Gültak: “Şehrin imarı yoksa, yatırımcı gelmez”

Gültak: “Şehrin imarı yoksa, yatırımcı gelmez” cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, yeni Meclis Katip Üyeleri, Meclis Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Herkes bilir ki bir şehrin imarı yok ise o şehre yatırımcı da gelmez, o şehir gelişmez. Revizyon uygulama planlarını Meclis üyelerimizle birlikte bitirdik. Destek verin, Akdeniz’de kentsel dönüşümü de hep birlikte gerçekleştirelim ve yeşil alan miktarını artıralım” dedi.


Haber – Uğur Özgür

Akdeniz Belediyesi, Nisan Ayı Meclis Toplantısını Akdeniz Belediyesi Konferans Salonundagerçekleştirdi. Belediye Başkan Vekilliği, Katip Üyeleri Seçimi ve Komisyon Üye Seçimlerinin yapıldığı meclis toplantısında 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu da meclise sunuldu. Rapor oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz ilçesinde yaptıkları hizmetleri meclis üyeleri ile paylaştı. Pandemiye rağmen hizmetlerine devam ettiklerini belirten Gültak, kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetlerine de meclis toplantısında yer verdi.

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE YENİ KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında, komisyon üyelerinin yer alacağı komisyon üyeleri seçimi yapıldı. HDP meclis üyeleri Rojda Erbey ve Gülçin Demir, Meclis Katip Üyeleri seçiminde yapılan oylamada Akdeniz Belediyesinin yeni katip üyeleri olarak seçildi. Meclis Başkan Vekilleri seçiminde HDP meclis üyesi Bedriye Kuş ve CHP meclis üyesi İbrahim Fırsatbul Akdeniz Belediyesi’nin yeni başkan vekilleri olarak yer alırken, Encümen Üyeleri seçiminde HDP meclis üyesi Özgür Çağlar ve Rojda Erbey ile CHP meclis üyesi Mahmut Dönmez yeni encümenler olarak seçilen isimler oldu. Öte yandan yapılan Belediye Komisyon Seçimlerinde, Meclis İmar Komisyonuna AK Parti’den Cemil Uzun, HDP’li Salih Akbaş ve CHP’li İbrahim Fırsatbul seçildi. Belediye Meclisi Çevre Komisyonu’na AK Parti’den Abbay Polat, HDP’li Bedriye Kuş ve CHP’li Bayram Yıldırmaz yer aldı. Belediye Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminde AK Parti’li Aydın Eğin, HDP’li Ali Tanrıverdi ve CHP’li Mahmut Dönmez seçildi. Gençlik ve Spor Komisyonuna AK Parti’li Arif Yücel, HDP’li Rojda Erbey ve CHP’li Aydın Demirci seçilirken, Belediye Meclis Eğitim ve Kültür Komisyonu’na AK Parti’li Mehmet Türkmen, HDP’li Yıldırım Akpınar ve CHP’li İbrahim Fırsatbul seçildi. Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu’na AK Parti’li Aysel Mavioğlu, HDP’li Nuriye Arslan ve CHP’li Serhat Dövenci seçilen isimler olurken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na AK Parti’li İbrahim Halil Aluç, HDP’li Mehmet Bitkin ve CHP’li Muzaffer Döşlü seçildi. Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonuna,  AK Parti’li Sabahattin Yeşiloğlu, HDP’li Özgür Çağlar ve CHP’li Emin Çaparoğlu oylama sonucu yer alırken, Çocuk ve Engelli Hakları Komisyonu’na, AK Parti’li Yakup Aykut, HDP’li Gülçin Demir ve CHP’li Aydın Demirci seçildi. Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu’na AK Parti’li Gökmen Akyürek, HDP’li Nevzat Baran ve CHP’li Muhittin Ertaş, Akdeniz Belediyesinde yapılan komisyon üyeleri seçiminde yer alan isimler oldu.

“40 KADINA, 45 BİN LİRA DESTEK SAĞLADIK”

Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’de yenileme çalışmaları ve sosyal alanlarda yaptıkları hizmetleri mecliste dile getirerek, “Bir zamanlar biber gazı, çatışmalar ve taştan geçilemeyen Şevket Sümer ile Hal Mahallesi’ni ayıran 800 metre uzunluğundaki 142. Cadde, hayata kattığımız yenileme projesi ile Mersin’in en modern, konforlu ve temiz bir caddesine; ayrıca esnaf ve vatandaşlarımızın güven içinde alışverişlerini yapabildikleri estetik bir görünüme kavuşturulmuştur. Bütün bu hizmetlerin yanı sıra, Hoş Geldin Bebek Projesi ile binlerce ailemize ulaştık. Mahalle evlerimizdeki kurslarla binlerce kadını meslek sahibi yaptık. Kursiyer kadınların İŞKUR üzerinden günlük ücret alarak, aile bütçelerine katkı sunmalarını sağladık. Vatandaşlarımıza sağlık ve kırtasiye yardımları yaptık. Salgına karşı maske üreten ilk belediyelerden biri olduk. Bu maskeleri üreten 40 kadına 45 bin TL destek sağladık” dedi.

“BÜTÇEMİZ SIKINTILI OLMASINA RAĞMEN YOL ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Kadınların sorunlarına yönelik sağlık anlamında da gereken desteği verdiklerini ifade eden Gültak, eğitim, spor ve tarıma dair çalışmaları konusunda meclis üyelerine hitap ederek, “Kursiyer kadınları farklı bölgelerimizde kültür gezileri ve yaz kamplarına yolladık. Akdeniz Belediyesi olarak, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile çalışan, zeki ve üstün yetenekli çocuklarımız için ortak projeler üreten ve onları BİLSEM’e yönlendiren, onlara burs verilmesini sağlayan belediyelerin başında geliyoruz. Akdeniz’de yaşayan kadınların sorunlarının tespiti ve çözümü için psikolog ve sosyolog görevlendirdik.  Bütçemiz sıkıntılı olmasına rağmen ciddi manada asfalt, kaldırım ve yol çalışmaları yaptık. Tarım arazilerine mucur dökmek yerine soğuk asfalt dökülmesini sağlayacak araç ve tesisatımızı kurduk. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden belediyemize asfalt ve parklarla ilgili 5 milyon TL destek geldi. Spor kulübümüze yeni spor dalları ve yeni sporcular kattık. Akdeniz’e, bir yandan yeni spor sahaları kazandırırken, yeni tesisler için hazırladığımız projeler de çok yakın tarihte hayata geçecek” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HEP BERABER GERÇEKLEŞTİRELİM”

Yatırımların yapılması için gereken altyapıların da önemli olduğunu kaydeden Gültak, Akdeniz’de kentsel dönüşümün de alınacak destekle gerçekleştirileceğine vurgu yaparak, “Tüm Türkiye’de millet bahçeleri ile ilgili ihaleler, pandemi koşulları nedeniyle 2019 yılı içerisinde iptal edilmişti. Bizim mücadele ve uğraşlarımız sonucu Mersin’in ihalesi yenilendi ve çalışmalar başladı. Bir yıl gibi kısa sürede de Mersin Millet Bahçesi neredeyse tamamlandı. Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Uzun savaşların sonunda yine bakanımız Lütfi Elvan’ın desteğiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görüşlerinin gelmesini sağladık. Çünkü herkes bilir ki bir şehrin imarı yok ise o şehre yatırımcı da gelmez, o şehir gelişmez. Revizyon uygulama planlarını meclis üyelerimizle birlikte bitirdik. Destek verin, Akdeniz’de kentsel dönüşümü de hep birlikte gerçekleştirelim ve yeşil alan miktarını artıralım. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediye Meclisi,gündeme alınan diğer konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla devam etti. Bir sonraki oturum 9 Nisan 2021 Cuma günü, saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.