Akdeniz Belediyesi’ndeki borç ve harcamalar meclisi gerdi

Akdeniz Belediyesi’ndeki borç ve harcamalar meclisi gerdi cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Toplantısında Akdeniz Belediyesi’nin harcamaları tartışma konusu oldu. DEM ve AK Parti meclis üyeleri, belediyenin önceki dönemindeki harcamalar üzerinden karşılıklı suçlamalarda bulundu.


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2025 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde Akdeniz Belediyesi'nin bir önceki dönem ve bu dönemdeki harcamaları vardı. DEM Parti Meclis Üyesi Feride Aslan Bilgiç, önceki dönem yapılan bazı harcamaları gündeme getirerek, bu harcamalarla ilgili hesap sorulması gerektiğini belirtti. AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Emin Tunçaz ise, 2024 yılına ait borçların altını çizdi ve suçlamalara karşı savunma yaptı.

Feride Aslan Bilgiç, Akdeniz Belediyesi’nin 2023 yılındaki harcamalarına dair çeşitli eleştirilerde bulundu. "2023 yılında, Akdeniz Belediyesi'nin temsili ağırlama giderleri 39 milyon 629 bin 824 lira oldu. Bu harcamanın 24 milyon 233 bin 779 lirası ise basın yayın ve halkla ilişkilere harcandı. Bunun hesabını soracak mısınız?" şeklinde başlayan Bilgiç, devamında Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın temsili harcamalarına dair diğer detayları sıralayarak, "Yine yerel bir televizyon kanalına sadece bir saatlik program için 540 bin lira ödendi. Bu paraların hesabını sormayacak mısınız?" diyerek AK Partili üyeye tepki gösterdi.

Bilgiç, sözlerini "Bütün bu harcamaların, Akdeniz’de dezavantajlı yaşayan halka hesap verilecek mi? Gerçekten halka raporlar sunulacak mı?" şeklinde tamamladı.

"Bizim Konumuz 2024 Yılı" Diyen AK Parti, borçları gündeme taşıdı

Muhammet Emin Tunçaz, Bilgiç’in ifadelerine sert tepki gösterdi ve konuşmasının sadece 2024 yılına dair olduğunu belirtti. "Feride hanımın söylediği rakamlar afaki ve bizi ilgilendirmiyor. Burada bahsedilen eski başkanımızın ismini anmak da doğru bir yaklaşım değil" dedi. Ayrıca, 2024 yılına ilişkin raporlara dayalı eleştirilerinin daha önce açıklandığını vurguladı.

Tunçaz, kendilerinin Akdeniz Belediyesi’nden devraldıkları borçla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi. "Bir önceki dönemde, Akdeniz Belediyesi'nin borcu 685 milyon liradan 1 milyar 350 milyon liraya çıkmıştı. Bu borç, 9 ayda ortaya çıktı ve biz bunları delillendirebiliyoruz" dedi.

Akdeniz Belediyesi’ndeki harcamalarla ilgili gerginlik, sadece meclis üyelerinin tartışmalarına değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin şeffaflığı ve mali hesap verilebilirliği konusundaki büyük bir tartışmaya dönüştü.