Gülnar’ın gençleri geleceğe büyükşehir ile hazırlanıyor

Gülnar’ın gençleri geleceğe büyükşehir ile hazırlanıyor cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şubesi, eğitime verdiği değer ve öğrenci başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Her geçen yıl artan öğrenci sayısı ve elde edilen akademik başarılar, ilçede eğitimin gücünü gözler önüne seriyor.


Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şubesi, eğitime verdiği değer ve öğrenci başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Her geçen yıl artan öğrenci sayısı ve elde edilen akademik başarılar, ilçede eğitimin gücünü gözler önüne seriyor. Son 3 yılda LGS’de Gülnar’da birinciliği elde eden öğrencilerin tamamı Gülnar Kurs Merkezi’nden eğitim aldı. Öğrenciler, disiplinli çalışmalarını kurs merkezinin rehberliğiyle birleştirerek bu başarıya ulaştılar.

Son 3 yılda LGS’de Gülnar’da birinciliği elde eden öğrencilerin tamamı Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi eğitim aldı. Öğrenciler, disiplinli çalışmalarını kurs merkezinin rehberliğiyle birleştirerek bu başarıya ulaştılar. Üniversite yerleştirme sonuçları da kurs merkezinin başarısını perçinliyor. Geçtiğimiz yıl merkezden eğitim alan öğrencilerden birçoğu Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği ve Hukuk gibi önemli bölümlere yerleşti. 50 öğrenci ön lisans, 35 öğrenci ise lisans programlarına yerleşerek hayallerine kavuştu.

Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi sadece akademik başarılarla değil, öğrencilerin hayatlarına dokunan yapısıyla da öne çıkıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime olan desteği, Gülnar’da umut verici sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Bu başarılar, doğru yönlendirme ve istikrarlı çalışmanın birleştiğinde neler başarılabileceğinin de en somut göstergelerinden bir tanesi.

“Öğrencilerin durumunu analiz ediyor ve eksiklerini belirliyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Şube Sorumlusu Cansu Geyik, kurs merkezinde 6,7,8 ve 12. sınıf öğrencilerine ücretsiz eğitim desteği verdiklerini anlatarak, “Kurs merkezimizde öğrencilerimize, okulda gördükleri derslerin yanı sıra onların eksiklerini tamamlamak amaçlı dersler veriyoruz. Tamamlayamadıkları noktalarda, kendilerine birebir ve grup etütleri sağlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz derslerini daha iyi pekiştirebiliyorlar. Ayrıca her hafta uyguladığımız deneme sınavları ile öğrencilerin durumunu analiz ediyor ve eksiklerini belirliyoruz” dedi.

Geyik, Veli-öğrenci-öğretmen iş birliği ile süreci yönettiklerini de sözlerine ekleyerek, “Gülnar’da öğrenci olmak gerçekten zor. Bizler de Başkanımızın sözünü takip ediyor ve ‘her zaman önce eğitim’ diyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini destekliyor ve Gülnarlı tüm öğrencilerimizi kurs merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne devam eden öğrencilerden Haticenur Arıtürk, kurs merkezinde yapılan denemelerin kendisine çok fayda sağladığını anlatarak, “Öğretmenlerin ilgisini beğeniyorum. Soru çözümlerinde de fayda sağlıyorlar. Okulda anlamadığım konular olduğunda buradaki öğretmenler çok yardımcı oluyor, çok memnunum” ifadelerine yer verdi.

YKS’ye hazırlanan öğrencilerden Derya Yiğit, “Kurs Merkezi’nde bireysel etütlerden faydalanıyoruz. Ücretsiz denemelerimiz oluyor. TYT ve AYT’ye yönelik konularda çok verim alıyoruz. Okulumuz olduğu için, merkeze saat 17.00’de gelip 19.30’a kadar ders alıyoruz” dedi.