Seçer: “Her kesimin ve herkesin başkanıyım”

Seçer: “Her kesimin ve herkesin başkanıyım” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Yerel Eşitlik Eylem Planı” lansmanı yapıldı. Lansmanda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, “Biz biriz, biz beraberiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi herkesin belediyesidir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı da Mersin’de yaşayan herkesin belediye başkanıdır” dedi.


Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan “Yerel Eşitlik Eylem Planı” lansmanına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Proje Analisti Ülkem Önal, Yerel Eşitlik Eylem Planı’na destek veren akademisyenlerden Ayşe Kaşıkırık, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Temsilcisi İlksen Sorguç Dinçer, Ulusal Demokratik Enstitüsü’nün ‘Birlikte Varız Programı’ Proje Koordinatörü ve Yerel Eşitlik Eylem Planı Danışmanı Bahar Özden Coşgun, Yerel Eşitlik Eylem Planı Danışmanı ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği Genel Koordinatörü Hilal Gençay, STK, dernek ve oda temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, akademisyenler, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Belediyenin eşitlikçi planlarını aktaran kısa filmin izlenmesinden sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Arkadaşlarımızın kısa süre içerisinde hazırlamış olduğu bu kısa filmi bende çok duygulanarak izledim. Bu hazırlanan film gerçekten de duygularıma tercüman olmuş. Bu farklılıklar içerisinde, bu sorunlar içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışma ekibi demek ki işin farkında olup, çok önemli çalışmaları bugüne kadar başlatmış, devam ediyor. Bugün önemli bir gün. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin benimle beraber çalışan çalışma arkadaşlarıma ve görevi olmadığı halde bize destek olan, emek eden insanların hazırladığı ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın burada tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Çok önemli, çok değerli bir toplantı ve çok önemli, değerli bir çalışma. Günümüzün çok önemli bir sorununu ele alıyoruz; eşitlik. Günümüzde farklılıklar var ki eşitliği arıyoruz, bu kavram üzerine çalışıyoruz. Bu alanda çalışılabilecek en iyi laboratuarın Mersin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“MERSİN KÜÇÜK BİR TÜRKİYE”

Mersin’de yaşanan olayların ülkenin genel gündeminde yaşlanan olaylardan ibaret olduğunu, Mersin’in ülkenin bir özeti konumunda olduğunu kaydeden Seçer, “Bugün Türkiye’de olan her sorun alanı mutlaka Mersin’de de var, ya da tam tersi düşünecek olursak; Mersin’deki her sorun alanı Türkiye’de bulunan bir sorun alanı olarak değerlendirilebilir. Ben kentin belediye başkanıyım, herkesin belediye başkanıyım. Eşitlik, adalet benim ve çalışma arkadaşlarımla beraber bu kentte başlaması lazım. Mersin aşağısı ve yukarısı olan ve aşağısı ve yukarısı arasındaki mesafesinin çok uzun olduğu bir kent. Ne arıyorsanız toplumsal sorunlar adına maalesef ki Mersin’de bulabilirsiniz. Bunun yanında iyiliğe, güzelliğe dair ne arıyorsanız çok şükür ki o da Mersin’de var. Böyle çeşitliliğin bol olduğu muazzam bir kentte yaşıyoruz. Varsın sorunlar da olsun ama Mersin bu kalitesiyle, kaliteli insan gücüyle zaten biz bu işin üstesinden geliriz, gelmeye başladık, önümüzdeki günlerde de her beraber göreceğiz ki Mersin’i her alanda çok çok daha iyi yerlere hep beraber getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“BİZ AYRIMCILIK YAPMADAN HER KESİME VE HER KİŞİYE HİZMET EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her alandaki dezavantajlı bireyleri toplumda sosyalleştirmek adına her türlü çalışmaları yaptıklarını ekleyen Seçer, “Gelir bakımından da dezavantajlı insanları görmüş, gıda desteğinden, sağlık desteğine, eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya kadar her şey düşünülmüş. Çocukları üniversiteye hazırlanıyorsa, üniversiteye hazırlık, lise ise lise hazırlık kursları açılmış ve her noktada bu yapılmış, işte eşitlik bu. Eşitlik; insana ayrım yapmadan hizmeti götürmek. Onun siyasi görüşüne, etnik yapısına bakmaksızın, cinsiyetine bakmadan hizmeti ona götürmek. Biz son dönemlerde bir ekonomik kriz yaşıyoruz ama son yılların en çok tahrip olan insani değerlerinin başında da hukuksuzluk, adaletsizlik geldiğini hep beraber görüyoruz. Biz özel çocuklarımızı ailesinin yaşamını gerçekten güçlendiren bu bireyimizi eşit yurttaş olarak, sağlıklı bir birey olarak görüyoruz. Onun hayatını kolaylaştırmak için olması gereken ne varsa yapıyoruz. Ailesi işlerini yaparken dışlarda çocuğu güvenli bir yerde olsun diye belediyemiz mola evleri açıyor. Onlara insani taleplerden, hazlardan yararlanmaları için engelsiz yaşam parkları açıyoruz, çocuklar sosyalleşsin diye. Bu çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“YÖNETİME GELDİĞİMİZDEN BERİ KADIN ÇALIŞAN SAYISINI ÇOĞALTTIK”

Biz Mersin’deki eşitsizliğin farkında olduklarının, uyguladıkları, izledikleri politikaları eşitsizliği ortadan kaldırmak, insanları eşit hale getirmek, yoksulluğu, cinsiyet farklılığını, engelli olmayı ve bunun gibi birçok eşitsizliği ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Seçer, “Ama biz bu eylem planını çalışmasını bütün bunları disiplin altına almak için yaptık. Bundan sonra bu çizdiğimiz yol haritasını takip edeceğiz. Biz kadınların çalışma hayatında oranlarını arttırmak istiyoruz. Toplumda, nüfusta kadınlar eşit sayıya, ülkenin yarısını kadınlar oluşturuyorken çalışma hayatında neden erkekler yönünden bir avantaj sağlanıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyede çalışan kadın oranı yüzde 18 iken kadın personel oranlarımız yüzde 21’lere çıktı. Ama biz 2024 yılına kadar ne yapacaksak onun eylem planı çalışması içerisinde belli olması lazım. Bundan sonra bu eylem planının etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için başta ben belediye başkanı olarak bu konunun üzerinde olacağız. Biz biriz, biz beraberiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi herkesin belediyesidir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı da Mersin’de yaşayan herkesin belediye başkanıdır” diye ekledi