Aydıncık belediye başkanına siber saldırı

Aydıncık belediye başkanına siber saldırı cukurovagazetesi.com

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan görüntülerinin montajlanarak yaydırıldığı iddiasıyla savcılığa suç durusunda bulunduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Aktan, “Sahsımla hiçbir şekilde ilgi ve alakası olmayan montaj görüntüler yoluyla hakkımda itibar suikastı ve algı operasyonu yürütülmektedir. Ben ve ailem bir korsan suç çetesi tarafından saldırı halindeyiz. Bunun sonucunda türlü tehditlerle bu çete bize saldırmaktadır. Yapılan bu mesnetsiz saldırılara itibar etmemenizi rica eder ve keza konuyla ilgili Savcılık makamına gerekli şikayetlerde bulunmuş olduğumu belirtmek ist


Haber – Barış Köksal

Siber saldırıya uğrayarak sosyal medya hesapları ele geçirilen Başkan Aktan’ın görüntülerinin Deepfakes yöntemiyle montajlanarak servis edilmesinin yankıları sürüyor. Sosyal medya hesaplarının siber saldırı sonucu ele geçirildiğini ve montajlanan görüntülerinin servis edildiğini iddia eden Aktan, suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Aktan, mesaj kutusuna gelen bir linke tıklama sonucu şahsi hesabının çalındığını da sözlerine ekledi.

"GELEN MESAJLARA TIKLAMAYIN"

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, “Sosyal medya platformları vasıtasıyla bazı arkadaşlarıma gönderimi yapılmış olan, şahsımla hiçbir şekilde ilgi ve alakası olmayan montaj görüntüler yoluyla hakkımda itibar suikastı ve algı operasyonu yürütülmektedir. Ben ve ailem bir korsan suç çetesi tarafından saldırı halindeyiz. Bunun sonucunda türlü tehditlerle bu çete bize saldırmaktadır. Yapılan bu mesnetsiz saldırılara itibar etmemenizi rica eder ve keza konuyla ilgili Savcılık makamına gerekli şikayetlerde bulunmuş olduğumu belirtmek isterim. Sizlerden ricam, Emniyet ve İstihbarat güçleriyle ortak yürüttüğümüz bu mücadelede, bizim başımıza geldi sizin başınıza gelmemesi için bizim hakkımızda sizlere gelen mesaja cevap vermeden tıklamadan şikayet edip engellemeniz” ifadelerini kullandı.