Gültak: “232 milyon borcu niye yaptınız?”





Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:45



Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz meclisinde HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, Akdeniz Belediyesi’nin hizmet yapmadığını söylemesi üzerine söz alan Gültak, “Ben yaptıklarımı anlatacağım. Ama sizin yaptıklarınızı da anlatacağım. 232 milyon borcu niye yaptınız? Ben daha borç yapmadım. Siz sordunuz ben cevap veriyorum. Bu borcu neden yaptınız? Bu işçilere 6 ayda bir ödeme yapıyordunuz. Firmalara paraları ödenmedi haciz geldi bu belediyeye. 20 yıldır asfalt yapılmayan sokaklar kaldırımlar var. Biz yapacağız bunları merak etmeyin” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Akdeniz Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, Akdeniz Belediyesi’nin hizmet yapmadığını, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan hizmetlerin şahsi yapılıyormuş gibi gösterildiğini savunarak, “İnsanlar işsiz insanlar aç. Bunu düşünmek lazım. Biz Mersin’e hizmet yapılmasın demiyoruz. Akdeniz’de somut gözle görülür bir hizmet görmedim. Akdeniz’in sokakları hala çukurlar içinde. Arabalar girerken kazalar oluyor. İnsanlar risk altında orada. Çöplük içerisinde sokaklar ve oraya hizmet gitmiyor. Yapılan hizmet varsa da o da altyapı üstyapı olarak Büyükşehir tarafından yapılmış çözülmüştür ve bunu da kendinize mal ediyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan işleri Akdeniz Belediyesi tarafından yapılıyormuş gibi kendinizi gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Bütün yaptığınız çalışmaları kendi şahsınızla yapıyorsunuz. Bütün reklamlar kendi şahsınıza. Akdeniz Belediyesi adına yaptığınız hiçbir şey yok. Her şeyi kendinizde merkezileştiriyorsunuz” sözlerini kullandı.

“BİZİM İSTEDİĞİMİZ TÜM ONAYLAR KAMU YARARINA”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak öncelikle söz hakkı alan diğer meclis üyelerine cevap vererek, “Birileri buranın çalışmamasını istiyor. Üniversiteyle protokol yapınca karşı çıkın kamu yararına göreyim sizi. BİLSEM, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarına biriyle öğrencilerin yararına bir iş yapacağım siz karşı çıkacaksınız öyle mi? Hadi hodri meydan. Çıkamazsınız. Bunları bana getirmeyin. Siz nerede ucu açık kritik bir nokta varsa oradan başlıyorsunuz işlemeye. Bütün belediyelere şirket, bize gelince yok. Ne kadar adaletlisiniz ya. Halk duysun bunları. Verdiğiniz tüm onaylar kamu yararına olduğu, bizim istediğimiz tüm onaylar da kamu yararına. Millet Bahçesi Türkiye’nin en büyük bahçelerinden biridir. Bunun sahibi de Milli Emlak’tır. Milli Emlak, hazinedir. Hazine malını istediğine verir. Siz isteseniz de istemeseniz de bu Millet Bahçesi işleyecek. Ve güzel bir hal olacak. Biraz hız keserseniz ama bu kesilmeyi anlatırız millete. Son 4, 5 aydır grup sözcülerini arayıp bu konunun önemine değiniyorum. Bu konu aceleye gelmesin bu konuları tartışalım bir problem varsa gelin bana iletin ben size cevap vereyim diyorum. Ne değişti? Hiçbir şey değişmedi. Demek ki sizinle konuşmamın anlamı da yok” şeklinde konuştu.

“HDP DÖNEMİNDE 6 AY İŞÇİLERE ÖDEME YAPILMADI”

Gültak, daha sonra HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş’a cevap vererek HDP’nin Akdeniz Belediyesi’nin yönettiği dönemde hiçbir hizmet vermediğini, halkı mağdur ettiğini vurgulayarak, “Ne yaptığımızı anlatmaya kalksam sabaha kadar anlatırım. Faaliyet raporunda da halk görüyor bunları. Ben size bir şey soracağım siz de bunu kamuoyuna açıklarsınız. 232 milyon borcu niye yaptınız? Ben daha borç yapmadım. Bu borcu neden yaptınız? Bu işçilere 6 ayda bir ödeme yapıyordunuz. İşçi dostusunuz ya, 6 ay para ödenmedi bu belediyede. Firmalara paraları ödenmedi haciz geldi bu belediyeye. 20 yıldır asfalt yapılmayan sokaklar kaldırımlar var. Biz yapacağız bunları merak etmeyin. Siz makam arabalarının arkasında silahlar yakalattınız. Bunlar hep devlet tarafından tespitli. Teröristler taşındı bu makam arabalarında. Belediyeyi öyle bir hale getirdiniz ki harcanmayan mazotları harcanmış hale getirdiniz. Ve sizler bunların hepsini yaptınız. Siz insanların iş yerlerine kepenkler kapattırdınız. Siz insanlara silah, sopa zoruyla oy kullandırttınız. Terörü, uyuşturucuyu desteklediniz. Bu söylediklerim mahkemenin verdiği kararlardır. Bunlar benim kararlarım değil. Bu kadar borcu neden yaptınız bana onu anlatın. İşçilerin borcunu 4, 5 ay sonraya neden ertelediniz? O dönemde yöneten sizdiniz” ifadelerini kullandı.

“HDP’NİN 15 YILDIR YAPTIKLARI ORTADA”

HDP’nin geçmişinin pürü pak olmadığının altını çizen Gültak, “Sizin geçmişinizde sıkıntılar var. Zamanınız vardı şimdi oylamaya geçelim diyorsunuz. Bu borçları kim yaptı? Bu halka bu sıkıntıları kimler verdi? Devletin polisine kim kurşun sıktı? Anlatın. Geçenlerde bankayla promosyon imzaladık. 4 bin yardım verildi işçilere. İşçiler ‘biz eskiden bu promosyon paralarını görmezdik’ diyor. İşçiler söylüyor bunu. Sizin 15 yıldır yaptıklarınız ortada. Bu halk yeter dedi. 2024’de de bu halk bu karneyi yine ortaya koyacak. Karaduvar’da sahili siz yapmadınız, Hoş Geldin Bebek Projesi’ni siz yapmadınız, uzman psikolog uzman sosyologları alıp bütün ailelere hizmeti siz vermediniz. Çamlıbel’e yepyeni Marina yapılıyor.  Bunu siz yapmadınız. Çay Mahallesi’ni TOKİ yapıyor ama benim de yetkim ve imzalarım var. Bunları yapan siz değilsiniz. Barış Mahallesi’nde TOKİ’ye yapan siz değilsiniz. Hayatında hiç deniz görmemiş, kum görmemiş insanları kampa götürenler siz değilsiniz.  Eş başkan ve kadın diye geçiniyorsunuz ya, Kadın Kooperatiflerini kuran, engelli kooperatifini kuran sizler değilsiniz. Sabaha kadar anlatacağım. Kadınları çok destekliyorsunuz ya, 947 kadına 3,5 milyon hibeyi bulan siz değilsiniz. Ama işçilere 4 ay sonra maaşını veren, bankalarla yapılan anlaşmalardaki paraları alıp geri verenin kim olduğunu bu halk biliyor. Yılmaz Güney Parkı’nı yaptınız evet ama ben belediye başkanı olduğumda o parkı nasıl teslim aldım biliyor musunuz? Altyapısı bitmiş. Tesis yönetilememiş. Birilerine verdiniz onlarda orayı batırdı. Ben orayı yeniden hayata geçiriyorum. Ve orayı kimseye vermeyeceğim ben işleteceğim. Bu Akdeniz’e üzülüyorum. Yıllarca insanları böyle kandırmışsınız” diyerek HDP’li meclis üyelerine tepkisini dile getirdi.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA