Dezavantajlı kadınlara ‘Bir Damla İyilik Projesi’ ile eğitim verildi





Tarih: 24 Haziran 2021 Perşembe 14:02



Mersin’de dezavantajlı kadınlara yönelik Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde paydaş kurumlarla birlikte ‘Bir Damla İyilik Projesi’ adı altında sertifika töreni gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin konuştuğu törende, kursunu tamamlamış olan 49 dezavantajlı kadına aldıkları eğitim sonrasında Vali Su tarafından sertifika verildi.

 

Haber – Vecdi Yenigül

Mersin Kültür Merkezi’nde yoğun katılımın olduğu ‘Bir Damla İyilik Projesi’ sertifika törenine Vali Su’nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü, temsilciler ve kursiyerler de katıldı. Kursunu tamamlayan dezavantajlı kadınlara sertifikalarıyla beraber üzerinde isimlerinin yer aldığı makaslar hediye eden Vali Su, daha sonra yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği bölümü ziyaret etti. ‘Bir Damla İyilik Projesi’ sertifika töreninde Mersin Tekstil Konfeksiyon ve Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldıray Alan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında projenin önemini vurgulayan Alan, “Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bize bu projeyi sunduklarında hiç düşünmeden kabul ettik çünkü serbest bölgede tekstil alanında çalışanların çoğu oradan gelmeyiz. Analarımız, babalarımız yetiştirip ayaklarımızın üzerinde durup, ekmeğimizin peşinde koşalım diye mücadele ettiler ve ben de onlardan en iyi örneğim” dedi. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Alan, “Üzerimize düşen neyse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç inşallah kapasiteyi daha da yükselteceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

 

 

“KADINLARIMIZA TOPLUMDA DAHA FAZLA YER ALMALARI İÇİN DESTEK OLUYORUZ”

Sertifika töreninde Alan’dan sonra konuşma yapan Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Vali Su ile birlikte çalıştıkları süre boyunca 48 proje, 58 etkinlik yaptıklarını belirtti. Şahne, “Burada yaklaşık 1,5 milyon insana dolaylı ve doğrudan temasımız olmuş. Geldiğinizden bu yana bize vermiş olduğunuz talimatlarla özellikle toplum destekli polislik şubemiz üzerine pro-aktif projelerle asayişe en üst seviyede hizmet verme uğraşı içerisinde olduk. Yapmış olduğumuz projelerin birçoğunda yüzümüzü gülümseten anlar olmakla birlikte bu proje gerçekten içimizi ısıtan, kadınlarımıza toplumda daha fazla yer almalarını sağlayan ve varlıklarıyla hayatımıza her zaman katkı sağlayan siz kadınlarımıza elimizden geldiğince destek olarak, hayat mücadelesinde ailelerinize destek olmanız için ‘Bir Damla İyilik Projesi’ni hayata geçirdik” dedi. Aldıkları eğitimdeki başarılarından dolayı kursiyerleri tebrik eden Şahne, “Bir Damla İyilik Proje’mizle iyilik tablaları inşallah önce göle, sonra denize, sonra okulumuza dönüşecek günümüzde böylesine geniş katılımlı ve anlamlı bir projeye paydaşlarımızla beraber hayata geçirmekten övünç ve mutluluk duymaktayız” diye konuşarak, çalışmalarında bugüne kadar desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

 

 

“MAĞDUR OLAN KADINLARIMIZA YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYDİ”

Mersin’de her gün güzel hizmetleri yerine getirmenin, hizmet halkalarına yeni halkalar eklemenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirten Vali Su, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Bir Damla İyilik Projesi’nin de önemine değindi. Vali Su, “Özellikle bu proje kapsamında hayatta kendi ayakları üzerinde durmak isteyen ve bu konuda yardıma, desteğe muhtaç olan, mağdur olan kadınlarımıza yönelik çok önemli bir projeydi. İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer paydaş kurumlarımızla beraber böyle bir projeyi gerçekleştirdiler. Katılan kursiyerlerimiz bu kurslar sonucunda çok önemli kazanımlar elde ettiler. Özellikle bu kursun bir diğer önemli özelliği de kadınlarımıza yönelik olmasıydı” ifadelerini kullandı.

 

 

“BUNDAN SONRA BU TÜR KURSLARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tamamı kadınlardan oluşan 49 kursiyer bu kursları başarıyla bitirdiğini ve bugün her birinin iş sahibi olduğunu söyleyen Vali Su, “Aynı zamanda istihdam garantili kurs gerçekleştirmiş olduk. Tamamı da fabrikalara ve buralardaki tekstil atölyelerine yerleştirildi. Bu anlamda, bu projede emeği geçen başta İl Emniyet Müdürlüğümüze ve tüm paydaş gruplarına teşekkür ederiz. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum, inşallah bundan sonra bu tür kursları yapmaya devam edeceğiz, ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, gayemiz insanlarımızı mutlu tutmak, onların huzurlu bir ortamda güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak, bu anlamda istihdama da çok önemli bir katkı sağlamış bulunmakta. Bu kursu bitiren çok değerli hanımefendiler bundan sonra kendi işlerini yapabilme, başka yerde çalışabilme gibi imkanlara sahip olacaklardır. Belki de ilerde bu kursiyerlerimizden birileri kendi iş yerlerini kurabilecek ve başka kişilere iş imkanı da vereceklerdir” diyerek konuşmalarına son verdi.


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA