6’ıncı kitap fuarı ziyaretçilere açıldı

6’ıncı kitap fuarı ziyaretçilere açıldı cukurovagazetesi.com

Mersin’de bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Kitap Fuarı yapılan törenle birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Okuyan insanın dünyası gelişiyor, ufku açılıyor, hayalleri artıyor. Başkalarının hayal dünyasına okumakla girebiliyorsunuz. Okumak bize sadece geçmişi veya bugünü anlama değil aynı zamanda da gelecek tasavvuru da kazandırıyor” dedi.


Haber – Barış Köksal

Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 20-28 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan Mersin Kitap Fuarı’nın açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eren ve çok sayıda kitapsever katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine dikkat çeken Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Okuyan insanın dünyası gelişiyor, ufku açılıyor, hayalleri artıyor. Başkalarının hayal dünyasına okumakla girebiliyorsunuz. Okumak bize sadece geçmişi veya bugünü anlama değil aynı zamanda da gelecek tasavvuru da kazandırıyor. 'Geçmişten ibret almazsa kişi, geleceğe ibret olmaktır işi' sözünü unutmamak lazımdır. Geçmişi okuyan, günümüzü okuyan bir kişi geleceği de iyi tasavvur ederek ufkunu ona göre düzenler. Aslında ülkelerin geleceği bir anlamda bu açıdan baktığımızda okuyan, düşünen, tasavvur eden, tefekkür eden ve buna göre fikir üreten yeni ufuklar açan insanlara aittir. Bu anlamda okuma alışkanlığı kazandıran, yaygınlaştıran bu kitap fuarları çok önemlidir. Ayrıca fuarların kitapseverleri ve yazarları bir araya getirerek onları buluşturması yönünden de önemi vardır” ifadelerini kullandı.

“HAYATTAKİ EN BÜYÜK SİLAH BİLGİ”

Kitap okumanın önemine vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hayatta en önemli noktalardan biri bilgi sahibi olmak, bilgiye ulaşmanın yolu da okumaktan geçmekte. Hayatta edindiğim deneyimlerden yola çıkarak şunu öğrendim; hayatta en büyük silahınız bilginiz. Ne kadar bilgili bir bireyseniz, insansanız, sorunların üstesinden o kadar rahat gelebiliyorsunuz. Çalıştığınız alanla ilgili ne kadar çok bilgiliyseniz o kadar çok başarılı oluyorsunuz. Bu toplumlar için de böyle. Okumayan, öğrenmeyen, eğitim almayan toplumlar sömürge olarak kalıyor ve o toplumlarda savaş, kargaşa, gözyaşı, toz bulutu, ateş, duman bulutu bir türlü dinmiyor. Onun için bilgi; bilgi edinmek için de birçok faktör gibi en önemli faktör okumak” diye konuştu.

“OKUMAK İYİ HİSSETTİRİR”

Kitap okumanın hayal dünyasını geliştirdiğine, okunmadan hayal kurmanın zor olduğunu kaydeden Seçer, “Okumak insanı bilgilendirir güzel ama bir diğer özelliği de eğer okumuyorsanız empati kuramazsınız, hayal kuramazsınız, matematiği, kimyayı, fiziği, edebiyatı asla iyi anlayamazsınız. Öğretmenlerimiz; ‘ne kadar çok okursanız, pozitif bilimlerde de o kadar başarılı olursunuz’ derdi. Ben bu anlayışla her zaman, hayatımın her noktasına okumayı koydum ve kendimi iyi hissettim” şeklinde konuştu.

“KİTAP OKUMAKLA BİRÇOK DENEYİMİ KAZANABİLİRİZ”

Kitap fuarının kentin gelişimine katkı sunma dileğinde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, “Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve KOSGEB desteği ile düzenlenen 6. CNR Mersin Kitap Fuarı büyük emeklerle bugün burada hazırlandı. 9 günde 500 binin üzerinde ziyaretçinin bu fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Umut ediyorum ki kentimizin kültürel gelişimine büyük katkılar sunar. Yaşamımız her şeyi deneyimlemeye yetmez ama kitapla birçok deneyimi kazanabiliriz ve biliyoruz ki eğitimin temeli okumaktır. Yenişehir Belediyesi olarak Marmara Üniversitesi ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz 0-3 yaş Erken Çocukluk Eğitimi ile birlikte sıfırdan başlayan bir eğitim sürecini oluşturduk. 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimini, Türkiye’de ilk defa hayata geçiren bir kurum olarak, eğitimi en alt seviyeden ‘Her aile bir okuldur’ sloganıyla başlatmaya karar verdik ve bunu uyguluyoruz” dedi.