İŞ DÜNYASI İŞ KANUNU UYGULAMALARI SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ

İŞ DÜNYASI İŞ KANUNU UYGULAMALARI SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ cukurovagazetesi.com

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş hayatına yönelik fark yaratan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün işverenlere yönelik hizmetleri kapsamında; Mersin Çalışma ve İş Kurumu Koordinasyonunda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Mersin Şubesi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş., Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Mersin Şubesi, Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ,Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği , Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Mersin Şubesi, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Mersin Şubesi, Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu işbirliğinde, İnsan Kaynakları Yönetmeni Hatice Koçdağ moderatörlüğünde Adana İş Teftiş ve Rehberlik Grup Bşk. Yardımcısı İş Baş Müfettişi Özdemir tarafından İş Hukuku uygulamaları “ İş Hayatında Yanlış Bilinenler “ konulu Çevrimiçi (online) seminer düzenlendi. Online bir video konferans programı üzerinde düzenlenen seminere kurumsal firmaların yetkilileri katılım sağladı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada İşyerlerinin kurum hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla düzenli olarak destek ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, Aktif ve Pasif istihdam politikalarıyla kurum olarak işverenlerin yanında olduklarını söyledi. İş kanunu uygulamaları semineri ile işyerlerinin iş mevzuatı hakkındaki bilgi eksikliğini gidermeyi amaçladıklarını ifade eden kutlu, işverenlerin yanı sıra iş arayanlar, öğrenciler, dezavantajlı gruplar başta olmak üzere farklı odak gruplarına yönelik iş hayatına değer katan etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Adana İş Teftiş ve Rehberlik Grup Bşk. Yardımcısı İş Baş Müfettişi Mustafa Özdemir tarafından İş Teftiş Faaliyetleri, Mevzuata Aykırı Haller, İş Sözleşmeleri, Ücret, Çalışma süresi ve Esnek Çalışma uygulamaları, izinler, İş hukuku uygulamaları konularında bilgiler verilen seminer işyeri yetkililerinin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.