Bakan Elvan: “Devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin hizmetinde”

Bakan Elvan: “Devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin hizmetinde” cukurovagazetesi.com

Aydıncık’taki orman yangını bölgesine ziyarette bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AFAD İl Koordinasyon Toplantısı sonrasında açıklama gerçekleştirdi. Bakan Elvan açıklamasında, “Girilemeyen bazı alanlar var, bu alanlara yönelik çalışmaları da bugün, en geç yarın tamamlamış olacağız. Devletimiz, hükümetimiz tüm imkanları ile milletimizin hizmetindedir ve hizmetinde olmaya da devam edecektir” dedi.


Haber – Barış Köksal

Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları, Mersin’in Aydıncık ve Silifke ilçesinde de kolay sarılmayacak yaralar bıraktı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Aydıncık’ta gerçekleştirilen AFAD İl Koordinasyon Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunarak, “Son günlerde bazı illerde yüreğimizi dağlayan, ciğerlerimizi yakan orman yangınları ile karşı karşıya kaldık. Özellikle yangınların söndürülmesi noktasında canla, başla ve insan üstü bir mücadeleye hep birlikte şahit olduk. Diğer taraftan yine kahraman ekiplerimiz gece gündüz çalışarak birçok noktada yangınların kontrol altına alınmasını sağladı. Ancak hala devam eden yangınlar var. Bunun için de yoğun bir mücadele devam ediyor. Ben öncelikli olarak bu yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan kardeşlerimize de şifa diliyorum” diye konuştu.

“150’NİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZ YANGINDAN ETKİLENDİ”

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinin orman yangınlarından önemli ölçüde etkilendiğini söyleyen Bakan Elvan, “Şu anda Silifke ve Aydıncık ilçelerimizde yangın tamamıyla kontrol altına alınmış durumda. 150’nin üzerinde vatandaşımız bu yangından etkilenmiş durumdaydı. Bunların tüm tedavi işlemleri, hastane işlemleri tamamlandı. Bunların tamamı da taburcu oldu. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız yakinen bu yangınlar konusunda gerekli tüm hassasiyeti gösteriyor ve devletimizin, hükümetimizin imkanları neyse bu imkanları nispeten de milletimize gerekli her türlü desteği vereceğimizi de kendisi ifade etti. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile yangın bölgeleri afet bölgesi olarak ilan edildi. Yine Sayın cumhurbaşkanımız yangından zarar gören vatandaşlarımızın tamamının zararlarını bir bütün olarak karşılanacağını da ifade etti. Bu çerçevede de vergi, SGK primleri, esnaf kredilerinin ertelenmesi, tarım kredi kooperatif kredilerinin ertelenmesi noktasında da gerekli adımlar atıldı” ifadelerini kullandı.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE TAMAMLANDI”

Bakan Elvan, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde hasar tespit çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını sözlerine ekleyerek, “Bina ve eşya tespit çalışmaları tamamıyla bitti. Ekili ve dikili alanlar ile hayvancılık alanlarındaki hasar tespit çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yüzden 70’in üzerinde bir tamamlanma söz konusu. Girilemeyen bazı alanlar var, bu alanlara yönelik çalışmaları da bugün, en geç yarın tamamlamış olacağız. Devletimiz, hükümetimiz tüm imkanları ile milletimizin hizmetindedir ve hizmetinde olmaya da devam edecektir. Özellikle bu noktada gerçekten bu yangınların söndürülmesi hususunda çok büyük bir çaba sarf eden bakanlıklarımıza, kurum elemanlarımıza, emniyet güçlerimize, jandarmamıza, silahlı kuvvetlerimize, orman genel müdürlüğümüze, tarım bakanlığımız, tüm kamu personelimize çok teşekkür etmek istiyorum. Yine bu ormanlardaki yangınların söndürülmesinde gönüllü olarak katılan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Rabbim bir daha böyle bir felaketle karşılaşmamamız için, bu tür felaketlerden bizleri korusun. Bundan sonraki süreçte de devam eden yangınlar inşallah söndürülür” şeklinde konuştu.