Yücesoy: “Hiçbir ayrım yapmadan meslektaşlarımızı kucaklayacağız”

Yücesoy: “Hiçbir ayrım yapmadan meslektaşlarımızı kucaklayacağız” cukurovagazetesi.com

Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Mersin Şubesi yeni yönetim dönemi öncesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy, önceki dönem olduğu gibi bu dönemde de özveriyle çalışacaklarını belirterek, “Odamızın Merkez ve Şubelerinde çalışma ilkesi olarak benimsediği birlikte üretme, birlikte karar alma ve birlikte yönetme anlayışı ile meslektaşlarımızın genel kurulumuzda ortaya koyduğu eleştiri, öneri ve programlarla şubemizin kurumsal çıtası daha da yükselmiştir. Yönetim Kurulumuz önceki dönemde olduğu gib


Haber – Mehmet Çetin

Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Mersin Şubesi’nde 13 Şubat’ta gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen mevcut yönetim, düzenledikleri basın açıklamasıyla, seçime katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti. Basın açıklamasını Makine Mühendisleri adına okuyan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy, yapılan seçimde çıkan resmi sonuçları kamuoyuyla paylaşarak, “TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak ilk genel kurulunu, 1997 yılında gerçekleştiren ve bugün kayıtlı 3 bin 106 üyesi olan Şubemizin 13. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri 12 - 13 Şubat 2022 tarihinde mesleğimize, meslektaşlarımıza ve şubemize yakışan bir olgunluk ve duyarlılık ile demokrasi şenliği şeklinde büyük bir katılımla hoşgörülü ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmiştir. İl genelinde Anamur’dan, Yenice`ye kadar geniş bir coğrafyada çalışan Meslektaşlarımız, cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilen Genel Kurul ve Şube seçimlerimize her zaman olduğu gibi gerekli özveri ve duyarlılığı göstermiştir. Şubemizde, bin 333 Üyemizin oy kullanımı ile yüksek katılım sağlanmıştır. İçinde birbirinden değerli Meslektaşlarımızın bulunduğu dört grubun katıldığı demokratik yarışta, Gelişim Mühendisleri Grubu (Mavi Liste) adına başkan adayı İbrahim Yücesoy 555 oy alırken, Yenilikçi Mühendisler Grubu (Turuncu Liste) adına başkan adayı Önder Ova 358, Katılımcı Dinamik Mühendisler Grubu (Pembe Liste) adına Başkan adayı Kader Metin 283, Değişim Mühendisleri Grubu (Beyaz Liste) adına başkan adayı Orhan Sağlam 66 oy almıştır” ifadelerini kullandı.

 

YÖNETİM KURULU KADROSU

Seçilmeleri kazandıklarını ve ülke yararına çalışmalar yapacaklarını belirterek, seçilen yönetim kurulu kadrosunu paylaşan Yücesoy, “Üyelerimizin takdiri ile seçilen çağına duyarlı, ulusal teknolojinin geliştirilmesinden ve ülke kaynaklarının ülke yararına kullanılmasından yana olan TMMOB MMO Mersin Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulumuz, İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını alarak yaptığı ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımını kararlaştırılmıştır; Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Şube Başkan Vekili Mehmet Caner Can, Şube Sekreteri Mehmet Çakmak, Şube Saymanı İsmail Oğuz, Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Körükçü, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Emrah Dayıcık, Yönetim Kurulu Üyesi Berat Barış Buldum, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Tolga Çolak, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Tahsin Güven Merzeci, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Hüseyin Öktem, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Naime Perinçek, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Arda Alp, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Latife Gaye Kulakoğlu, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Gökhan Karapınarlı olarak belirlenmiştir” dedi.

 

 

“BÜTÜN ÜYELERİMİZİN HAK VE ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA HER PLATFORMDA GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Yönetim kadrosuyla birlikte üyelerin haklarını her zaman savunacaklarını ve ülke namına yararlı çalışmalar yapacaklarını söyleyen Yücesoy, “Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak; Şubemizin Asıl ve Yedek Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Temsilcilikleri ve İşyeri Temsilcilikleri ile birlikte bir bütün olarak daha önce olduğu gibi bütün üyelerimizin hak ve çıkarları doğrultusunda her platformda gerekli çalışmaları yaparak ve meslek alanlarımıza giren konularda ülkemizin ve kentimizin sorunlarına çözüm üreterek, olumlu projelere destek olmaya devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çağdaş, demokratik, sanayileşen bir Türkiye; planlı, güvenli ve çevre dostu bir kentleşme için, daha örgütlü, daha güçlü, daha etkin bir oda yaratma yolundaki örgütlü yürüyüşümüzü ilkelerimizin yol göstericiliğinde sürdüreceğiz” diye ekledi.

 

“HUKUK DEVLETİ VE ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”

Atatürk devrim ve ilkeleri temelinde, temiz toplum, insan hakları, kamu yararı, sosyal hukuk devleti ve ülkenin bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyeceklerinin altını çizen Yücesoy, “Ülkemizin demokratikleşme, bilim, teknoloji, sanayi politikalarının oluşturulmasında üyelerimizin ve kamuoyunun duyarlılığının geliştirilmesi için, ülkemize, kentimize mesleğimize yönelik öneri ve projeleri görüşerek hep birlikte, mesleğimiz açısından daha iyiyi gerçekleştirebilmenin azmi ve gayreti içerisinde olacağız. Bu düşünce ve duygularla, genel kurul ve seçim sürecimizde şubemizde aday olan ve katkı sağlayarak demokratik tercihlerini gösteren, desteklerini ve güvenlerini bizden esirgemeyen tüm meslektaşlarımıza, odamızın çalışmalarını ve faaliyetlerini kamuoyuna iletilmesinde her zaman şubemize destek olan yerel basın - yayın kurumlarına ve çalışanlarına, genel kurulumuza katılan siyasi parti ve meslek odası temsilcilerine ve diğer tüm konuklarımıza, katılamayıp telefon ve mesaj ile kutlamalarını yapan ve ayrıca çiçek gönderen tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara şube yönetim kurulu olarak teşekkür ediyor, odamız adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.  Yaşasın MMO Örgütlülüğü! Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü” sözlerini kullandı.