Gültak: “Kadınlar bizim kutsallarımızdır”

Gültak: “Kadınlar bizim kutsallarımızdır” cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi Mart Ayı ikinci birleşimini M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Belediye Meclis üyelerinin hazır bulunduğu mart ayının son toplantısında Belediye Başkanı Gültak, kadınlara yönelik şiddeti kabul edemeyeceklerini ifade ederek, “Kadınlar bizim kutsallarımızdır. Dolayısıyla bir gün değil her gün sahip çıkmalıyız. Kadına şiddeti de asla kabul edemeyiz” dedi.


Haber – Uğur Özgür

Akdeniz Belediyesi Mart ayı ikinci birleşimi belediyenin konferans salonunda gerçekleştirdi. Bir önceki meclis toplantısında Akdeniz sınırlarında, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarca yapılacak kazılarda, Valilik veya Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerinden, ‘İlgili Makama; ayni ve nakdi yardımlardan faydalanmaktadır’ şeklinde resmi yazı ibraz etmeleri halinde, kazı ruhsatlarından ücret alınmamasıyla ilgili komisyonlardan oybirliği gelen teklif, yine meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Teklifin oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısında, Gültak Akdeniz Belediyesi’nin bünyesinde açılan Kadın Emeği Diyarı’nın önemine de değindi.

“KADIN EMEĞİ DİYARI ŞENLİK HAVASINDA”

Akdeniz ilçesinde kurulan Kadın Emeği Diyarı’nın sürekli üretim yapılan bir yer olduğuna vurgu yapan Gültak, “Son bir aydır Akdeniz Belediyesi’nin yetkisi altında olan Kadın Emeği Diyarı’nı 3 kooperatife verdik. Şu an orası şenlik havasında. Kadınlarımız sürekli üretiyorlar ve satış yapıyorlar. Ciddi manada gelir elde etmeye başladılar. Yakın tarihte oradaki park ile ilgili ihaleye çıkılacak. Park, kadını anımsatan bir mimari ile kadın figürlerinin olduğu bir yer haline gelecek” diye konuştu.

“KADINLARA BİR GÜN DEĞİL HER GÜN SAHİP ÇIKMALIYIZ”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Gültak, kadınlara şiddet konusunda ağır cezalar verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kadınlar bizim kutsallarımızdır. Dolayısıyla bir gün değil her gün sahip çıkmalıyız. Kadına şiddeti de asla kabul edemeyiz. Kadına şiddet gösterenlere en büyük ve en ağır cezaların verilmesi gerektiğini vurguluyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın talimatı ile toplantı öncesinde günün anlam ve önemi dolayısıyla kadın meclis üyelerine, Kadın Emeği Diyarı’nda üretilen ürünlerden oluşan bir paket hediye edildi. Akdeniz Belediyesi’nin bir sonraki toplantısı, 5 Nisan 2021 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.