AKDENİZ BELEDİYESİ YAĞIŞTAN ETKİLENEN VATANDAŞLARIN YANINDA

AKDENİZ BELEDİYESİ YAĞIŞTAN  ETKİLENEN VATANDAŞLARIN YANINDA cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi, cumartesi günü akşam saatlerinde Mersin’in birçok noktasında etkili olan ve olumsuz olarak etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri su basan evlerde su tahliyesi çalışmaları gerçekleştirdi.


Haber – Barış Köksal

AKDENİZ BELEDİYESİ TEYAKKUZDAYDI

Akdeniz Belediyesi, oluşan sel sonucu çamura bulanan cadde, sokak ve yolların temizliğini iş makineleriyle gerçekleştirdi. Bazı sokaklarda devrilen ağaçları kaldıran ekipler, tıkanan giderleri açtı, ardından da yıkama çalışması yaptı. Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Egin, birim müdürleri ile birlikte, aşırı yağışlardan evleri ve iş yerleri etkilenen vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve ekiplerin çalışmalarını yerinde takip etti. Kentte etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle teyakkuz halinde olan ekiplerin, esnaf ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine hemen harekete geçtiğini belirten Başkan Vekili Egin, “Ekiplerimiz, sağanak yağışlarla birlikte harekete geçerek ilçemizin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızdan gelen talepleri en kısa sürede değerlendirdi” dedi.

“EVLERİNDE ZARAR OLUŞAN VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ”

Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Egin, izinde olan bazı personelleri de çağırdıklarını sözlerine ekleyerek, “Bir yandan su basan evlerde tahliye çalışması yapılırken, diğer yandan devrilen ağaçlar kaldırıldı, çamura bulanan sokaklarımız temizlendi” diye konuştu. Akdeniz Belediyesi’nin, yağışlardan zarar gören vatandaşların yanında olacağını vurgulayan Başkan Vekili Eğin, “Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağanak yağışlardan etkilenen insanlarımızı yalnız bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum. Belediyemizin imkanları ölçüsünde, evlerinde zarar oluşan vatandaşlarımıza destek sağlamak için de harekete geçeceğiz” şeklinde konuştu. Sağanak yağışlardan olumsuz etkilenen, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar ve esnaflar ise, Akdeniz Belediyesi’ne ve sahada çalışan ekiplere teşekkür ettiler.