Çukurova Basketbol rahat kazandı

Çukurova Basketbol rahat kazandı cukurovagazetesi.com

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Adana’da konuk olduğu Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol’u 51-90 mağlup ederek 26. haftayı galibiyetle tamamladı.


Haber – Vecdi Yenigül

Adana Atatürk Spor Salonunda oynanan maçta hakemler; Hüseyin Çelik, Ahmet Kemal Digilli ve Seda Esen görev aldı. Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol, Ezgi Manlacı 5, Ladin Özel 4, Öykü Taşkın 21, Gülfer Tokatlı 5, İlknur Yıldızhan 12, Sude Güler 2, Elif Nisa Ercan 2, Güneş Köksal, Sinem Karacan, Ayşe Burcu Karagül. Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü: Manolya Kurtulmuş 27, Melis Talay 8, Gökşen Fitik 16, Yeliz Doğan 10, İlayda Güner 11, Şevval Akalan 16, Berfin Demir 2, Elanur Menteş, Cristine Anigwe, Fatmanur Karakaş. Maçta, 1'inci Periyot: 12-25, İlk yarı: 30-47, 3'üncü periyot: 41-69

“PLAY-OFF’LARDA KENTİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Başantrenör Olcay Orak maç sonunda yaptığı açıklamada, "Normal sezonu galibiyetle tamamladığımız için mutluyuz. Rehavete kapılmadan mücadele eden, savaşmayı bırakmayıp güzel bir galibiyet alan oyuncularımı kutluyorum. Önümüzde play-off müsabakaları var. En iyi şekilde hazırlanarak, kentimizi play-off maçlarında da başarıyla temsil etmek istiyoruz" dedi.

GELECEK HAFTA RAKİP NESİBE AYDIN

Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonun son haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol'a konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Mersin temsilcisi, karşılaşmayı 51-90 kazandı. Müsabakanın en skorer ismi 27 sayı ile Manolya Kurtulmuş oldu. Bu sonucun ardından temsilcimiz oynadığı son iki maçtan farklı skorlarla galip ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Mersin’de konuk ettiği Samsun Canik Belediye’yi 91-46 yenerek rahat bir galibiyete uzanan Olcay Orak’ın öğrencileri, bu hafta Adana deplasmanında rakibini 39 sayı farkla yenerek galibiyeti hak etti. Son haftaların formda ismi ve A Milli takımımızın oyuncusu Manolya Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta oynanan Canik Belediyespor karşısında da 19 sayı, 6 ribaunt, 9 asist ile oynamıştı. Daha önce İzmit Belediyespor’u yenerek Avrupa kupalarına katılma şansı yakalayan temsilcimiz, normal sezonu bu maçla tamamladı. Çukurova Basketbol Kulübü gelecek hafta ligin güçlü ekiplerinden Nesibe Aydın ile play-off karşılaşmasına çıkacak.