Mersin esnafı, esnaf odalarından memnun

Mersin esnafı, esnaf odalarından memnun cukurovagazetesi.com

Mersin’de 2022’nin ocak ayının başından itibaren bütün odalar 4 yıllık görev sürelerini tamamladıktan sonra tekrardan seçime gittiler. Yaklaşık olarak 70 esnaf odasının bulunduğu Mersin’de yapılan seçimler sonucunda oda yönetimlerinde bir memnuniyet havasının hakim olduğu görüldü. Şimdiye kadar yapılan 28 oda seçiminde sadece 3 odanın başkanlığında değişim yaşandı.


Özel Haber- Mehmet Çetin

Mersin’de, 4 yıllık görev süreçlerini tamamlamış olan esnaf odaları 1 Ocak 2022’den itibaren oda seçimleri gerçekleştiriyor. 4 yıl boyunca esnaf odalarının başkanları, yaptıkları çalışmalarla esnaflarının yanında olmaya, desteklemeye çalışıyor. Yaptıkları çalışmaların sonunda seçime giden oda başkanları, esnafın kullanmış oldukları oylar sonucunda esnaf oda başkanlarının kaderi belli oluyor. Kimi odanın 3 ve daha fazla adayla birlikte seçimlere katıldığı ve kimi odaların da sadece mevcut adaylarla katıldığı seçimlerde Mersin esnafının genel olarak odalarından memnun oldukları görüldü. Çoğunlukla sakin ve memnuniyet içerisinde geçen oda seçimlerinde sadece Tarsus Kasaplar Odası’nın olağan genel kurul toplantısında gerginlik yaşandı. Tarsus Kasaplar Odası’nın olağan genel kurul toplantısında 'mükerrer oy kullanıldığı’ iddiası üzerine gerginlik çıkarken, olayın büyümesi üzerine polis müdahale ederek, tarafları dağıttıktan sonra mevcut başkan Nail Uçak 138 oyla tekrar başkanlığa seçilmişti.

 

SADECE 3 ODA BAŞKANLIĞINDA DEĞİŞİM YAŞANDI

Yaklaşık olarak 70 esnaf odasının bulunduğu Mersin’de ocak ayının başından bu yana 28 seçim gerçekleşti. Gerçekleşen 28 oda seçiminde, 25 odanın başkanı güven tazelerken 3 odanın başkanlığında ise yeteri kadar güvenoyu alınamayarak değişikliğe gidildi. Yapılan 28 oda seçiminin sonucunda değişiklik yaşanan 3 oda başkanlıkları ise şu şekilde; Mersin Çiçekçiler Odası’nın mevcut Başkanı Ömer Şahbudak güvenoyu alamayarak başkanlık koltuğunu rakip aday Ahmet Özdemir’e bıraktı. Mersin Minibüsçüler Odası’nda yıllardır görev yapmakta olan mevcut Başkan Aziz Biricik’in görevine de büyük vaatlere seçime giren Hacı Veli Çelik başkanlık koltuğuna oturdu. Şimdiye kadar yapılan seçimlerde yaşanan değişikliklerden bir diğeri ise Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nda yaşandı. Yıllarca görev yapan bir diğer oda Başkanı olan Mehmet Arıkan’ı ise genç ve yenilikçi bir başkan olan Batuhan Çıtırkı bayrağı devraldı. 

 

“SEÇİMLERİMİZ HUZUR İÇİNDE DEVAM ETMEKTE”

Odalardaki genel kurullardan sonra, esnafın kullanmış olduğu oylarla beraber 4 yıllık yönetim kadrosunun belirleneceği odalarda seçilen başkanlar 4 yıl boyunca hizmet edeceklerdir. Daha önce yapmış olduğu açıklamada seçimler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, seçimlerin devam ettiğini söyleyerek, “Genel olarak eski yöneticiler güven tazeledi. Seçimlere katılımlar genel olarak yüksek. Herhangi bir olay olmadan seçimleri gerçekleştiriyoruz. Tarsus Kasaplar Odası’nda ki seçim de basına yansıyan bir sıkıntı yaşandı. Üye olmayan kişiler tarafından bir olay yaşatıldı. Ama onda da seçim zaten bitmişti. Genel itibariyle huzur içinde seçimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

SEÇİMİ BİTEN ODALARDA YENİ SEÇİLEN VE GÜVEN TAZELEYEN BAŞKANLAR

Kimi oda başkanlığında yıllardır görev yapan başkanların büyük bir çoğunluğu tekrar güven oyu alarak başkanlıklarına devam ederken, şimdiye kadar gerçekleşen seçimlerde elde edilen sonuçlar ise şu şekilde: “Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı. Mersin Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Ümit Özkan. Mersin Kunduracılar Odası Başkanı Fatih Özcan. Silifke Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Koçak. Mersin Umum Servis Araçları Odası Başkanı Zafer Çekmez. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köç. Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili. Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak. Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz. Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan. Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez. Mersin Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Dağdelen. Mersin Giyim Eşyaları Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu. Mersin Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdemir. Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Batuhan Çıtırkı. Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz. Tarsus Biriketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut. Tarsus Madeni Sanatlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş. Tarsus Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Taş. Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdülhalim Batur. Mersin Minibüscüler Odası Başkanı Hacı Veli Çelik. Mersin Oto Sanatkarlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ayhan Kabaali. Tarsus Şoförler Odası Duran Şen. Tarsus Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası Hüseyin Özkır. Mersin Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası İzzet Mireş. Tarsus Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Doğan Kocabaş. Mersin Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Sinan Canpolat. Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası Halil Şekerci”