İçel İdmanyurdu kötü başladı

İçel İdmanyurdu kötü başladı cukurovagazetesi.com

Misli.com 3. Lig 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz İçel İdmanyurdu, Mersin Arena’da konuk ettiği Osmaniyespor’a 1-0 mağlup olarak ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptı. İlk yarısı 0-0 eşitlikle biten maçta skoru 72. dakikada Osmaniyespor adına Kerim Bölük bozdu. İçel İdmanyurdu bu sonuçla ligde üçüncü mağlubiyetini almış oldu.


Haber- Vecdi Yenigül

Şampiyonluk hedeflerine emin adımlarla ilerleyen İçel İdmanyurdu, ilk yarıda gösterdiği başarılı sonuçların ardından Misli.com 3. Lig 3. Grupta oynadığı 16 karşılaşmada 34 puan toplamıştı. Lider Somaspor’un ardından ligin ilk yarısını ikinci sırada bitirerek şampiyonluk hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olan kırmızı lacivertliler, ligin ikinci yarısında Mersin’de konuk ettiği Osmaniyespor’a Kerim Bölük’ün maçta attığı tek golle 1-0 yenilerek haftayı yenilgi ile kapattı. İçel İdmanYurdu maça Sertaç Güzel, Burak Bilgen, Gökcan Gelmen, Ekrem Aydemir, Aslan Gök, Emrullah Yıldırım, Tunahan Ergül, Uğur Ayhan, Yılmaz Can Taşkıran, Özer Ozan Pekdemir ve Yaşar Çetin 11 ile çıktı. İçel İdmanyurdu-Osmaniyespor maçının ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçın ikinci devresinde eşitliği kendi lehine bozmak isteyen Kırmızı Şeytanlar, maçın 72. dakikasında Kerim Bölük’ün golüne engel olamadı ve sahasında çıktığı ligin ikinci devresindeki ilk maçı kaybetmiş oldu. 

3. LİG 3.GRUPTA HEYECAN DEVAM EDİYOR
Bu sonucun ardından temsilcimiz ligde 3. mağlubiyetini aldı ve lider Somaspor ile aradaki puan farkı 4’e çıkmış oldu. Lider Somaspor ise 18. haftada sahasında konuk ettiği Erokspor’u  4-2 mağlup ederek sezona güçlü bir başlangıç yaptı. Bol gollü bir karşılaşmaya sahne olan maçta Somaspor, 2-2 devam eden maçta 55. Dakikada Nurettin Çaplar ve 90+8. dakikada Abdulkadir Çelik’in attığı gollerle 4-2 yenerek ligde liderliğini devam ettirdi. Mersin Arena’da galip gelen Osmaniyespor ise ligde oynadığı 16 karşılaşmadan 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak ligin ilk yarısında kötü bir grafik ortaya koymuştu. Düşme hattına yakın 13. sırada yer alan Osmaniyespor ligde oynadığı maçlardan 15 puan toplamıştı. Bu galibiyetin ardından Akdeniz temsilcisi İçel İdmanyurdu, kötü gidişatını galibiyeti ile bozmuş oldu. İçel İdmanyurdu 19. haftada deplasmanda Erbaaspor’a konuk olacak. Lider Somaspor ise gelecek hafta deplasmanda Gölcükspor’a konuk olacak.

“İÇEL İDMANYURDU YENİ SEZONDA KADROYU GÜÇLENDİRDİ”
Ligin ilk yarısında başarılı bir grafik sergileyerek göz dolduran ve şampiyonluğun en büyük adayı olan temsilcimiz, ikinci lige şampiyon olarak çıkıp uzun vadede Süper Lig’e tekrar dönmenin hesaplarını yaptığı 3. Lig’de oyuncu ve sportif anlamda da kadrosunda değişikliğe gitti. İçel İdmanyurdu 2020- 2021 sezonunun ikinci devresi öncesi Antalya’da kamp yaptı. Transfer sezonunda takımdan 7 futbolcu ile yollar ayrılırken, 6 yeni oyuncu ile anlaşma sağlandı. Temsilcimiz daha önce kulübün sosyal medya hesaplarından duyurduğu açıklamasında, Mahmut Metin, Fazlı Ayan, Caner Yılmaz, Egemen Baysal, Furkan Zengin, Onur Dursun ve Doğukan Özyurt ile yolların karşılıklı anlaşılarak ayrıldığını duyurmuştu. İçel İdmanyurdu şampiyonluk yolunda kadrosunda oluşan boşlukları doldurmak ve daha iyi sonuçlar almak için kadrosunu genç ve deneyimli isimlerle güçlendirdi. 18. haftada oynanan Osmaniyespor maçında kadrosuna yeni kattığı deneyimli kanat oyuncusu Yılmaz Can Taşkıran ilk 11’de yer aldı. Ayrıca temsilcimiz daha önce Almanya’nın Arminia Bielefeld takımında da oynayan sağ kanat oyuncusu Dersim Şahan Kaynak’ı da kadrosuna katarak şampiyonluk hedeflerine ne kadar odaklandığını da göstermiş oldu. Sağ Kanat oyuncu kaynak daha önce Yeni Malatyaspor, Elazığspor ve  Balıkesirspor formalarını da giydi. Kırmızı Şeytanlar kadrosuna ayrıca Sağ bek oyuncusu Alper Hamdi Bayraktar, ön liberoda görev alan Ahmet Mert Bayındır, sol kanat oyuncusu Furkan Güneş ve orta saha oyuncusu Yusuf Kaan Kara ile kadrosunu güçlendirmiş oldu. Temsilcimiz sportif direktörlük görevinde bulunan Ali Çolak ile yollarını ayırdığını da resmi olarak açıklamıştı. Çolak yerine İçel İdmanyurdu takımında Sportif direktörlük görevine daha önce 2017 yılında görev yapan Vedat Çoban getirildi.