Veliler ve öğrenciler birlikte üretti

Veliler ve öğrenciler birlikte üretti cukurovagazetesi.com
Bilge ÇAKIR

Tarsus SEV Okulları’nda düzenlenen School Maker Faire etkinliği, öğrencileri ve velileri üretim odaklı atölyelerde bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinlikte, geleceğin mucitleri düşünmenin, tasarlamanın ve üretmenin heyecanını yaşadı.


Ahşaptan elektroniğe, oyun tasarımından yapılara... Maker Faire’de yaratıcılık her köşeye yayıldı.

“Öğrencinin elinden, velinin gözünden, geleceğin izinden” temasıyla gerçekleştirilen Maker Faire, klasik sınıf ortamlarının dışına çıkan bir öğrenme deneyimi sundu. Ahşap tasarım, elektronik uygulamalar, oyun geliştirme ve yapı kurma gibi atölyelerde hem öğrenciler hem de veliler yaratıcı projelere imza attı.

Aynı masada üretmenin gücü

Etkinlikte çocuklarıyla birlikte üretim sürecine dahil olan veliler, bu deneyimin sadece eğitici değil, aynı zamanda bağ kurucu olduğunu ifade etti. Bir veli, “Kızımla ilk defa bir projede birlikte çalıştık. Onun fikirlerini dinlemek ve birlikte çözüm üretmek inanılmaz keyifliydi” diyerek duygularını dile getirdi.

Bir diğer veli ise, “Çocuklarımızın ne kadar yaratıcı olduğunu böyle etkinliklerde çok daha iyi görebiliyoruz. Sadece izleyen değil, üreten bireyler olduklarını fark ettik” dedi.

Eğlenerek öğrenen nesiller

Etkinliğe katılan bir öğrenci, “Burada oyun gibi ama aslında çok şey öğreniyoruz. Kendi oyuncağımı yapmak çok güzeldi” diyerek Maker ruhunun çocuklarda nasıl karşılık bulduğunu ortaya koydu.

Bir diğer öğrenci ise, “Takım arkadaşlarımızla bir kule tasarladık, yıkılmadan ayakta kaldı. Birlikte başardık” şeklinde konuştu.

Tarsus SEV Okulları, Maker kültürünü eğitim anlayışının merkezine koyarak öğrencilerine sadece bilgi değil, beceri kazandırmayı hedefliyor. School Maker Faire, bu vizyonun somut bir yansıması olarak katılımcıların hafızasında renkli ve üretken bir gün olarak yer etti.