2025-2026 adli yılının başlaması nedeniyle Anamur Adliyesi yeni hizmet binasında düzenlenen açılış programına Mersin Barosu yoğun katılım gösterdi. Programa Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Genel Sekreter Av. Murat Akın, Sayman Av. Rauf Sina Aycan, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hakkı Eren Mülayim ve Anamur İlçe Temsilcisi Av. Ali Kaan Doğan katıldı. Etkinlikte ilçe protokolü, yargı mensupları ve adliye personeli de hazır bulundu.
Programda konuşan Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, adaletin toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, “Adalet, bireylerin hak arayışında güvencesi, toplumların barış ve huzur içinde yaşamasının da teminatıdır. Adaletin gecikmesi, eksik tecelli etmesi ya da bağımsızlığının zedelenmesi, yalnızca hukukçuları değil; tüm toplumu derinden yaralar. Bu nedenle yargının tarafsızlığı, bağımsızlığı ve savunma hakkının kutsallığı vazgeçilmezdir. Yeni adli yılın, hak arayan vatandaşlarımız için güven, hukuk camiası için birlik ve ülkemiz için adaletin en yüksek değer olduğu bir dönem olmasını ve Anamur Adliyesi yeni hizmet binasının ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Anamur Adalet Komisyonu Başkanı Sümeyra Sayın Topaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri, adliyenin yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.