Mersin’i Nazım Hikmet Ran ruhu sardı

Mersin’i Nazım Hikmet Ran ruhu sardı cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 58. yıl dönümünde ‘Aslolan Hayattır’ oyunu ile ruhunu yaşatarak seyircileri mest etti.


Haber – Vecdi Yenigül

Kongre ve Sergi Sarayı’nda oynanan, şair Nazım Hikmet Ran’ın yaşamının özetle seyirciye anlatıldığı oyunda, sosyal mesafe kuralları uygulanarak seyirci kabul edildi. Oyunu izleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Özdemir, Başkan Danışmanları Ertan Liman ve İbrahim Evrim, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer yer aldı.

NAZIM HİKMET RAN’IN YAŞAMI VE ŞİİRLERİ SAHNEDE YAŞAM BULDU

Şehir Tiyatrosu oyuncularının büyük bir özveri ile hazırladığı oyunda Nazım Hikmet Ran’ın yaşamı ve şiirleri sahnede yeniden anlam buldu. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyuna Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren orkestralardan sanatçılar da eşlik etti.

Sosyal mesafe kuralları gereğince salonun yarısı kadar seyirci kabul edildi. Salonda boş kalan koltuklara Nazım Hikmet Ran’ın fotoğrafları konuldu.

SEYİRCİLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI

Şiirleriyle Türk Edebiyatının ünlü şairlerinden biri olan Nazım Hikmet, daha çok aşk şiirleriyle ve toplumsal gerçekçi şiirleriyle tanınıyor. Bazen hüzünlü, bazen hasretle yazdığı aşk şiirleri, okuyucuya yoğun duygular yaşatıyor. ‘Aslolan Hayattır’ isimli tiyatroda gerek seyirciler gerekse oyuncular da Nazım Hikmet Ran’ın ruhunu yaşattı. Nazım Hikmet’in şiirleriyle türküler eşliğinde süren oyun, seyircilerin beğenisini topladı. Tiyatro sonunda oyuncular ve seyirciler, Nazım Hikmet’in şiiri olan Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar’ı müzik eşliğinde söyleyerek oyun sona erdi.