Ticaret Bakanı Muş, Mersin’de ele geçirilen kokainlerle ilgili konuştu





Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 16:29



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin’de gelerek birtakım ziyaretler gerçekleştirdi. Muş, Mersin Limanı’nda ele geçirilen toplam 1 ton 763 kilogram kokainle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’de 1 yılda ele geçirilen kokaine denk miktarda kokain, gümrük muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece şu son 1 hafta içerisinde Mersin’de ele geçirilmiştir” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Mersin'e gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin Valiliğini ziyaret etti. Vali Ali İhsan Su ve milletvekilleriyle birlikte Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne geçen Muş, Bölge Müdürü Ceylan Er ve kurum yetkilileriyle de bir araya gelerek Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünü ziyaret etti. Muş, geçtiğimiz hafta art arda düzenlenen iki operasyonda toplam olarak 1 ton 763 kilogram kokainin ele geçirilmesinde katkısı olan tüm personele teşekkür ettiğini dile getirdi.

“TÜRKİYE’DE 1 YILDA ELE GEÇİRİLEN KOKAİN, MERSİN’DE 2 HAFTADA ELE GEÇİRİLDİ”

Mersin'de art arda 2 ayrı operasyon gerçekleştirilerek, toplam 1 ton 763 kilogram kokain yakalanmasının uyuşturucu ile mücadelede büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Bakan Muş, "Gümrük muhafaza ekiplerimiz iki başarılı operasyon sonunda toplamda 1 ton 763 kilo kokain ele geçirmişlerdir. Yani neredeyse Türkiye'de 1 yılda ele geçirilen kokaine denk miktarda kokain, gümrük muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece şu son 1 hafta içerisinde Mersin'de ele geçirilmiştir. Bu başarı gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm bakanlık personelimizi ve kaçakçılıkla mücadelede daima iş birliği içerisinde olduğumuz tüm güzide kurumlarımızı bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.

“GÜMRÜKLERDE UYUŞTURUCU VE KAÇAK EŞYALARA YÖNELİK SIKI KONTROLLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”

Ticaret Bakanlığı olarak 8 Haziran tarihinde uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik gümrüklerde ek tedbirlerin getirildiği yeni bir genelge yayınladıklarını belirten Ticaret Bakanı Muş, "Bu genelge ile güzergah bazlı analizlere ağırlık verilmiştir. Yayınladığımız bu genelgenin, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede bundan sonra da önemli katkılarının olacağına inanıyorum. Tabi bir yandan gümrüklerde uyuşturucu ve kaçak eşyalara dönük sıkı kontroller gerçekleştirirken, öte yandan gerçekleştirilen gümrük kontrollerinin yasal ticaretin akış hızını engellememesi için de azami gayret gösteriyoruz. Bu bizim için asla taviz veremeyeceğimiz hassas bir dengedir. Bu konuya oldukça dikkat ediyoruz. Bu nedenle gümrük kontrollerinin hızlı ve etkin olması için insan kaynağımızın, teknik cihazlarımız ve bilgi sistemlerimizin gelişimine büyük önem veriyoruz. Tüm bu imkan ve kabiliyetlerimizle, yılın başından bu yana yaklaşık 4 milyar lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Toplam 6.1 ton uyuşturucu ile 15 ton 150 kilogram uyuşturucu yapımında kullanılan maddenin ülkemize girmesine engel olduk. Gerçekleştirilen rekor yakalamalar da gösteriyor ki, bu alanda yaptığımız yatırımların ve personellerimizin gösterdiği insan üstü gayretin sonuçları başarı ile elde edilmekte. Umarım bundan sonra da bu neticeleri almaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA