Gültak: “Yapılan projelerin verdiği mutluluk para ile satın alınamaz”

Gültak: “Yapılan projelerin verdiği mutluluk para ile satın alınamaz” cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi olarak yaptıkları ve bir ömür boyu hizmette kalacak olan projeler ve çalışmalarla ilgili olarak yerel bir televizyon programında değerlendirmelerde bulundu. Yaptıkları çalışmalar ve yapacakları tesisler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Gültak, yapılmakta olan Yılmaz Güney Parkı’nda yapımının tamamlanmasına az süre kalan çalışmalarla ilgili olarak, “Anneler ve babaların çocuklarının gerçekleşecek olan bu havuzlarda yüzme öğrendiklerinde ailelerinin içerisinde olacağı o mutluluğu hayal edebiliyor musunuz? Bunlar parayla ölçülemez,


 

Haber – Mehmet Çetin

 

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerel bir televizyon kanalının, yapımı süren Yılmaz Güney Parkı ve Gençlik Merkezi’nden canlı yayınlanan programında, göreve geldiği 3 yılda ilçeyi değiştiren hizmet ve projeleri özetledi. Tırmıl Spor Kompleksi Projesi, Çamlıbel Marina Projesi ve Çankaya İlkokulu’nun geleceği ile ilgili birtakım konularda güncel açıklamalar yapan Gültak, yakın geçmişte şiddet olayları ile gündeme gelen Akdeniz’de artık huzur, barış ve kardeşliğin hakim olduğunu vurgulayarak, “Türk, Kürt, Arap ve Laz’ıyla birlikte gerçekten farklı yapıların oradaki, sanatsal ve kültürel faaliyetlerini sahada görmüş olduk. İnşallah bir daha ki senede daha büyük bir alanda, mevsimin daha uygun olduğu bir dönemde belki bu grubu yine getirttireceğiz. Çünkü performansları çok hoşuma gitti. Ortaya koydukları sanatsal faaliyet gerçekten Mersin’in hoşuna giden bir faaliyet. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki sene bu kardeşlerimizi istiyoruz. Hep söyledik; Akdeniz şehrin kalbi, Akdeniz’de herkes var, her kesim var. Farklı dil, farklı din, farklı mezhep, farklı ırk. Ne isterseniz Akdeniz’de var. Bu bir avantaj, bu bir zenginlik. Ama bu zenginliği harmanlayıp, kullanmazsanız, iyi bir yöneticilik sergilemezseniz bu zenginlik bir anda farklı şeylere de dönüşebilir. Yıllardır Akdeniz’de bu zenginlik, insanların lehine Akdeniz’in lehine, Mersin’in lehine kullanılacağına terör ve uyuşturucu baronlarının lehine kullanılmış. Seçildikten hemen sonra bu dengeleri değiştirdik, bunun bir zenginlik olduğunu tüm Akdeniz’e, tüm Mersin’e ve tüm Türkiye’ye anlattık. Hiç kimseyi ayrıştırmadık; ne dilinden, ne dininden, ne ırkından herkese eşit mesafede, eşit hizmetler götürmeye çalıştık ve bu da otomatikmen paylaşımı getirdi. Paylaşım gelince, beraber hareket edince de kardeşlik ve barış da otomatikmen gelmiş oldu. Şu an Akdeniz, Mersin’in en güvenilir, rahatlıkla gezilecek ve rahatlıkla alışveriş yapılabilecek kardeşlik ve barış ortamının oluştuğu bir ilçe haline geldi. Bu bizim için çok önemliydi” ifadelerine yer verdi.

 

“YILMAZ GÜNEY PARKI’NI AKDENİZ HALKININ HİZMETİNE SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Yayın yaptıkları Yılmaz Güney Parkı’yla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gültak, Yılmaz Güney Parkı’nda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Daha önce de bu bir parktı, yarı olimpik olmayan bir havuz vardı ama alt yapısı komple çalınmış, tesisatı, makineleri komple çalınmıştı ve şu anda inşa etiğimiz gibi bir bina da yoktu, o bina küçücük, kulübe gibi bir yerdi. Buradaki bazı imar değişiklik planlarını değiştirdik ve güzel bir proje ortaya çıkardık. Bu projenin sonucunda yarı olimpik bir yüzme havuzu, iki bloktan oluşan dersliklerin olduğu ve misafirhaneye çevrilebilecek bir kapasitesi olan bloklar inşa ettik. Burayı Spor Bakanlığımızın destekleriyle yaptık. Yer bizim ama desteği onlar sağladı. Şimdi tekrardan gerek il gerekse de Ankara’da gerekli görüşmeleri yapacağız ve gerekli adımları atacağız. İçerisinde yaklaşık 3 bin kişiye yemek çıkarabilecek modern bir aş evimiz de var. İnşallah vali ve spor müdürlüğümüzle görüşeceğiz ve meclisimiz de bize bu yetkiyi verirse onlarla birlikte burayı hem öğrencilerimizin ders çalışabileceği hem de üniversiteyi kazanmış gariban öğrencilerimizin misafirhanesi olarak da kullanılabileceği bir etüt, gençlik merkezi, misafirhane haline getirmeyi de düşünüyoruz ama dediğim gibi; meclisimizin de yetkisiyle. Burası bitti bitecek. Son 1-2 ayda teslim edilir diye düşünüyorum. Burayı tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİZLER HAYAL EDİLENLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bir belediye başkanı olarak bütün yetkilerini halkın hizmetine en iyi şekilde kullandıklarını belirten Gültak, “Belediye başkanı olmanın en güzel yönlerinden bir tanesi de birçok yetkinizin olmasıdır ve bu yetkilerinizi şehrin lehine kullandığınızda çok güzel yapılar çıkıyor ortaya. Biz iki yıl önce bu projeleri ortaya koyduğumuzda mecliste de sunum yapmıştık belki de bu projelerin güzelliğinden dolayı da bu projelerin yapılacağından emin değillerdi. Öncellikle yine söylüyorum; bu projeleri tamamlamak gurur verici bir kere. Anneler ve babaların çocuklarının gerçekleşecek olan bu havuzlarda yüzme öğrendiklerinde ailelerinin içerisinde olacağı o mutluluğu hayal edebiliyor musunuz? Bunlar parayla ölçülemez, bunlar büyük işler. Hayal edeceksiniz ve gerçekleştireceksiniz. Bizler Akdeniz’de insanlık dramını çözerken kadın, aile ve gençler üzerine projeler yapacağımızı söyledik, bu sadece bir tane proje. Mersin’de büyüyen birisi olarak, bir belediye başkanı olarak gözlerimizi hayata yumsak bile, 3 yılda fiziki olarak bir sürü iz bırakmış olacağız arkamızda” sözlerini kullandı.

 

“ÇAMLIBEL MARİNA PROJESİ KENTİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR ESER OLACAK”

Yapılması planlanan Çamlıbel Marina Projesi’ne de değinen Gültak, “Proje, kentin kaderini değiştirecek çok önemli bir eser olacak. Çamlıbel Projesi’ni; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer ile de paylaşıp fikirlerini aldık. Tabi Mersin’in önemli STK’larıyla görüşmeye devam ediyoruz. Projeyi anlatmaya devam edeceğiz. Çamlıbel’de, su sporları merkezi projesini oluşturduk son aşamada. Cuma günü de yine Ankara’da olacağız. Özetle son rötuşları yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje ile ilgili yaklaşık 17 kuruma görüş soracak. Bu kurumlarımızdan cevaplar geldikten sonra Bakanlığımız burası ile ilgili gerekli imar çalışmalarını bitirecek. Sonrasında Ulaştırma Bakanlığımız konuyla ilgili yeri ihaleye çıkaracak. Tahmin ediyorum 2-3 ay içinde burası ihale aşamasına gelecek. 30 milyon dolar yatırımı gerektiren bu büyük bir proje, spor merkezleri, yüzme havuzları ve spor organizasyonlarının hepsinin gerçekleşeceği, ayrıca Millet Bahçesi ve Atatürk Parkı ile entegre olan bir proje” dedi.

 

“2023 YILI ŞUBAT AYI, AVRUPA’NIN YELKEN ŞAMPİYONASI’NIN BİR AYAĞININ ÇAMLIBEL’DE GÖRÜNÜYOR”

2023 yılı şubat ayı, Avrupa’nın yelken şampiyonasının bir ayağının Çamlıbel’de olabileceğinin de müjdesini veren Gültak, “Dolayısıyla Çamlıbel’deki ve çarşıdaki esnafın sorunları büyük ölçüde çözülecek. Bir cazibe merkezi haline geldiği için insanlar oralara gelecek. Devasa bir spor merkezi, son aşamalarına geldik.  Parasal bir sıkıntısı da olmayan bir proje. Hem devletimiz hem Çamlıbel hem de çarşı esnafı kazanacak. Bu eser Mersin’e kazandıracağımız büyük bir eser, Mersin’in kaderini değiştirecek bir eser olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Tırmıl bölgesine yapılacak gençlik merkezi ve spor kompleksi hakkında da açıklamalarda bulunan Gültak, “Akdeniz’de basketbol, hentbol, güreş, boks yapılacak bir tesisi yok. Akdeniz’in maalesef böyle bir salonu yok.  Şimdi inşallah Tırmıl’da bu tarz sporların yapılacağı kapalı spor salonu ve gençlik merkezi olan bir tesisi kuracağız. Tabi Anıtlar Kurulu’ndan yasal bir engel çıkmadığı sürece. Yoksa projede de her şey hazır. Akdeniz’in ilk kez kapalı spor salonu ve gençlik merkezi olacak. Yanında da 750 kişilik bir futbol sahası düşünüyoruz. 2 sene içerisinde bu tesisleri de bitireceğiz” diye konuştu.

 

“ÇANKAYA İLKOKULU’NU, ANAOKUL VEYA KREŞ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Katıldığı canlı yayın programında son olarak Çankaya İlkokulu’nun anaokulu veya çocuk kreşi olacağı müjdesini de veren Gültak, “Vakıflar Bölge Müdürü ile görüştük. Proje ile ilgili olarak Anıtlar Kurulu’ndan izin alacağız. Anıtlar Kurulu izni verdiği andan itibaren Valilik de ihaleye çıkacak. Daha sonra önümüzdeki 2 yıl içerisinde Çankaya ilkokulunu bitireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüştük. Akdeniz Belediyesi olarak burayı anaokulu veya kreş haline getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. Yakın geçmişte istenmeyen sokak çatışmaları ve olaylarla gündeme gelen Akdeniz’de, bugün artık huzurun ve barışın egemen olduğunu da sözlerine ekleyen Gültak, “Birkaç gün önce Şevket Sümer Mahallesi’nden birçok gencimiz makama geldi. Gençlerimizle sohbet ederek belediye olarak yaptıklarımızı anlattık. Bu gençlerimiz, hayatlarında ilk kez bir belediye başkanıyla karşılaşma ve sohbet etme imkanı bulduklarını dile getirdiler.  Gençlerimizi önemsiyoruz, onlar için hizmet ediyoruz. Akdeniz, bir zamanlar terörle anılan bir ilçe konumundaydı. Biz göreve geldikten sonra ise bütün ön yargıları yıktık. Akdeniz’de, bugüne dek görülmeyen hizmetleri getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Akdeniz artık daha yaşanılabilir bir ilçe haline geldi” sözlerini kullandı.