Zeynep Gül Yılmaz, gazetemizi ziyaret etti





Tarih: 22 Mart 2021 Pazartesi 17:13



AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz gazetemizi ziyaret etti. Erdemli ve Silifke olmak üzere doğalgaz projesi, Gençlik Merkezleri ve Akdeniz ilçesinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, Mersin’inin büyüdüğüne vurgu yaparak, “Tarihi eserlerimizi, Uzuncaburç’u 2021 projesine aldırdık. Rölöve ve restorasyon projesi büyük bir yatırım olacak. Silifke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) büyütülüyor, Mut OSB bitmek üzere ve enerji yatırımları tamamlanıyor. Mersinimiz büyüyor” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

 

AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, gazetemize ziyarette bulundu. Mersin’in büyümesi adına çalışmalarının devam ettiğini ve bu projeler sayesinde vatandaşların da istihdam edildiğinin altını çizen Yılmaz, Mersin’de tüm ilçelerde çalışmalarının sürdüğünü ve yapılan yatırımların kazanım sağlayacağını belirtti.Akdeniz ilçesinde restorasyonu tamamlanarak bir kültür sanat mekanı haline gelen çalışmayla ilgili bilgiler veren Yılmaz, “Tarihi eserlerimizi, Uzuncaburç’u 2021 projesine aldırdık. Rölöve ve restorasyon projesi büyük bir yatırım olacak. Bu bölgemizin yatırıma açılması ve canlandırılması, yöre halkına katkısı çok ciddi etkileri olacak. Ziraat Bankası olarak kullanılan Kültür Turizm Müdürlüğümüze devrini sağladığımız Uray Caddesi’nde yer alan ve Akdeniz Belediye Başkanımız M.Mustafa Gültak’ın desteği ile restorasyonu yapıldı. Bir kültür sanat mekanı haline geldi. Bu çok önemli ve herkesin burayı gezmesini isterim. Önemli sergilere ve projelere ev sahipliği yapacak. Kültür sanat faaliyetlerimiz devam ediyor. Cennet ve Cehennem Mağarasının restorasyonu sağlandı. Gençlerimizin biraz daha ön plana çıkması ve hak ettiği değere ulaşması gerektiği düşüncesiyle gençlerimize yönelik yatırımlarla, gençlik merkezleri, kültür merkezlerinin önünü açmaya çalıştık. Akdeniz’de gençlik ve kültür merkezlerimiz yapıldı. Mut’ta çok amaçlı bir gençlik merkezimizin tenis kortu, basketbol sahasıyla bir gençlik merkezimizin temeli atıldı. Silifke ve Erdemli’ye önümüzdeki günlerde bir gençlik merkezi kazandıracağız” dedi.

 

“YATIRIMDA EŞİTLİK DUYGUSU İLE HAREKET ETTİK”

Mersin ilçelerinin yapılan yatırımlarla geliştiğini kaydeden Yılmaz, “Erdemli’de dünya çapında ünlü olan atış poligonumuz var. Hemşehrilerimiz burayı görsünler ve gezsinler. Muazzam bir atış poligonumuz var ancak biraz bakıma ihtiyacı var. Bunun tadilatı yapılacak bu da ciddi bir proje, birçok ilçemizde denize kıyısı olmayan yerlerde yüzme havuzu projelerimiz var. Batı ilçelerimizin hasret kaldığı doğalgaz projemiz söz konusu ama önce Mut’tan başlamak gerekir. Mut doğalgazı Karaman üzerinden alıyor. Mut Karaman’a daha yakın ve ekonomik olduğu için acil kamulaştırma ile bunu sağladık. Yatırımda da temsilde de adalet eşitlik duygumuzla hareket ederek, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan ve Enerji Bakanımızla görüşerek Erdemlimize doğalgazın gelmesi noktasında talepleri oldu. İlçelerimizin hepsine aynı anda gelsin dedik. Enerji Bakanımız ile görüştük ve eş zamanlı olarak çalışma başlatılıyor ve en kısa sürede doğalgaz gelecek. Mut ilçemize daha ekonomik olduğu için Karaman üzerinden geliyor bunun bilmek gerekir. Silifke OSB büyütülüyor, Mut OSB bitmek üzere ve enerji yatırımları bitiyor. Mersinimiz büyüyor” şeklinde konuştu.

“AKKUYU, ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM SAĞLAYACAK”

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Model Fabrika’ya yaptığı ziyaretle ilgili bilgiler de paylaşan Yılmaz, OSB çalışmaları, Gençlik Merkezleri ve Tarihi Zafer Çarşısına yaptığı ziyarete de değinerek, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çok titiz bir çalışma yürütülüyor, enerji yatırımında büyük bir hizmet ve alt yapı çalışmaları yapılıyor. Yöre halkını ciddi bir istihdam sağlanıyor ve ülkemiz için bir kazanım sağlayacak.Birinci OSB’de Model Fabrika’yı gezdim ve bir uzay üssü gibi bir model fabrika olmuş. Verimlilik, geri dönüşüm ve AR-GE hedeflenmiş. Fabrikaların nasıl daha efektif kullanılacağı, zamandan tasarruf ve geri dönüşüm nasıl daha iyi sağlanır bunun çalışmaları yapılmış. Gençlerimizi gördük robotlarını gördük. Sabri Tekli’den daha geniş bilgiler aldık. OSB yatırımcılarının hızla fabrikalarını yaptıklarını gördüm. Memleketimiz büyüyor. Sayın Gül Akyürekli Türkiye’nin ilk kadın OSB Başkanı olacak. Tarım İhtisas OSB Başkanı olacak ve ciddi bir yatırım yapılıyor. Tarihi Zafer Çarşısı Esnafları Başkanı Bekir Algüllü ile görüştük. Esnaflarla görüştük, sıkıntıdalar çünkü dünyayı sarsan bir salgınla karşı karşıya kaldık. Hayatımız ve alışkanlıklarımız bozuldu. Sokağa çıkma yasakları gibi durumlar esnafımızı olumsuz etkiledi. Küçük esnafımızı sıkıntılara koydu. Bizden ufak da olsa beklentileri var. Onlara söz verdik, her zaman yanlarında olduk” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Neslihan Yalçın da nazik ziyaretlerinden dolayı Zeynep Gül Yılmaz’a teşekkür etti.

 


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

cukurovagazetesi.com © Copyright 2023-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA