Başarır: “Çayımı iç, kahvemi iç, Ankara’ya geri dön!”

Başarır: “Çayımı iç, kahvemi iç, Ankara’ya geri dön!” cukurovagazetesi.com

Mersin Atatürk Parkı’nda denize dolgu yapılarak limanın genişletilmesine karşı çıkmak için CHP Milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri eylem gerçekleştirdi. Eyleme katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Eğer ki bu kirli adımlara devam ederlerse, tüm Mersin gerekirse 365 gün bu parkta yatacağız. Gerekirse tüm Mersin, dozerlerin greyderlerin altında yatacağız. Bakana da buradan, ‘Çayımı iç, kahvemi iç, Ankara’ya geri dön!’ diye sesleniyorum” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin’de yapılacak olan liman genişletmek için Atatürk Parkı sahilinde denize dolgu yapılmasına karşı çıkmak adına CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır,  Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, sivil toplum örgütleri Atatürk Parkı’nda toplandı. Yapılan eylemde konuşan Başarır, “Sayın bakana buradan soruyorum. Kime sordun bunu yaparken? Büyükşehir’e sordun mu? Sivil Toplum Kuruluşlarına sordun mu? ÇED raporu alındı mı? Mersin halkına sordun mu? Hayır sorulmadı. Şunu bilsinler. 1 milyon 868 bin Mersinli önünde duracak buranın” diyerek Atatürk Parkı’nda yapılacak olan liman genişletilmesine karşı çıktıklarını ve çıkacaklarını belirtti.

BAŞARIR: “CUMHURBAŞKANINA SESLENİYORUM, MERSİN’DEN ELİNİ ÇEK!”

Başarır, mecliste de yatırıma karşı olmadığını, karşı olduğu şeyin ‘talan ve soygun’ olduğunu savunarak, “Mersinliye bir tasarruf olacaksa, bunu Mersinliye, Mersin’de yaşayanlara sorun. Bir firmayı zengin yapmak için denizimizi doldurmayın. Liman yapılacak yer var. İkinci bir liman. Biz konteyner limanına, yatırıma karşı değiliz. Biz Mersin’in doğasının talan edilmesine karşıyız. Buradan Cumhurbaşkanına bir kez daha sesleniyorum. Mersin’den elini çek! Biz Mersin’i beton olarak görmek istemiyoruz. Benim babam da ben de burada denize girdim. Çocuklarımızın, torunlarımızın da burada denize girmesini istiyorum. Sizden bir isteğim var. Eğer ki bu kirli adımlara devam ederlerse, tüm Mersin gerekirse 365 gün bu parkta yatacağız. Gerekirse tüm Mersin, dozerlerin greyderlerin altında yatacağız. O zaman bakana buradan, ‘Çayımı iç, kahvemi iç, Ankara’ya geri dön!’ diye sesleniyorum” şeklinde konuştu.

YEŞİLBOĞAZ: “BUNU NASIL GERİYE ÇEVİRECEKSİNİZ YARGI SİZE DUR DEDİĞİ ZAMAN?”

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’da, Mersinlinin doğasına, havasına, suyuna sahip çıktığı bir an yaşandığının altını çizerek, “Onlar Mersin’i katletmekten vazgeçmiyorlar. Bizde aynı şekilde mücadeleden vazgeçmiyoruz. Polipropilen olduğu gibi Mersin halkı nasıl dayanışma içindeyse, nükleerde nasıl dayanışma içindeyse bugün de onun için burada toplandık. Burada yapılması gerekilen bir husus var. Yargıda olan bizimde müdahil olduğumuz bir süreç var. Bu deniz alanını dolduracaklar. Doğal yaşam alanını yok edecekler. Yarın bunu nasıl geriye çevireceksiniz yargı size dur dediği zaman? En azından yargı sürecinin beklenilmesi gerekiyor. Sivil topluma, sivil halka bunların bir bir anlatılması gerekiyor. Yangından mal kaçırır gibi alel acele yapmış oldukları ÇED raporu toplantısıyla bugün buraya geldik. Devlet yetkililerinden beklenilen şu, diğer tarafta zaten burada kalkınma planı içine alınan bir proje var. Onu hayata geçirin. Diyorlar ki 400 kişiye burada istihdam sağlayacağız. Biz de diyoruz ki orada 10 bin kişiye sağlansın. Burada 400 kişiyle beraber yaşayan aileleri değil, 10 bin kişiyle yaşayan aileleri düşünün. Kendi çıkarınızı değil Mersin halının çıkarını düşünün” diyerek sözlerini sonlandırdı.