VİRÜSÜN EN BÜYÜK KAYNAĞI EV ZİYARETLERİ!

VİRÜSÜN EN BÜYÜK  KAYNAĞI EV ZİYARETLERİ! cukurovagazetesi.com

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kentin en işlek caddelerinden biri olan GMK Bulvarı’nda koronavirüs denetimi gerçekleştirdi. Vali Su, vatandaşlardan ev ziyaretlerini ertelemesini isteyerek, "Çünkü bulaşların ilimiz açısından en büyük kaynağı ev içi bulaşlar. Yani bu ya ev ziyaretleriyle ya da evlerde oturmalarla gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızdan özellikle bu konuya dikkat etmelerini istiyorum" dedi.


VALİ SU: “KURALLARA UYDUĞUMUZ SÜRECE, MAVİYE DOĞRU GİDECEĞİZ”

Turuncu kategoride yüksek riskli iller arasında yer alan Mersin’de yeni dönemin başlamasıyla birlikte koronavirüs denetimleri de sürüyor. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda bu haftada 81 ilde gerçekleştirilen Covid-19 denetimlerinin Mersin ayağı, Vali Ali İnsan Su başkanlığında, kentin en işlek caddelerinden biri olan GMK Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Cadde üzerinde özellikle lokantaları denetleyen Vali Su, lokantalardaki masa düzeni, alınan hijyen önlemleri ve uyarı yazıları üzerinde durdu. Denetimlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de bugün denetimlere devam ettiklerini söyledi. Vali Su, "İnşallah kurallara uyduğumuz sürece sarıya doğru, maviye doğru gideceğiz. Hedefimiz maviye girmektir. Bu çerçevede denetimlerimizi yapıyoruz. Yaklaşık 6 binin üzerinde personelle bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Tabi ki bu denetimlerle vatandaşlarımızda farkındalığı, duyarlılığı oluşturmamız gerekiyor” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ EV GEZMELERİNİ BİRAZ ÖTELEMELERİNİ İSTİYORUM”

Vali Su, konuşmasının devamında, “Genelde gördüğüm itibariyle vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Dükkanlarda belirlediğimiz hijyen kurallarına uyulmuş, vatandaşlarımız maskeli. Bu da memnuniyet verici. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah uymaya da devam edeceğiz. Ancak ev içi, ev ziyaretleri konusunda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyorum. Bu konularda biraz kendimizi kısıtlayabilirsek zannediyorum daha da başarılı olacağız. Vatandaşlarımızın ev gezmelerini biraz ötelemelerini istiyorum. Çünkü bulaşların ilimiz açısından en büyük kaynağı ev içi bulaşlar. Yani bu ya ev ziyaretleriyle ya da evlerde oturmalarla gerçekleşiyor. Bu anlamda bu konuya özellikle dikkat etmelerini istiyorum. Buna da dikkat edersek çarşı, pazar, meydanlarda zaten biz gerekli kontrollerimizi yapıyoruz.Tüm vatandaşlarımızla beraber bu kurallara uyarsak çok kısa bir zamanda pandeminin üstesinden geleceğiz ve maviye döneceğiz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.(İHA)