Antmen: “Mersin Limanı’nda tonlarca uyuşturucu yakalanıyor”

Antmen: “Mersin Limanı’nda tonlarca uyuşturucu yakalanıyor” cukurovagazetesi.com

CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, kaleme aldığı Temmuz 2020- Temmuz 2021 TBMM Çalışma Raporu’nu içeren ‘Vekilim Bizim İçin Ne Yaptın 3’ isimli kitabı nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin Limanı’nda ele geçirilen uyuşturucular hakkında soru önergesi verdiklerini belirten Antmen, “Bunun araştırılmasını istedik, sorunu önergesi verdik, Mersin Liman İşletmesi’nden cevap geldi; biz çok iyi kontrol ediyoruz diye. Ama bakıyoruz ki tonlarca uyuşturucu orada yakalanmaya başlıyor. En son 1, 7 ton uyuşturucu gümrük muhafaza ekipleri tarafından yakalandı yine Mersin Limanı’nda. Bunun


Haber- Gülsen Kaya

CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen üçüncü dönem yasama faaliyetleri üzerine kaleme aldığı ‘Vekilim Bizim İçin Ne Yaptın 3’ isimli kitabıyla ilgili Mersin Tenis Kulübü’nde basın toplantısı düzenledi. Antmen, Türkiye’nin ve TBMM’nin son bir yılda önemli gündem başlıklarıyla ilgili yürüttüğü politik ve yasama faaliyetleri hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antmen, meclis kürsüsünden sürekli anlattıklarını, basın açıklamaları yaptıklarını, soru önergeleri, araştırma önerileri, kanun teklifleri sunduklarını belirterek, “Siz değerli basın olmasanız kamuoyuyla ve halkımızla bir araya gelerek kendimizi onlara anlatamayız. Ne kadar ki biz evet dersek de yerel basın olmazsa bunların hiçbir anlamı ve önemi yok. Ben bir yıllık karnemden bahsetmek istiyorum sizlere. Son bir yılda 7 tane olmak üzere toplam 22 araştırma önerisi verdim. Yaklaşık 270 tanesi son bir yılda olmak üzere 650 civarında soru önergemiz var ve bunların çok azına cevap verildi. Bilgi edinme başvurularımız var ve bugüne kadar en az 500 kere CİMER’e başvurarak soru önergelerimizi çaprazlayarak desteklemeye çalışıyoruz. Bilgi almaya, eleştiri yapmaya, dilek temenni haklarımızı günlük olarak kullanmaya çalışıyoruz. TBMM’de kürsüde 83 kere söz aldım. Komisyon toplantılarında 149 kere söz alarak konuşma yaptım. 162 basın açıklamamız var bunların 62’si sorulu. 31 kanun teklifimiz var Cumhuriyet Halk Partisi’nin binlerce kanun teklifi, binlerce soru önerisi, araştırma önergeleri gibi bütün önerilerimiz maalesef TBMM’nin tozlu raflarında bekletiliyor. AK Parti iktidarı kendi yararı olmayan hiçbir konuyu gündemine almadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

MERSİN’DE YABANCILARA NE KADAR MÜLK SATILDI DİYE SORDUK, GÜNDEME BİLE ALMADILAR”

Çalışmalardan kısa kısa örnekler veren Antmen, “Özellikle verdiğimiz bir kanun teklifini 2020 Eylül ayında pandemi yeni patlamıştı. Vatandaş evinde oturuyorken, çalışamıyorken kimseyi perişan etmeyin dedik, elektrik faturalarını almayın dedik ama gündeme bile almadılar. Araştırma önergelerimiz; Bunların en önemlilerinden Haziran 2020’de o zaman sordum; yabancılara ne kadar mülk satıldı özellikle Mersin’de. Topraklarımızı satıyoruz. İsrail Filistin’de böyle doğdu. Bunun yanında özellikle Suriye vatandaşları, Türkiye’de şirket kuruyorlar. Bu şirketleri birbirlerine devrederek her biri sırayla vatandaş olmaya çalışıyorlar. Bunu da sorduk ama gündeme alınmadı. Haziran 2021’de Panama’dan Türkiye’ye getirilirken yakalanan, Kolombiya’da yakalanan 5 ton uyuşturucu kokain kime ait olduğu, Türkiye’de alıcıların kimler olduğunu dair önerge verdim, arka arkaya Türkiye’de kokain yakalanmaya başladı bu da hala gündemde bir şey yok. Ama maalesef ki gördük ki Mersin’den dünyaya açılan bir uyuşturucu kapısı olmaya başlamış, bunun araştırılmasını istedik, sorunu önergesi verdik, Mersin Liman İşletmesi’nden cevap geldi; biz çok iyi kontrol ediyoruz diye. Ama bakıyoruz ki tonlarca uyuşturucu orada yakalanmaya başlıyor. En son 1, 7 ton uyuşturucu gümrük muhafaza ekipleri tarafından yakalandı yine Mersin Limanı’nda. Bunun için ciddi önlemler alınması gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadele çok ciddi bir iş. Bu konuda gerek emniyet, narkotik birimlerine gerek gümrük kaçakçılık birimlerine, emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKILDI, PEKİ KADINA ŞİDDET ARTTI MI? ARTTI.”

Aralık 2020’de yerel gazetelerle ilgili, tasarruf tedbirleri çıkmadan önce, “Yerel basının sorunlarını araştıralım dedik ama hala gündeme bile alınmadı” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmanın, anayasaya uygun olmadığını da belirttiklerini ifade eden Antmen, “Çok net bir soru sordum, yorum yapmadan sordum. Kadına yönelik şiddeti önlemek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz dedim. Aile Bakanı görevini ihmal ederek buna da cevap vermedi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldı, peki kadına şiddet arttı mı? Arttı. Bununla ilgili ne yapılıyor? Kaç kadın cinayeti işleniyor Türkiye’de? Bunlara da cevap verilmedi” diye konuştu.

 

“NEDEN THK UÇAKLARI HANGARLARDA YATIYOR?”

Yangınlar çıkmadan önce Orman Bakanlığı’na yangınlarla ilgili soru sorduğunu ifade eden Antmen, “Türkiye’ye Rus uçakları kiralanmış bunlar bozuk mu, değil mi? Özellikle Türk Hava Kurumu uçakları ne yapıyor? Mayıs ayında bunları sordum, cevap vermediler ama biz maalesef ağustos ayından bunları gördük.  Ağustos 2021’de neden hala uçak kiralamıyorsunuz diye sordum. Neden THK uçakları hangarlarda yatıyor? Bunlara da cevap yok” sözlerini kullandı.

 

“GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMAK GİBİ HUYLARI VAR”

Antmen, RTÜK hakkında da konuşarak, “Halk TV, Fox TV ve diğer yerel televizyonlara inanılmaz şekilde cezalar yağıyor. Yerel basını bu şekilde sindiriyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ne kadar ceza kesildiğini, hangi kanallara kesildiğini sorduk. Cevap yok. Demirören 750 milyon dolara Doğan Medyayı Ziraat Bankası’ndan aldığı parayla satın aldı. Bu parayı ödeyip ödemediğini bilmiyoruz. Ne yaptık diye sorduğumuzda ticari sır, müşteri sırrı diye cevap verilmiyor. 28 Eylül 2020’de Mersin’de kamu arazilerinin kimlere satıldığını sordum. Kimler alıyor belli değil mi bu? Bunlara cevap yok ama bunları da öğreneceğiz. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmak gibi huyları var” diye konuşarak sözlerini bitirdi.