FAZLA AKILLI TELEFONLARA GÜVENMEYELİM
Değerli okurlar, hayatımızı akıllı telefonlara teslim ettik. Rehberimizdeki kişileri, telefon numaraları, fotoğraflar, notlarımız, önemli bilgilerimiz akıllı telefonlara emanet. Akılı telefona emanet ettiğimiz önemli bilgilerin yer aldığı akıllı telefonumuzun kendimize ait mail adresini, şifresini biliyor muyuz? Önemli bir çoğunluğumuz bilmiyoruz. Akılı telefonumuzun başına bir şey gelip arızalandığında şifresini bilmediğimiz için aklımız gidiyor.
Akılı telefon bazı durumlarda aklı başında olmayabilir. Fazla akıllı telefonlara güvenmeyelim. Adımıza kayıtlı mail adresini ve şifresini ajandamıza kayıt yapalım. Mümkünse 3 ayda bir şifresini değiştirelim.
Akıllı telefon aklı gittiğinde, ajandanızdaki şifreler Hızır gibi yetişir.
YANGIN MERDİVENİ
Mersin Büyükşehir Belediyesinden Rifat Şen abimin çekmiş olduğu video bizlere ders niteliğindedir. Yangın merdivenin görüntüsü içler açısıdır. Ne kadar cahil olduğumuzun göstergesi videodan anlaşılıyor. Milyonluk cahillik ile karşı karşıyayız.
Yangın merdivende, torbaların, futbol topunun, ütü masasının, mangal ızgarasının, bisikletin, buzdolabının, piknik sepetinin, oyuncakların, tencerenin, zayıflama aleti, su bidonları ve birçok şey görürseniz. Yangın merdiveni insanlar yaşam alanına çevirmişler utanmasalar yangın merdiveni kira vereceklerdir.
Malınız mı kıymetli, canınız mı kıymetli….
Yangın maalesef randevulu çalışmıyor. Ne zaman yangın çıkacağı belli değildir. Yangın çıkması halinde insanlar apartmanlardan yangın merdiveni kullanarak can havliyle, panikle korkuyla yangın merdivenlerinden aşağıya inecektir. Saniyelerin önem taşıdığı bu süreçte yangın merdivenine her koyduğunuz eşya ölüme yaklaştırıp, yaşamaya uzaklaştırır. Mersin’de müteahhitler çok katlı bina yapmaktan vazgeçmelidir. Lüks ve gösterişli binalarda milyonlar verip oturarak bazen milyonluk mezarda oturduğumuzun farkında değiliz.