MEÜ THMT, TRT Ankara sanatçılarıyla konser düzenledi

MEÜ THMT, TRT Ankara sanatçılarıyla konser düzenledi cukurovagazetesi.com

Mersin Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu (MEÜ THMT), TRT Ankara Radyosu sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu ile konser gerçekleştirdi. Mersin Üniversitesi Uğur Oral Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


Haber- Bazit Evren

Mersin Üniversitesi THMT tarafından 27 Mayıs Cuma günü düzenlenen konsere öğrenciler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Solo ve koro şeklinde türkülerini icra eden THMT üyeleri, sonrasında yerlerini TRT Ankara Radyosu sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu’na bıraktı. Salonda bulunan dinleyicilerin doyasıya eğlendiği konserde, Mersin’de ilk defa konser verdiklerini söyleyen TRT Ankara Sanatçıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu, Mersin dinleyicisinin enerjisini çok sevdiklerini belirterek, en kısa zamanda başka projelerle Mersin’deki sanatseverlerle tekrar buluşacaklarını dile getirdi.  

Topluluk danışmanlığını Prof. Dr. Selmin Özer’in yaptığı THMT konserinin sunuculuğunu Pelin Altıntaş ve Kürşat Bahçeci üstlendi. Koro şefliğini Hasan Basri Üstün, bağlamada Ümit Selen, Yusuf Babur, Emre Erol, Hayrettin Çalğan, gitarda Yusuf Emre Kılınç, Hasan Çiçek, Mert Egemen Adıgüzel, kaval/zurnada Mehmet Ürün, mey/kemane de Süleyman Çatal, bendir/asma davulda Muharrem Serin ve Gülnur Müjgan Beytüt, elektro davulda İnan Eye, klavyede Caner Azrak, neyde Kadir Emre Kıraş’ın yer aldığı konserde İlyas Belet, Durmuş Yegin, Tuğra Barut, Melike Şaraslan, Dilber Küçük, Selin Kankul, Meral Onar, İrem Toraman, Şevval Toraman, Yeşim Karadağ, Ertan Eroğlu, Erdem Gündüz, Serhat Örenç, Barış Birinci, Nisa Durmuş, Semanur Yeşil, Çiğdem Özkale, Leyla Can, Eda Gün, Rojda Kılıç, Büşra Koçak, Esmanur Kayapınar, Merve Torun, Rojbin Değirmenci, Nudem Çelik, Melike Bilek, Aliye Cücük, Asya Oktay, Nesrin Ertürk Sevim Ve Gizem Yörük solist olarak görev yaptı.

 

UĞUR ÖNÜR VE UMUT SÜLÜNOĞLU KİMDİR

Uğur Önür, 1987 yılında Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy Köyü’nde dünyaya geldi. Müzisyen bir ailede büyüyen sanatçı, dokuz yaşından beridir kabak kemane çalmaktadır. Şu anda TRT Ankara Radyosu’nda kabak kemane sanatçısı olarak çalışmaktadır. Umut Sülünoğlu ise, 1986 Ankara doğumlu ama aslen Çorum ili Sungurlu ilçesindendir. O da müzisyen bir ailede büyür ve 11 yaşında bağlama çalmaya başlamıştır. Halen TRT Ankara Radyosu’nda bağlama sanatçısı olarak görev yapmaktadır.