Başsavcı Öztoprak: “Mersin’in güvenliği için gece gündüz çalışıyoruz”

Başsavcı Öztoprak: “Mersin’in güvenliği için gece gündüz çalışıyoruz” cukurovagazetesi.com

Mersinlilerin huzuru, güvenliği, mutluluğu ve adaletin temini için gecesini gündüzüne katıp çalışan bir ekibin lideri olan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere konuştu.


 

 

Haber – Mehmet Çetin

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersinlilerin huzuru, güvenliği, mutluluğu ve adaletin temini için yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere konuştu. Başsavcı Öztoprak, kendisini tanıtarak, “İlk ve orta öğrenimimi tamamlama­ya müteakip İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Yüksek Lisansımı Selçuk Üniversitesi Kamu Hukuku alanında tamamladım. Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sonra halen Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütmekteyim” dedi.

 

“MODERN BİR CEZAEVİ OLUŞTURMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYORUZ”

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başsavcı Öztoprak, “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Mersinlilerin güvenliği, huzuru, mutluluğu, adaletin temini ve çabuk tecelli etmesi için tüm gayretimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışmalarımızdan kısaca bahsetmek gerekirse; Mersin’de göreve başla­dığımda adliyede çalışan tüm personelimizin ne kadar çalışkan ve özverili olduklarını gördüm. Bu durum beni ziyadesiyle mutlu etti. Mersin Adalet Sarayımızda daha iyi hizmet verebilmek adına personel sayımız, alt yapı ve çalışma koşullarını iyileştirici birçok projeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Adliye çalışanlarımızın daha güvenli ve huzurlu ikamet edebilmesi için, yeni adliye lojman yapımını başlatmış bulunmaktayız. Bununla birlikte, Adli Tıp hizmetlerinin daha da kapsamlı olması için yeni Adli Tıp Binası yapım çalışmalarını başlattık. Eski yapım Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun fiziki şartları dikkate alınarak, kentimizde modern bir cezaevi oluşturmak adına çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

“KAMUDA VATANDAŞA HİZMET BİLİNCİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUM”

Kamuda vatandaşa hizmet bilincine çok önem verdiğini kaydeden Başsavcı Öztoprak, “Bunun için çalışanlarımızla sık sık istişare ediyoruz. Daha iyi nasıl hizmet verebiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Mersin ili stratejik bir konumda bulunması ve liman kenti olması nede­niyle ülkemiz için ciddi bir öneme sahiptir. Biz de bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Bunlara ek olarak Mersin’de yaşayan vatandaşlarımızın daha güvende olabilmesi için, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla yoğun ve koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Yeri gelmişken şehrimizin güvenliği için yorgunluk nedir bilmeden fe­dakârca çalışan kolluk kuvvetlerimize teşekkür ederim” diye ekledi.

 

“MERSİNİMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Mesleğe yeni başlayan kişilere önerilerde bulunan Başsavcı Öztoprak, “Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarıma her şeyden önce hukuk çerçevesin­de vicdanıyla hareket etmeleri yine kendi vicdanıyla toplum vicdanını göz ardı etmemelerini, soruşturmalarda güncel ve teknik imkanları etkin bir şekilde kullanmalarını, soruşturmaya esas her türlü hususların ince ayrıntı­sına kadar tetkik etmelerini, ayrıca özverili çalışmalarını tavsiye ederim. Mesleği icra ederken bunun bir ekip çalışması olduğu unutulmamalı ve çalışma arkadaşları ile uyumlu ve koordineli şekilde çalışmalarını ayrıca hatırlatmak isterim. Mersin’in ılıman iklimi, verimli toprakları iş alanlarının çeşitli olması nedeniyle ülkemizin hemen hemen her yerinden göç aldığını bilmek­teyiz. Nüfus yapısında çeşitlilik olmasına rağmen insanların birbirine saygılı ve uyumlu bir şekilde yaşadıklarını görmekteyim. Temennim bu saygı ve sevgi ortamının devamlı olarak sürmesidir. Mersinimizin huzur ve güvenliği bizim için çok önemli. Bu düstur ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mersin’deki adalet teşkilatı çalışanları vatandaşlarımızın hizmetinde­dir. Size de bu çalışmalarınız için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.