10 yaşından beri gelen meslek aşkı: Fotoğrafçılık

10 yaşından beri gelen meslek aşkı: Fotoğrafçılık cukurovagazetesi.com

Mersin’de kurduğu Dünya Aslan Fotoğrafçılık markası ile adını geniş kitlelere duyuran Dünya Aslan, çocuk yaşta başladığı mesleğini yenilikçi bakış açısıyla harmanlayarak yeni projelere imza atmaya devam ettiği iş hayatını gazetecilere anlattı. Fotoğrafçılık mesleğine 10 yaşından itibaren başladığını da ekleyerek şirketin gelecekteki hedeflerinden bahseden Dünya, “İlk profesyonel çekimimi 17 yaşında ailemin stüdyosunda yapmaya başladım. Fotoğrafçı kökenli bir aileden geldiğim için işin her aşamasında sonsuz desteklerini gördüm” dedi.


 

Haber – Barış Köksal

 

Mersin’de kurduğu Dünya Aslan Fotoğrafçılık markası ile adını geniş kitlelere duyuran Dünya Aslan, başarı hikayesini gazetecilere anlattı. Aslan, 2006 yılında, Mersin Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra fotoğrafçılık mesleğiyle ilgili alanlarda çalıştığını belirterek, “Bu süreç içerisinde aklımda hayalini kurduğum aile mesleği vardı. Birçok gelin-damat çekimlerinde yer aldım. Evlilik nedeniyle Mersin’e yerleştim. 2007 yılında oğlumu dünyaya getirdiğimde bu mutluluğumu yıllar sonraya bırakabilecek bir doğum fotoğrafçısının olmadığını fark ettim. Bu eksiklikten yola çıkarak eğitimler aldım ve tecrübemi teknik bilgilerle pekiştirme fırsatı buldum. Böylelikle Mersin’de doğum ve düğün fotoğrafçısı olarak bu güzel mesleğe devam etme kararı aldım. Hala fotoğrafçılık ve kamera eğitimi almaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“17 YAŞINDA İLK PROFESYONEL FOTOĞRAFIMI ÇEKTİM”

Fotoğrafçılık mesleğine 10 yaşından itibaren başladığını da ekleyerek şirketin gelecekteki hedeflerinden bahseden Dünya, “İlk profesyonel çekimimi 17 yaşında ailemin stüdyosunda yapmaya başladım. Fotoğrafçı kökenli bir aileden geldiğim için işin her aşamasında sonsuz desteklerini gördüm. Fotoğrafçı bir ailenin kızı olmamdan dolayı fotoğrafçılık hayatımın her evresinde yer aldı. Küçük yaşlarda fotoğraf çekmeyi öğrendim. Son 5 yıldır Türkiye’de sektörümde birçok yeniliklere imza attım ilk kapalı çekim platosu, ilk açık hava çekim platosu, ilk fotoğraf kafe bunların yanı sıra eğitimler vermeye devam ediyorum, pandemi sonra yeni normalleşme sürecince yepyeni sürprizlerle hedeflerimi daha da büyütmeye devam ediyorum. Sektörünüzün geleceği ve sizin sektöre kattığınız katma değeri değerlendirir misiniz? Mersin’de bebek ve doğum çekimlerini ilk ben tanıttım, benim ekibimde yer alıp bu mesleği öğrenen birçok kadın girişimciye katkıda bulundum, gelişen yeni tekniklerle yepyeni fotoğraf deneyimleriyle ilham kaynağı olmaya devam etmek istiyorum” diye konuştu.

 

“GENÇLER HER DAİM YENİLİKLERE, ÖĞRENMEYE AÇIK OLMALILARDIR”

İş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunan Dünya, “Sektörünüz ne olursa olsun hiçbir meslek öğrenmekle bitmez. Her daim yeniliklere, öğrenmeye açık olmalılardır. Bunun yanında araştırmacı bir yapıya bürünmeleri gerekiyor. Başarıyı yakalamak için pes etmemek gerekiyor. Düştüğünüz her noktada yeniden ayağa kalkmak için hedefleriniz olmalıdır. Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı? Mesleğimde mutlu anlara şahitlik ediyorum, ilk bakışlar ilk dokunuşlar sizin kedinizi göremediğiniz yerde ben sizleri kadrajımda ölümsüzleştiriyorum, enerjim yettiğince de severek devam edeceğim” şeklinde konuştu.