Seçer: “Sizleri sahiplenen, kucaklayan bir belediye var”

Seçer: “Sizleri sahiplenen, kucaklayan bir belediye var” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle, Dünya Engelliler Günü Etkinleri gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ayrımcılığı reddettiklerini söyleyerek,“Etnik, cinsiyet, insanların engelli engelsiz ayrımı gibi ayrımları reddediyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşlarıyız. Kendinizi iyi hissetmenizi istiyoruz. Kentinizi sahiplenen bir belediye var, sizleri sahiplenen, kucaklayan bir belediye var” dedi.


Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Büyük Salon’da Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan engelli bireyler Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e engellilere destek olduğu için ve her türlü imkanı sağladığı için teşekkür etti. Etkinlikte konuşan Yaren Sareçel, engelli bir birey olduğunu ve kendi engelini hissettiğini anı arkadaş edinmeye başladığı zaman fark ettiğini dile getirerek, “Arkadaşlarımın bakışları ve sözleri nedeniyle okula gitmek istemedim. Öğretmenlerimin ısrarı ile okula geri döndüm. Lise bitirdim. Lise bitirdikten sonra evdeydim. Sadece özel eğitim ve fizik tedaviye gidiyordum. Daha sonra evde olduğum için annem engelsiz yaşam merkezine yönlendirdi, öğretmenlerimin desteği ile gitmeye başladım. Yine aynı olur sandım ama çok sevdim. Kendimi burada engelli hissetmiyorum. Evden çıkmayan engelli arkadaşlarıma varsa buraya gelsinler. Böyle bir imkanı bize sağladığı için belediye başkanımız Vahap Seçer’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İKİNCİ EVİMİZ OLDU”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla çıktıkları yolda keyifle ilerlediklerini belirten Nurşen Coşkun, “Engelsiz Yaşam Merkezi ikinci evimiz oldu. Hem kızım hem engelli de engelli çocuğa sahip bir anne olarak bize sunulan kurs imkanları, sosyal ve kültürel imkanlardan faydalanıyoruz. Belediye başkanımız Vahap Seçer’e ve engelsiz yaşam merkezinde emeği geçen tüm çalışan arkadaşlarımıza bu imkanları bize sağladığı için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalığını yılda bir gün değil, biz bunu engelsiz yaşam merkezi’nde her gün yaşıyoruz” diye belirtti.

 

BAŞARIR: “GÖNÜLLERDE, KALPLERDE SEVGİ İLE AŞACAĞIZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, önemli olanın gönülleri aşmak olduğunu belirterek, “Bunu başaran belediye başkanımız olduğu için gurur duyuyoruz. Nasıl engellere engel olunur en iyi örneğini gösterdi. Engelleri çalışarak aşacağız çok doğru bir cümle. Gönüllerde, kalplerde sevgi ile aşacağız. Sadece bir gün değil, bir hafta değil 365 gün bu farkındalığı yaşayacağız. Ben tüm büyükşehir belediye personeline, vergi daire başkanımıza, sayın büyükşehir belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu şehirde yaşadığımız, bu ülkede yaşadığımız için çok mutluyuz. Biz binlerce engelli bireyin ailesiyiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz ve böyle mutluyuz diyorum” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “ENGEL DİYE BİR ŞEY TANIMIYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in çok güzel bir kent olduğunu vurgulayarak, “Havası, denizi, dağı güzel, her şeyden önce insanı güzel kentimiz. Siz de çok güzelsiniz. Bugünü ben resmi adı ile anmak istemiyorum. Engel diye bir şey tanımıyorum. Hepiniz özel insanlarsınız. Bugün özel insanlarımızın, özel çocuklarımızın günü. Bu özel insanlarımızın yaşam alanlarındaki sorunların konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm yollarının arandığını farkındalık yaratıldığı bir gün. Mersinimizin nüfusu yaklaşık olarak 1 milyon 900 bin ve nüfusun yüzde 10’u da bu özel insanlardan oluşuyor. Bu özel insanların, kayıt altına alınması, takibin daha kolay olması, onlara hizmetin daha kolay olması açısından önemli. belediyemizin yaptığı çalışmalarda da yaklaşık olarak kentimizde bulunan 32 bin yurttaşımızı kayıt altına aldık. Pandemi tüm dünyayı etkiledi ama bu özel insanlarımızı, çocuklarımızı çok daha fazla etkiledi. Uzun süre bu bireylerimiz evlerinde kapalı kaldılar. Pandemi devam ediyor. Koronaya yakalanan bireylerin, insanların büyük bir oradan aşı olmadığı görüldü. Demek ki aşı çok koruyucu ve önemli bir önlem. Sizler de aşılarınızı olun, kendinizi, yaşamınızı, toplumu, ailenizi risk altına atmayın” diye konuştu.

 

“MOLA EVLERİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Toroslar’da, Halkkent’te Engelsiz Yaşam Merkezi’nin olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Ancak pandemi süreci içerisinde oradaki hizmetlerimizde meydana gelen aksaklıkları online ya da özel çocuklarımızın, bireylerimizin evlerine giderek onlara bu hizmetleri ulaştırmaya çalıştık. Biliyorsunuz psikososyal destek hizmetlerimiz var. Bunlardan faydalanan yurttaşlarımız da var burada. Yine ücretsiz duyu-bütümleme hizmetlerimiz devam ediyor. Özel bireylerimize medikal malzeme desteğini devam ettirdik ve ettirmeyi de sürdüreceğiz. Mesleki ve hobi kursları da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devamını sağlayacağız. Akülü araç talepleri oluyor. Uygunluğuna göre bunların tamamını karşılamaya gayret ediyoruz ve karşılıyoruz. Bu araçlar için de akülü araç şarj istasyonlarımız 10 noktada mevcut. Medikal malzeme, bakım, onarım hizmetlerini de dairemiz devam ettiriyor. Engelsiz yaşam parkı çocuklarımız için son derece güzel, keyifli zaman geçirecekleri; ailelerimizin de orada çocukları ile birlikte zaman geçirecekleri ya da emanet edebilecekleri bir yer. Bu konuda vatandaşlarımızın da görüşlerini alıyorum ve memnun olduklarını duyuyorum bu da beni mutlu ediyor. Burada terapi amaçlı yüzme kurslarımız var. Oyun terapiler, fitness eğitimi, survivor hareket parkuru, bocce oyun parkuru var. Halk oyunları kursları, dans kursları da veriyoruz. yine resim kursu, satranç kursu, el sanatları atölyemizde de faaliyetlerimizi başlatmış bulunuyoruz. Mola evi hizmetinden de ailelerimiz memnun. Özel çocuklara sahip annelerin özellikle çocuklarını emanet edebileceği yer olmadığı için hayatlarında inanılmaz zorluklar oluyor. Bir yakınına ziyaret etmekte, alışveriş yapmakta zorlanıyor. Kendi özel herhangi bir işini yapmak için çocuğunu bir yere bırakmakta zorlandığı için de hayatı ona zindan oluyor. Mola evleri sayısını artıracağız. Mevcut mola evimiz dışında yeni açtığımız, Tarsus’ta kültür park’ta da bir mola evimiz var. Burada mersin merkezde Adnan menderes’te kültür park içerisinde mola evi yapım çalışmaları sürüyor. Erdemli’de böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız başlattı.Biz ayrımcılığı reddediyoruz. Etnik, cinsiyet, insanların engelli engelsiz ayrımı gibi ayrımları reddediyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşlarıyız. Kendinizi iyi hissetmenizi istiyoruz. Kentinizi sahiplenen bir belediye var, sizlere sahiplenen, kucaklayan bir belediye var. Hepiniz kendinizi lütfen rahat hissedin. Mersin’de hemşehrilerime her şey yaraşır. Siz özel bireylerimize, hele hele çocuklarımıza her şey daha fazla yaraşır. Çok daha iyi olacağız. Çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersin’de huzur içerisinde birlikte yaşayacağız” ifadelerine yer verdi.