Liman Restoran’ın 21 yıllık başarı serüveni

Liman Restoran’ın 21 yıllık başarı serüveni cukurovagazetesi.com

Mersin’de yaklaşık 22 yıldır aynı yerinde hizmet veren Liman Restoran adeta yıllara meydan okuyor. Deniz ürünleri menüsü ve kendine has kuzu incik yemeği ile adından söz ettirmeyi başaran Liman Restoran’ın kurucusu Cumali Özgür, kuruluş hikayesini gazetecilere anlattı.


Haber – Barış Köksal

Liman Restoran’ın kurucusu Cumali Özgür, kuruluş hikayesini gazetecilere anlattı. Ortaokulu okuduktan sonra küçük yaşta iş hayatına atıldığını belirten Özgür, “Maddi durumumuz nedeni ile eğitim hayatıma devam edemedim. 1985 yılında yeme içme sektöründe çalışmaya başladım. Bir süre garsonluk ve aşçılık yaptım. Daha sonra ise kademe kademe yükselerek, kendi restoranımı kurmayı başardım. Küçük yaştan itibaren çalışma hayatının içerisindeyim. Bir yere kadar okuyabildim. Maddi imkansızlıklar nedeni ile küçük yaşlarda garson olarak çalışmaya başladım. Ama hedefimi hep yüksek tuttum. Kendimi sürekli geliştirdim. Garsonluktan aşçılığa, aşçılıktan şefliğe derken kendi işimi kurmanın yollarını aradım. 2000 yılında da kendi restoranımı kurdum. Daha önce limanın içerisinde herkesin konuştuğu Liman Restoran vardı. Bu restoran kapandıktan sonra Adnan Menderes Bulvarı üzerinde açtığımız restorana bu ismi vererek ismini yaşattık. 2000 yılından bu yana da aynı yerimizde hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZE HAS OLAN LEZZETLERİ AÇILDIĞIMIZDAN BERİ DEĞİŞTİRMEDİK”

Liman Restoran’ın lezzetlerinden bahsederek, önerebileceği lezzetler hakkında bilgi veren Özgür, “Menümüzde deniz ürünleri ağırlıklı hizmet veriyoruz. Vazgeçilmez lezzetlerimiz arasında Mersin’in meşhur balığı olan kum lagosu gelir. Et olarak da en özel yemeğimiz inciktir. Menümüze aldığımız tüm ürünlerimiz günlük taze ürünlerdir. Özellikle kum lagosumuzu yiyenler mutlaka restoranımıza ikinci kez gelirler. Keza yine incik yemeğimiz de öyledir. Müşteri ağımız genellikle iş dünyasından oluşur. Mersin’de yaklaşık 21 yıldır hizmet veriyoruz. Bazı restoranların kendine has lezzetleri vardır. Biz bu lezzetleri açıldığımız günden bu yana değiştirmedik” şeklinde konuştu.

“BİZİM İŞLETMEMİZDE DE HİJYEN VE LEZZET BİRİNCİ ÖNCELİKTİR”

Liman Restoran’ın 21 yıllık sırrına dair bilgilendirmelerde bulunan Özgür, “Çocukluğumdan bu yana çalışmaya alışkın olduğum için yerimde duramayan bir yapım var. 21 yıldır da işimi severek yapıyorum. Bugüne kadar bahane üretmeden işimin başında oldum. Restorancılıkta her zaman birinci öncelik temizlik ve lezzet olmalıdır. Bizim işletmemizde de hijyen ve lezzet birinci önceliktir. Başta da söylediğim gibi lezzetlerimiz yıllardır değişmedi. Restoranımızda 10 yıl önce yemek yiyen bir kişi 10 yıl sonra tekrar geldiğinde aynı lezzeti tekrar bulabilir. Zeki Müren’in bir sözü vardır; ‘Yükselmek kolaydır ama önemli olan yükseldiğin yerde kalabilmektir.’

Bu sözü ben çok önemsiyorum. O yüzden Mersinlilere verdiğimiz o güveni koruyabilmek için yıllardır işimin başındayım. Sanırım başarımı da buna borçluyum” dedi. Daha sonra restoranda sağlanan özel hizmetleri paylaşan Özgür, “Restoranımız normalde müziksiz olmakla birlikte özel günler çerçevesinde istenildiği zaman müzik organizasyonu tertip edebiliyoruz. Genellikle toplantılar, toplu yemekler gibi grup yemeklerine ev sahipliği yapıyoruz” diye ekledi.