Tabladan restoran zincirine ‘kebapçılık’





Tarih: 3 Ekim 2021 Pazar 14:08



Adana’da küçük yaşlarda babasının kebapçı tablasında işi öğrenen ve genç yaşta babasının işini büyüterek restoran zinciri kuran Ayhan Korkmaz, Eyvan Kebap’ın başarı öyküsünü gazetecilere anlattı. Korkmaz, “Şubeleşme olayımız da tamamen Adanalıların talepleri üzerine gerçekleşti. Dükkan açtık ve daha sonrasında yoğun talep üzerine restorana dönüşerek tablada yapılan etin lezzetini daha kaliteli ve modern bir ortamda misafirlerimizle buluşturduk” dedi.

Haber – Barış Köksal

1978 yılında babasının tablada kebapçılık yapması üzerine onun yolundan ilerleyen ve şu anda restoran zincirleri kuran ve Adana’ya kazandırdığı markayı Mersin’e taşıyan Ayhan Korkmaz, “Kebapçılık bizde ata mesleğidir. Kardeşim ile birlikte babamızın önce tablada daha sonrada küçük bir dükkanda yaptığı mesleği bu günlere taşımak bizim için gurur verici. Küçük yaşlarda babama yardım ederek başladım mesleğe. Ondan öğrendiklerimi yaşım ilerledikçe daha da geliştirdim. Adana'da küçük bir dükkan bize yetmiyordu. Çevremizdeki esnafların, eşimizin dostumuzun ısrarı ile Turgut Özal Bulvarı'nda ikinci şubemizi açtık. O şubemiz 21 yıldır hala aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. 2019 yılında ise Adana'da geniş kitlelere ulaştırdığımız lezzetimizi Mersinlilerin hizmetine sunarak, bir şubemizi de buraya kazandırdık. Bizim için zincir restoran olmak önemli değildi, bizim için lezzetimizi korumak önemliydi. Babamızın bize öğrettikleri doğrultuda bu çizgimizi hiçbir zaman bozmadık” ifadelerini kullandı.

 

“ESKİ GELENEKLERE GÖRE KEBAPÇILIK YAPIYORUZ”

Marka olmayı nasıl başardığını, marka olana kadarki süreci anlatan Korkmaz, “Markamızın bu kadar ilgi görmesini öncelikle köklü bir işletme olduğumuzdan kaynaklıdır. Adana'da bilirsiniz tablada yenilen kebabın lezzeti bambaşkadır. Biz bu kültürden geliyoruz ve bunu tüm Adana bilir. Şubeleşme olayımız da tamamen Adanalıların talepleri üzerine gerçekleşti. Dükkan açtık ve daha sonrasında yoğun talep üzerine restorana dönüşerek tablada yapılan etin lezzetini daha kaliteli ve modern bir ortamda misafirlerimizle buluşturduk. Kısa sürede de çok güzel geri dönüşler aldık ve marka haline geldik. İşin mutfağını iyi bilmek gerekiyor. Çizgiyi bozmadan kaliteli hizmet sunabiliyorsanız işletmenizin marka değerinin artmaması için hiçbir sebep yoktur. Aynı kaliteyi Mersinliler ile buluşturduk. Kısa sürede Mersinliler bize sahip çıktı. Güzel bir bulvar üzerinde insanların kaliteli hizmet alıp lezzetli yemek yiyebilecekleri kaliteli bir ortam oluşturduk. Bu sektörde kaliteli ürün kullanmak çok önemlidir. Etinden salatasına kadar her şey kaliteli olmak zorunda. Şu anda ürün olarak kaliteyi yakalamak çok zor. Önceden domateste, salatalıkta, biberde koruyucu yoktu, her şey doğaldı. Salatalığı ortadan kestiğiniz zaman kokusu çıkardı. Şimdi ise korucu içermeyen ürünleri bulmak çok zor. Bizim en hassas olduğumuz konudur bu. Bünyemizde kullandığımız her şey taze olmak zorunda. Eski geleneklere göre kebapçılık yaptığımız için biz bunu kırmızı çizgimiz olarak görüyoruz. O yüzden de tercih edilen marka haline geldik” şeklinde konuştu.

 

“İŞ DÜNYASI VE ÖZEL TOPLANTILAR İÇİN DÜZENLEDİĞİMİZ VİP SALONUMUZ MEVCUT”

İş dünyasına özel olarak yaptıkları hizmetlerden bahseden Korkmaz, “Bünyemizde iş dünyası ve özel toplantılar için düzenlediğimiz VİP salonumuz mevcut. Siyasiler, şirket temsilcileri, toplu yemek organizasyonları vs gibi etkinlikler için salonumuzda özel hizmet sağlıyoruz. Talep doğrultusunda yine restoranımızın her alanında toplu yemek organizasyonları için masa düzeni oluşturabiliyoruz. Bunların dışında ayrıca şirketlere ve dışarıda gerçekleşen özel organizasyonlara da catring hizmeti veriyoruz. Hatta organizasyon olacağı yere kendi tezgahımızı kurup, yerinde hizmet veriyoruz. Sınırsız sayıda yemek hizmeti verebilecek kapasitemiz var” diye ekledi.

 

“PANDEMİ SÜRECİNDE PAKET SERVİSLERİMİZE DAHA ÇOK AĞIRLIK VERDİK”

Pandeminin özellikle yeme, içme sektörüne ciddi zararlar verdiğini belirten Korkmaz, “Pandemi ne yazık ki sektörümüzde ciddi olumsuz izler bıraktı. Ama bizler kurallara uymak zorundaydık. Zor süreçlerde, krizlerde her zaman ayakta kalmak için çözüm bulmak zorundasınız. Bu süreçte de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Paket servislerimize daha çok ağırlık verdik. Bu alanda kendimizi geliştirdik ve hiçbir vatandaşımızı pandemi döneminde mağdur etmedik. Önümüzde normale dönen bir hayat var, bundan sonraki süreçte daha çok çalışarak bu açığı kapatacağız. Umut ediyoruz ki bir daha böyle bir durumla sınanmayız” dedi.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA