Esen ÇALICI

Esen ÇALICI

ADANA FESTİVALLERİNDE PANAYIR TADI ALMAK

 


Geçtiğimiz hafta Adana'da düzenlenen " Lezzet Festivali" bu sene farklılıklarıyla dikkat çekti tıpkı Teknofestteki gibi yemek fiyatlarının listeyle belirlenmesi katılımcılar açısından bir ilk oldu. Misafirler  hangi markanın standında yemek yemek isterse sabit fiyatla istediği lezzete erişebildi. Adana'nın en önde gelen markaları restorantlarındaki ürünleri  üçte biri fiyatına satışa sundu. Orta ve düşük bütçeye göre ayarlanan listeler herkesin yüzünü güldürdü. Bunlara ek olarak bütün belediyeler kendi standlarını açıp halka ücretsiz çay kahve tatlı gibi ikramlarda bulundu. Emniyetin açtığı standlarda ise vatandaş bir çok konuda bilgilendirildi.  Alanın belli bölümlerinde Mehmet Yalçınkaya ve Soner Sivrioğlu gibi tanınmış şefler çeşitli tarifler verip kendi yemeklerini pişirip misafirlere dağıttı. Bir köşede seminerler bir tarafta canlı müzik bir tarafta ise seyhan nehrinde gondol seferleri düzenlenmesi çok yönlülük açısından vatandaşa her bakımdan imkanlar sundu.  Gondol turlarına kişi başı 12 lira gibi bir parayla binilmesi nehir üzerinde yoğunluğa sebep oldu ve ortaya tablo gibi manzaralar çıktı.

Şehrin her tarafından ücretsiz servisler trafiği rahatlatmak için hizmet verdi. Park yeri vs sıkıntısı olmaması açısından alandaki son etkinliğe kadar toplu ulaşım güzergahları festival alanının giriş kapısı önünden geçirildi. Ayrıca Adana şehir müzesinde bir çok gastronomi uzmanı bu yıl ilk olarak Çukurova yöresinin tarihsel lezzet yolculuğu hakkında seminerler verdi. Yine bir ilk olarak Adana  tren istasyonundan Pozantı Belemedik yönüne "Gastronomi Treni"  adı altında seferler düzenlendi. Yolcuların vagonlarda başlayan yemek yolculuğu Belemedikte son durakta inmeleriyle ve doğayla iç içe kurulmuş muhteşem sofralarla son buldu.

  Yıllar geçtikçe Çukurova bölgesinde festivallerin daha profesyonel yapılması, standartların yükseltilmesi, bir lüks olmaktan çıkıp erişilebilir fiyatlarla vatandaşa hizmet vermesi Ülkenin bir çok şehrinde emsal teşkil edecek ilklere imza atması bizleri gururlandırdı. Ailelerin dondurmalarını alıp yürümesi, çocuklar için dönme dolaplar bulundurulması, faytonla dolunayda  nehir boyunca düzenlenen turlar bizleri bir kaç günlüğüne bile olsa ülkenin kaotik durumundan alıp nostaljik bir panayıra götürdü.




ARŞİV YAZILAR