Gültak: “Muhtarlarımıza aylık fatura karşılığı 500 TL vereceğiz”

Gültak: “Muhtarlarımıza aylık fatura karşılığı 500 TL vereceğiz” cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesinde bulunan 65 muhtarlık binasının elektrik, su, internet ve doğalgaz faturalarına 500 TL’lik yardım yapacaklarını belirerek, “Muhtarlarımıza aylık fatura karşılığı 500 TL veriyoruz. Yıllık değil. İnternet, telefon, elektrik, doğalgaz olarak ayni bir yardım yapıyoruz. Ayrıca şunu da söylemiş olayım, muhtarların şahsına ait faturalar değil bunlar. Muhtarlık adına ait olan faturaları ödüyoruz” dedi.


Haber – Barış Köksal

Akdeniz Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleşti. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis toplantısında, ilk olarak bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi. Belediye Meclisi yıllık tatilinin 2022 yılının hangi ayında yapılacağı, Meclis toplantılarının da bir sonraki ayın hangi gününde yapılacağıyla ilgili konu oybirliğiyle kabul edilirken, Meclis Denetim Komisyonu toplantılarında görevlendirilenlere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kişi ve gün sayısının tespit edilmesiyle ilgili konu da üyelerin oy birliğiyle meclisten geçti.

TAM ZAMANLI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında, 04.01.2022 tarihli mecliste Plan ve Bütçe Eğitim Ve Kültür İle Hukuk Ve Toplumsal Adalet Komisyonlarına havale edilen, 5329 sayılı kanunun 49. Maddesine göre belediyede görev yapan tam zamanlı sözleşmeli personelin, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün 2022 yılı için yayımlanacağı 1 sayılı cetvelde belirtilen miktar üzerinden ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili teklif görülüşüldü. 5393 sayılı belediye kanunun 49. maddesinin 3. fıkrası gereğince belediyelerde kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında yıllık olarak sözleşmeli, personel çalıştırılabileceği hüküm altına alındı. Maddede, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net tutarının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere ücret belirlenebilir denilmektedir. Bu kanun hükmü doğrultusunda Maliye Bakanlığına bağlı Bütçe Ve Kontrol Müdürlüğünün 2022 yılı için yayımlayacağı mahalli idari sözleşmeli personel ücret tabanının aşmayacak şekilde belediyede çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personel için hazırlanan kadroların 2022 yılında uygulanacak listede belirtildiği şekilde 657 sayılı kanuna göre net aylık tutarı üzerinden yani taban ödenmesinin kabulüne komisyonlar tarafından oylamaya sunuldu Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜLTAK: “İNTERNET, TELEFON, ELEKTRİK, DOĞALGAZ OLARAK AYNİ BİR YARDIM YAPIYORUZ”   

Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 65 mahalle muhtarlığından, mahalle halkına daha kaliteli hizmet verilmesi için muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, internet, telefon harcamalarının toplam 500 TL’ye kadar olan kısmının, Muhtarlık İşleri ve Müdürlüğünün vermiş olduğu önergeye göre, Akdeniz Belediyesi tarafından maddi yardımda bulunulması maddesi görüşüldü. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Biz muhtarlarımıza aylık fatura karşılığı 500 TL veriyoruz. Yıllık değil. İnternet, telefon, elektrik, doğalgaz olarak ayni bir yardım yapıyoruz. Ayrıca şunu da söylemiş olayım, muhtarların şahsına ait faturalar değil bunlar. Bir dükkan fatura, ev faturası da değil. Muhtarlık adına ait olan faturaları ödüyoruz. Çünkü bunlar da başımıza geliyor. Faturaları getiriyorlar, bakıyoruz muhtarlık yazmıyor. Başka bir ikamet yazıyor onu ödeyemeyiz. Muhtarlık binasının bulunduğu ikametgahın elektrik, su, telefon vs. faturalarını ibraz ettiği takdirde aylık maksimum 500 TL olarak yardım edeceğiz. Bazı muhtarlarımız, bazı hizmetlerin hayırseverlere ve başka yerlere yaptırıyor olabiliyor. Otomatik ödeniyor. Dolayısıyla 300 liralık, 400 liralık bir harcaması aylık. Fatura karşılığı olarak verdiğimiz için dolayısıyla 500 TL’ye kadar ödüyoruz. Bu da meclis tutanaklarına geçsin. Aylık ibaresini tekrar söylemek istiyorum. Muhtarların kendi binasına ait faturalarını ibraz etmeleri şartıyla maksimum yardım yapılacak” ifadelerini kullandı. Madde oylamaya sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.