Şen: “Trafik kurallarına uymak zorunluluktur”

Şen: “Trafik kurallarına uymak zorunluluktur” cukurovagazetesi.com

Trafik Denetleme Şu Müdürlüğü Eğitim Büro’da görevli polis memuru İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Ömer Şen tarafından verilen ‘Trafikte Önce Yaya Eğitimi’ sona erdi. Şen konuşmasında, trafik kurallarına uymanın zorunluluk olduğunu söyleyerek, yaya geçitlerinde yol vermemenin cezasının arttırıldığını da belirtti.


Haber – Uğur Özgür

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ‘Trafikte Önce Yaya Eğitimi’ 3 gün sürdü. Eğitimde genel olarak yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak, yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak amaçlandı. Eğitimde konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro’da görevli polis memuru İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Ömer Şen, katılımcılara yaya geçidinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler aktardı. İçişleri Bakanlığının başlattığı 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması, Mersin'de otobüs, minibüs, servis ve taksi şoförlerine anlatıldı. Eğitimlerde şoförlere yaya geçitlerine yaklaştıklarında neler yapmaları gerektiği anlatılırken, özellikle ışıksız yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğu vurgulandı. Aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olan şoförlere de eğitim verildi.  

“TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE BU KONUDA ÇOK FAZLA SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
2019’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik kazalarını azaltmak ve önlemek kapsamında yaya öncelikli trafik uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Şen, ticari araç sürücülerine bu konuda çok fazla sorumluluk ve görev düştüğünü yineledi. Profesyonel olarak bu işi yapan kişilerin diğer sürücülere örnek olması gerektiğini vurgulayan Şen, şoförlerin bu eğitimleri alıp uygulamaya başlamasından sonra yayalara da eğitimler verileceğini sözlerine ekledi. Şen, yaya geçitlerinde yol vermemenin cezasının arttırıldığını da sözlerine ekleyerek, “Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliği sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacı ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan düzenleme ile birlikte Yaya ve Okul Geçitleri olan başlık, “Yayalara ilk geçiş hakkı verilmesi” olarak değiştirilmiş, 235 TL olan ceza miktarı 2021 yılı itibari ile de 652 TL’ye yükseltilmiştir” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.