“Mersin’de 11 milyar 527 milyon liralık yatırım yaptık”

“Mersin’de 11 milyar 527 milyon liralık yatırım yaptık” cukurovagazetesi.com

Mersin’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İl Binasını ziyaret etti.BakanKaraismailoğlu, Mersin’in Akdeniz’e hakim coğrafyasıyla ekonomik potansiyeli ile her zaman göz bebeği olduğunu belirterek,“2003 yılında bu yana Mersin’de iletişim ve ulaşım alanında yatırımlarımız 11 milyar 527 milyon lirayı aşkın. Mersin’in ulaşım sorunlarını da büyük oranda çözdük. Hala 15 milyar 283 milyon proje bedeliyle 16 adet karayolu projelerimize çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


Haber- Uğur Özgür

Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu, Mersin Valiliğini ziyaret etti, Vali Ali İhsan Su ile görüştü. Daha sonra AK Parti Mersin İl Başkanlığına geçen Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada ilk olarak,AK Parti ruhuyla atılan her güçlü ve kararlı adımın Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa ederken coğrafyanın kaderini de şekillendirdiğini belirterek, “Son 19 yılda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte pek çok iş, pek çok proje gerçekleşti. Biz sözde gelişmiş dünyanın bize biçtiği rolleri karanlık ellerden çıkmış senaryoları külliyen reddederek geleceğimizi kendi gücümüzle icra etmekteyiz. Yapamazsınız dediler yaptık, üzerimize terör belasıyla geldiler yenilmedik. Halkımızın hayır duasıyla bugünlere kadar geldik. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken bir kez daha vurgulamak isterim ki milli mücadele ruhunun bu memleketin her köşesine kalbimizde yanan bir cevher gibi taşıdık. Bağımsızlığımızın temeli olan milli ekonomimizi güçlendirmek için her alanda olduğu gibi ulaşımda ve iletişimde attığımız adımlarla dolu dolu bir 19 sene geride bıraktık” diye konuştu.

 

“19 YILDA TÜRKİYE’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALT YAPISINDA YATIRIM YAPTIK”

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin dünya ticaretinin yükselen bir coğrafyası olan Asya, Avrupa, Afrika üçgenindehakim olduğu bir süper güç olduğunun altını çizerek, “Ne mutlu bizlere ki bugün artık dünyanın 10 ekonomisinden biri olma hedefimize her zaman olduğumuzdan daha da yakınız. Bu hedefte gerçekleştirdiğimiz dünya ölçeğindeki projelerimiz her geçen birer birer hizmete geçerken en güzel örneklerinden bir tanesi de daha birkaç gün önce 3. reaktörüne temelini attığımız AkkuyuNükleer Santrali olmuştur. Santralimizde en az 4 bin insanımıza istihdam sağlayacak.Ülkemizin ihtiyaç duyduğu elektriğin tek başında yüzde 10’nu karşılayacak. Bakanlığımızın sorumluluk alanında bizi dünyanın lojistik kısmında söz sahibi yapacak olan çağın ötesinde daha çok projemiz var. Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı, 2022’de açılışını planladığımız 1915 Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul gibi projelerimizle yaptığımız ve yapacağımız büyüklüklere birer örnek. Kısaca özetlemek gerekirse son 19 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim alt yapısında yatırım yaptık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı hizmete açtığımız İstanbul- İzmir, Ankara- Niğde gibi otoyollarımızla genişlettik. Demiryolu reformlarımız kapsamında Türkiye’yi Avrupa’nın 6, dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık. Demir İpek Yolunu hayata geçirmiş olduk. 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik. İstanbul Havalimanı ile küresel havacılığın merkezi listelerinin başında olduk” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN, EKONOMİK POTANSİYELİ İLE HER ZAMAN GÖZ BEBEĞİMİZ OLDU”

Yaptıkları projelerin, gelecek nesillere güçlü bir ekonomi ve ilelebet bağımsız bir yaşam bırakmak isteyen devlet aklının eseri olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Biz bu sorumluluk ve ciddiyetle hareket ederken yaptığımız işleri bazı gazete sayfalarını doldurmak, sosyal medyada boy boy fotoğraf vermek için eleştirip iftira atanlara gülüp geçiyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney, şehir-köy arasında gelişmişlik ve kalkınmayı sağlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşünceyle Türkiye’de basmadık taş, toprak bırakmadık. Mersin’de Akdeniz’e hakim coğrafyasıyla ekonomik potansiyeli ile her zaman göz bebeğimiz oldu. 2003 yılında bu yana Mersin’de iletişim ve ulaşım alanında yatırımlarımız 11 milyar 527 milyon lirayı aşkın. 2003 yılında 278 kilometre olan bölünmüş yol varken bölünmüş yol uzunluğumuzu 552,6 kilometreye çıkardık. Mersin’in ulaşım sorunlarını da büyük oranda çözdük. Hala 15 milyar 283 milyon proje bedeliyle 16 adet karayolu projelerimize çalışmaya devam ediyoruz. Tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yollarını tarihe gömecek olan Akdeniz sahil yolu çalışmalarımız da hızla sürüyor. 193,5 kilometre bölünmüş yol, 398 metre uzunluğunda 8 adet tek köprü, 15 adet tünel, bin 155 metre uzunluğunda 4 adet viyadük, ve 694 metre uzunluğunda 2 adet kavşağı tamamladık. AkkuyuNükleer Güç Santrali’nde hizmet edecek 429 metre farklı seviyeli kavşak ve 1,6 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunu da bitirdik.Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattında da yoğun çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI YILDA 8 MİLYON YOLCU ALACAK KAPASİTEDE”

AK Parti İl Binasına gelmeden önce Çukurova Bölgesel Havalimanı projesini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Altyapı çalışmalarında yüzde 92,3 oranında fiziki gerçekleşme kat edildi. Yıllık yolcu kapasitesi 8 milyon kişi olarak ön görüyoruz. Yolcu sayısının 9 milyona ulaşması halinde 3. Etap yatırımlarına da başlayacağız. 1. Etabı 2022’de tamamlayarak havalimanımızı hizmete açmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.