Darçın: “Diş İmplant sektörüne yön veriyoruz”

Darçın: “Diş İmplant sektörüne yön veriyoruz” cukurovagazetesi.com

Kral Diş Grup Genel Müdürü Hakan Darçın ile Kral Dio İmplant’ın kuruluşu, hizmet verdiği sektör ve çalışmalarına dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Darçın, Türkiye’deki Diş İmplant pazarına dair görüşlerini ve gelecek hedeflerini paylaşarak, “Diş İmplant sektörüne yön veriyoruz” dedi.


Haber – Barış Köksal

Kral Diş Grup Genel Müdürü Hakan Darçın ile Kral Dio İmplant’ın kuruluşu, hizmet verdiği sektör ve çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Darçın, şirketin faaliyet alanları hakkında bilgi vererek, “Kral Diş deposu olarak; sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan maske, bone, galoş ve hasta önlüğü vb. birçok ürünü son teknoloji cihazlarla üretimini yapmaya devam etmekteyiz, yerli üretime olan inancımızla “MTWO” tescilli markamızla yerli implant üretimi de yapmaktayız, bunun yanında üç ithal implant markası ile Türkiye çapında satış ağımızla sektörde hizmet vermekteyiz. Son olarak belirtmek isterim, diş kliniği için A’dan Z’ye tüm ekipmanları temin ederek anahtar teslim olarak hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

“FİRMAMIZIN SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI DİŞ DOKTORU SAYISI 3500’Ü AŞMIŞ DURUMDADIR”

İmplant markasına dair bilgiler paylaşan Darçın, “Firmamızın sürekli çalıştığı diş doktoru sayısı 3 bin 500’ü aşmış durumdadır, özellikle implant temininde Türkiye distribütörü olmamız nedeniyle fiyat performans ve kaliteli hizmetin 33 yılı aşkın süredir devam etmesi sonucu firmanın istikrarlı büyümesi devam etmekte, sektörde hizmet sunduğumuz diş hekimlerimiz ve ürünlerin nihai kullanıcılarına birçok avantajlar sağlamaktayız. Çok sayıda ağız ve diş hastaneleri merkezi özel klinikler ve poliklinikler ile çalışarak, diş hekimlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm sarf ve malzeme tedarikini sürdürmekteyiz” dedi.

“PROJELERLE SEKTÖRÜ YÖNLENDİRECEK BOYUTLARA TAŞIMAKTAYIZ”

Markalarının ileriye dönük hedeflerini aktaran Darçın, “Türkiye’de yerli üretimimizin vermiş olduğu lojistik avantajı, hızlı ve etkin asiste hizmeti, taklit edilmesi zor yenilikçi ürünlerimiz; iş birliği içerisinde olduğumuz sağlık kuruluşlarımız için özellikle bugünlerde önemli bir katma değer yaratmaktadır. Güçlü ve dinamik alt yapımız ile tüm dünyadaki gelişmeleri takip ederek, sektörün öncüleri arasındaki yerimizi birçok projede, sektörü yönlendirecek boyuta taşımaktayız” şeklinde konuştu.

“TÜM PAYDAŞLARIMIZA KATKILARIMIZI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Diş sektöründe Mersin’in yerini değerlendiren Darçın, “Türkiye’de ilk olan olacak birçok yeni ürün ve inovatif ürün çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sadece yeni ürün yeni teknoloji geliştirme çalışmalarına yönelik özel çalışmalarımızın yanı sıra tüm fiziksel, kimyasal ve yapısal karakter izasyonların yapıldığı iyi ekipmanlar ile donatılmış analitik ve enstrümantal analiz laboratuarları ile yapmış olduğumuz tüm çalışmaların akademik boyutta incelemelerini ve değerlendirmelerini yapmaktayız. Ayrıca hizmet verdiğimiz, ürün sunduğumuz tüm sektöre yönelik nihai ürün simülasyonları ve analizlerini gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin yapısının nihai ürün performansına etkisine kadar olan süreci mercek altına alarak, konusunda oldukça başarılı, tüm ağız ve diş sağlığı alanında ciddi akademik başarısı bulunan hekimlerimiz ile hizmet sunduğumuz diş hekimlerimize kral diş ve dio implant sponsorluğunda verdiğimiz eğitimlerden bahsetmek istiyorum; son 6 ayda farklı illerde 8 eğitim, Kasım ayında da KKTC’de 180 hekimimizi kiraladığımız özel uçakla 4 farklı eğitimle kongre düzenleyerek dio implant dijitalleşmeye geçme konusunda mükemmel işler yaparak toplamda 400 diş hekimimizin eğitim almalarını sağladık. Sosyal sorumluk bilincimizle yeni eğitimleri eğitimci kadromuzla eğitimlere devam edilecektir. Ar-Ge’den güç alan yapımızı, her geçen gün daha fazla kök salmasını sağlayarak tüm paydaşlarımıza katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

PAYDAŞLARIMIZI DESTEKLEMEK VE GELİŞTİRMEK İLKELERİMİZ ARASINDADIR

2022 yılındaki hedeflerini, şirket ilkelerini anlatan Darçın, “Çevre ve insan odaklı kalite politikalarımız gereğince; küresel kaynaklarımızı etkin ve bilinçli kullanarak sürekli iyileştirmeyi, verimliliği artırmayı, tüm paydaşlarımızı desteklemeyi ve geliştirmeyi şeffaf bir biçimde ve ortak akıl ile yönetmek şirket ilkelerimiz arasındadır. Başından bugüne kadar Covid-19 süresince başta sağlık alanında ihtiyaç duyulan ürünlerin üretici ve tedarikçisi konumunda olarak, hem toplum sağlığı hem de sorumluluk bilincimiz açısından birçok önlemin uygulanmasında ve sürdürülebilirliğinde proaktif davranarak şirketimizi sadece entegre yönetim sistemi ile değil, güvenli üretim ile de yöneterek salgının yayılmasında ve toplum sağlığının korunmasında sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz. 2022 ve daha ilerleyen seneler için hedeflerimizi; büyümek, ihracatımıza katkı sağlamak, istihdamımızı arttırmak, yeni ve sürekli daha iyisi anlayışıyla, daha iyi ürünlere yönelmek olarak sıralayabiliriz” sözlerine yer verdi.

 

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANININ AÇILIŞI DEĞERİMİZE DEĞER KATACAK”

“Yeni açılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılışı sonrasında birçok direk uçuşlar sayesinde Adana ve Mersin ilimizde sağlık turizmi konusunda gerekli görüşmelere başlanmış, ülkemizin bölgemizin yararına olacak çalışmalar içerisinde olarak katma değer üretme arayışımız devam edecektir” diyen Darçın, “Bir örnek vermek gerekirse; 2021 yılı Aralık ayında KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Enerji ve Ekonomi Bakanı, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Turizmi Konsey Başkanı ile Kral Diş Grup olarak heyet halinde ziyaretler yaparak, ayrı ayrı görüşerek, sağlık turizmi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, sahil şeridinin uzunluğu dört mevsimde ayrı güzelliği olan Adana ve Mersinimize daha çok hasta sevk edileceği konusun da girişimler yapılmıştır. Dio implant markası olarak; Türkiye’ye implant yapılması süreci tüm dişleri (4) derece sallanan hastanın (12) dişi çekilerek, aynı seansta hastanın klinikte geçirdiği (4) saat sonrasında mükemmel bir gülümseme ile klinikten ayrılmaktadır. Her bireyin en doğal hakkı olan kendinden emin güzel gülüşler yapabilmesi için biz çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde önce insan bilinciyle her zaman en iyisini yapma azim ve kararlılığıyla hizmet sunmak için var olduğumuzu belirtir, tüm okurlarınıza sağlıklı günler diler saygılarımı sunarım” konuşmalarına yer verdi.