağustos Pazar gün boyu sürecek etkinliklerin sonunda Cem Belevi konseri gerçekleştirilecek.