Piraye ve Numerica kahveleri, gözünü Avrupa pazarına dikti

Piraye ve Numerica kahveleri, gözünü Avrupa pazarına dikti cukurovagazetesi.com

Üretimi Mersin’de yapılan Piraye ve Numerika marka kahveler geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.


Haber – Barış Köksal

Mersin'de üretilen ve Türkiye'nin dört bir yanında büyük beğeni toplayan Piraye kuru kahve, ihracat noktasında önemli adımlar atarak Avrupa pazarında yerini almak istiyor.  Firmanın İdari İşler Müdürü Halime Arda, Piraye ve Numerica markaları ile gün geçtikçe kahve tutkunlarının tercihi haline geldiklerini belirterek, "6 ay önce Piraye ve Numerica marka kahvelerimizle Türkiye'de satışa çıkan ürünlerimiz, kısa süre içerisinde büyük beğeni toplayarak marketlerde hızlı bir şekilde yerini aldı. Kıbrıs'ta 400'den fazla markette yer edindik. Üretimden paketlemeye kadar titizlikle hazırladığımız kahvelerimizin hazırlanışı 37 yıllık tecrübeli ustamız tarafından gerçekleşiyor. Üretim tesisimizde paketleme yaparken azotlu dolum yapıyoruz. Tükiye'de zincir marketlerde yerimizi aldık. Ulusal market zincirlerinin çoğu ile temaslarımız sürmektedir" dedi.

KIBRIS, IRAK, UKRAYNA, RUSYA VE KIRIM YARIMADASINA İHRACAT 

İhracat noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Halime Arda, "İlk ihracatımızı Kıbrıs'a gerçekleştirdik. Kıbrıs'a aylık 5 ton ürün gönderiyoruz. Hemen ardından aylık 3 ton olmak üzere Irak'a ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında Ukrayna, Rusya ve Kırım Yarım Adası'na da ihracatlarımız söz konusu. Üretim kapasitemizin artması ile birlikte kısa süre içerisinde Avrupa pazarında geniş yer bulacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

YILLIK 400 TON ÜRETİM HACMİ

Bir yılda ürettikleri ürünün 400 tona ulaştığını söyleyen Halime Arda, "Yeni bir firma olmamıza rağmen talepler doğrultusunda yıllık 400 ton civarı üretim hacmimiz var. Bu rakamlar her geçen yıl katlayarak artacaktır" sözlerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.