Korkmaz: “Bitmeyen tek iş aşktır”

Korkmaz: “Bitmeyen tek iş aşktır” cukurovagazetesi.com

Mersin’de 5 yıldır hediyelik eşya ve aşk kutuları üzerine hizmet veren ve Zahide Korkmaz, hediyeleşmenin önemli olduğunu ve var olan sevginin hediyeleşmeyi devam ettirdiğini ifade ediyor. Korkmaz, “Özel günlerimiz bitmiyor, her gün kutu hazırlıyoruz. İşin içinde aşk ve sevgi olunca herşey daha farklı oluyor. Bitmeyen tek iş aşktır” dedi.


Haber – Uğur Özgür

Özel günlerde sevdiklerimize hediye almak önemli bir kültürün parçası. Onları hatırladığımızı göstermek ve o anın bir nesne ile hatırlanması , ölümsüzleşmesi alınan hediye sayesinde anlam kazanır. Kısa bir sürede sonra 7 Mayıs’ta kutlanacak olan Anneler Günü tam kapanmanın gölgesinde kutlanacak olsa da, sipariş edilen bir hediye ya da bir telefon araması bu özel günün kutlanması önünde bir engeli de ortadan kaldırabilir. Hediyelerin günümüzde çeşitli şekillerde tasarlandığını düşündüğümüzde bazen aklımıza gelmeyen fikirleri bu işi yapan işletmeler sayesinde bulma imkanına kavuşmak mümkün olabiliyor. Mersin çarşıda özellikle hediye kutuların içinde çikolata, gül yapraklı ve farklı biblo ve kar küreleri yerleştirerek büyük beğeni kazanan Zahide Korkmaz,mesleğiyle ilgili tam kapanma öncesi sorularımızı yanıtladı.

“ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZE HİTAP EDİYORUZ”

İşletmesiyle ilgili bilgiler veren Korkmaz, insanların hediye alma konusunda duyarlı olduklarını belirterek, “Moda Çikolata işletmecisiyim, 5 yıldır burada bu işi yapıyorum. Hediyelik eşya ve aşk kutuları üzerine çalışıyoruz. Müşterilerimize bu hizmeti sağlıyoruz. Pandemi tabi ki bizleri de olumsuz etkiledi. Sadece ben değil, tüm esnaf arkadaşlarımızı etkilemiş durumda. Şu an hepimiz içerde duruyoruz ve zor bir şekilde ayakta duruyoruz. İşletmemizde çikolata, hediye kutuları, kar küreleri, biblolar gibi özel günler için ürünlerimiz bulunuyor. Bizler pandemide geride kalan bir yıla baktığımızda gençlere özellikle hitap ettiğimiz için, aşk bitmiyor. Bu nedenle diğer esnaflara göre durumumuz daha iyi. Vatandaşlar pandemiye rağmen sevdiklerine hediye almayı ihmal etmiyor ve bu konuda bir duyarlılık var” diye konuştu.

“15 LİRAYA DA HEDİYELİK ÜRÜN VAR,  50 LİRAYA DA”

7 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla tam kapanma sürecinde sosyal medya üzerinde siparişler almaya devam edeceklerini kaydeden Korkmaz, her bütçeye uygun hediyelerin olduğu ifade ederek, “Genel olarak bizler müşterilerimize, bir kutunun içinde hem çikolata, hem biblolar, hem aşk sözleri, gül yaprağı gibi özel tasarımlar yer alıyor. Örneğin Anneler Günü dolayısıyla şu an en çok hazırladığımız kutuların hediyelik kutuların içinde ikili çiftli kahve ve fincanı, gül yaprağı ve güzel bir kutlama mesajı var. 7 Mayıs’ta Anneler Günü kutlanacak bizler de bunun hazırlığını yapıyoruz. Sosyal medya hesabımız aracılığıyla satışlarımız başladı. Tüm hediyelik ürünlerin tasarımını bizler yapıyoruz bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı da oluyoruz. Özel günlere göre bu hediyelerin türü değişiyor. Her bütçeye göre de burada hediyelikler burada hazırlanıyor.15 liraya da 50 liraya da hediyelik kutular ve farklı şeyler bulunuyor. Kimse burada boş çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL GÜNLERİMİZ BİTMİYOR, HER GÜN HEDİYELİK KUTU HAZIRLIYORUZ”

Korkmaz yaklaşan Ramazan Bayramı’na rağmen işlerinin yoğun olmadığını dile getirerek, “Pandemi nedeniyle maalesef bir yoğunluk yok, tam kapanmanın olması bunda etken oldu. Beklediğimiz gibi değil, İnstagram hesabımız üzerinden satışlarımız nasıl olacak bunu bakacağız. Bizler özel günlerin dışında da farklı hediyeleri hazırlıyoruz. Özel günlerimiz bitmiyor, her gün kutu hazırlıyoruz. İşin içinde aşk ve sevgi olunca herşey daha farklı oluyor. Bitmeyen tek iş aşktır. Bizim yaptığımız işi pek piyasada yapan yok. Hediyeler, çikolatalar gibi ürünlerimiz dikkat çekiyor ancak artık bayram arefesinde girdik sayılır bizim oturmak yerine bir yoğunluk yaşamamız gerekiyordu. Gün içinde birkaç hediyelik kutu ile idare ediyoruz. Vatandaşlarımız tam kapanmaya rağmen bizlere instagram hesabımız olan modaçikolatavehediyelik hesabından ulaşabilirler” dedi.

“80 LİRAYA ALDIĞIMIZ ÇİKOLATA ŞİMDİ 120 LİRA”

Tam kapanma sonrası da vatandaşları hediye almaya davet eden Korkmaz, kullandıkları çikolata fiyatlarının da ciddi bir artış yaşadığını iddia ederek, “Şunu da belirtmek gerekir ki tam kapanma sürecinde iş yapmamız çok zor çünkü insanlar hediye almamak için bir bahane de üretecek. Tam kapanma sonrası işlerimizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Toptan alıyoruz buradaki ürünleri ve pandemi sürecinde bu ürünlerin fiyatları çok fazla arttı. 1 yıl önceki fiyatlara bakıldığında yüzde 200 gibi bir zam söz konusu. Geçen yıl 80 liraya aldığımız çikola şimdi 120 lira oldu. Satmak zor oluyor, vatandaş 120 liraya çikolata almak yerine evine et almayı tercih eder. Tüm vatandaşlarımızı kısıtlama sonrası buraya bekliyoruz, aşklarımız da bitmesin” diye konuştu.